Închide meniul

EURO 2020 | Dezvăluiri tulburătoare din timpul momentelor dramatice în care Eriksen a fost resuscitat: „Te-ai întors printre noi?” / „Da, m-am întors. La naiba. Am doar 29 de ani!”

Antena Sport Publicat: 17 iunie 2021, 12:03

Reclamă
EURO 2020 | Dezvăluiri tulburătoare din timpul momentelor dramatice în care Eriksen a fost resuscitat: „Te-ai întors printre noi? / „Da, m-am întors. La naiba. Am doar 29 de ani!

Profimedia

Momente dramatice

Jens Kleinefeld, medicul german al UEFA care a participat la resuscitarea danezului Christian Eriksen pe teren a vorbit despre momentele emoţionante în care fotbalistul a revenit la viaţă, relatează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La meciul Danemarcei cu Finlanda, de la Euro-2020, Eriksen s-a prăbuşit pe teren cu puţin înainte de finalul primei reprize. Jucătorului i s-a făcut câteva minute masaj cardiac, după care i s-a administrat şi un şoc electric, scrie news.ro.

Jens Kleinefeld, despre Chirstian Eriksen: „Am putut vorbi cu el

Aproximativ 30 de secunde mai târziu, jucătorul a deschis ochii şi am putut vorbi cu el. A fost un moment foarte emoţionant, pentru că la urgenţele medicale de acest gen în viaţa de zi cu zi şansele de succes sunt mult mai mici”, a declarat Kleinefeld.

El a spus că s-a uitat la Eriksen şi l-a întrebat: “Te-ai întors printre noi?”. Eriksen a răspuns: “Da, m-am întors. La naiba. Am doar 29 de ani”.

Atunci am ştiut că nu era afectat creierul şi că jucătorul a revenit complet”, a adăugat medicul.

Reclamă
Reclamă

Eriksen a fost cooperant şi total connştient la stadion, însă a durat mult până când i s-au  ataşat toate sistemele de monnitorizare necesare pentru transportul în siguranţă la spital, a explicat Kleinefeld.

La stadion eram 99 la sută sigur că el va ajunge la spital şi starea sa va rămâne stabilă”, a mai declarat el.

Momente şocante cu Christian Eriksen

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Reclamă

Jucătorii danezi au făcut un zid în jurul medicilor, pentru a-şi proteja coechipierul, asupra căruia se intervenea cu defribilatorul, iar unii se rugau. Pe teren a intrat şi soţia jucătorului.

După minute bune, arbitrul englez Anthony Taylor a trimis jucătorii finlandezi la cabine. Eriksen a fost scos de pe teren cu targa, aceasta fiind camuflată aproape total de un material alb ţinut în jur de personalul medical, pentru a nu se vedea în interior. Totuşi, în social media au apărut imagini cu Eriksen pe targă, în care jucătorul părea conştient.

Meciul s-a reluat după aproape două ore şi a fost câştigat de Finlanda, cu 1-0.

Reclamă

Ce rezultat va obţine FCSB cu RFS?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:36

EXCLUSIVRetras pentru o singură zi, Adi Petre visează cu ochii deschişi la naţională: „De ce nu?”. Cum l-a ajutat Gabi Tamaş

22:36

LIVE TEXTGalatasaray – PAOK 1-0 în Europa League! Manchester United – Twente se joacă ACUM. Meciurile serii

22:35

Adrian Mititelu, sfătuit de Florin Talpan în procesul cu FRF, care are o miză de 300 de milioane de euro!

22:28

Lothar Matthaus, verdict despre cursa pentru Balonul de Aur. L-a clasat pe Vinicius doar pe locul 3. Pe cine vede drept favorit

22:04

O nouă accidentare la FCSB! Jucătorul, OUT până în iarnă! Mihai Stoica a dat toate detaliile: „L-au văzut doi specialiști!”

21:26

U BT Cluj – Olimpija Ljubljana 86-93. Campioana, debut cu stângul în BKT EuroCup. Alex Chipciu a aruncat prima minge

1 „Am înţeles că jumătate de bilete erau false!” Adrian Mihalcea, acuzaţii incredibile după Unirea Slobozia – Rapid 1-2 2 Marca a anunţat câştigătorul Balonului de Aur 2024: „Parisul şi Sena îl aşteaptă” 3 FotoIanis Hagi, „dublă” şi pasă de gol pentru Rangers B! Fiul lui Gică Hagi a adus victoria echipei sale 4 McLaren, lovitură de proporţii pentru Red Bull. Transferul a fost anunţat oficial 5 UPDATESteaua, neprogramată la meciurile din Liga 2! Anunţul oficial făcut de Federaţia Română de Fotbal! Reacţia „militarilor” 6 Andrei Raţiu, pe lista unui club uriaş din Europa! Anunţul făcut de Marca: „Suma poate să se multiplice de 20 de ori”
Citește și