Închide meniul

EURO 2020 | Didier Deschamps l-a desființat pe Aymeric Laporte, după ce fundașul a ales să joace pentru Spania: „Mă deranjează ce a putut să spună!”

Alexandru Ivan Publicat: 1 iunie 2021, 22:11

Reclamă
EURO 2020 | Didier Deschamps l-a desființat pe Aymeric Laporte, după ce fundașul a ales să joace pentru Spania: „Mă deranjează ce a putut să spună!

Profimedia

Deschamps l-a desființat pe Aymeric Laporte

Didier Deschamps l-a desființat pe Aymeric Laporte. Fundaşul central de la Manchester City, care nu are nicio selecţie pentru reprezentativa „cocoşului galic”, s-a săturat să mai aștepte convocarea lui Deschamps și a optat pentru Spania, scrie news.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Didier Deschamps l-a desființat pe Aymeric Laporte

Laporte chiar a spus că l-a contactat pe Deschamps cu privire la viitorul său în naționala Franței. Fundașul lui City a precizat că selecționerul francez nu i-a dat niciun răspuns, astfel a dat curs ofertei din partea Spaniei. Declarațiile lui Laporte l-au enervat la culme pe Didier Deschamps.

„El are acea libertate, atât timp cât nu a jucat cu noi. Zece secunde cu <blues> ar fi fost suficiente… El a fost mereu pe listele preliminare, dar a existat şi concurenţă. Nu iau un jucător ca să-l împiedic să aibă a doua alegere. Nu aveam de gând să-l blochez. Însă, ceea ce mă deranjează este ce a putut să spună şi nu este adevărat.

Singurul mesaj pe care l-am primit de la el a fost în octombrie, pentru o situaţie specifică, după ce s-a accidentat în septembrie, el nu mai era pe listele preliminare. Nu e o scăpare, este alegerea lui. Îi doresc drum bun! Face parte din libertatea lui”, a declarat Didier Deschamps, citat de L’Equipe.

Aymeric Laporte, jucătorul naturalizat de Spania

Jucătorul născut în Franţa, la Agen, a fost inclus în lotul naţionalei spaniole pentru Euro-2020 (11 iunie -11 iulie).

Reclamă
Reclamă

Deşi francez prin naştere, Aymeric Laporte avea un străbunic basc şi astfel a ajuns, în 2012, la Athletic Bilbao, unde, la un moment dat, era singurul străin din lot. Anterior, el a fost „înregimentat” ca junior la un club din regiunea franceză a Ţării Bascilor, Bayonne, şi apoi la Basconia, înainte de a ajunge la Athletic.

La 30 ianuarie 2018, jucătorul de orgine bască a fost transferat de Manchester City de la Bilbao, în schimbul sumei record atunci pentru „cetăţeni”, de 65 de milioane de euro.

Laporte a fost al doilea cel mai scump fundaş din istorie, după ce Liverpool a plătit, în aceeaşi lună a anului 2018, clubului Southampton 84 de milioane de euro pentru olandezul Virgil Van Dijk.

Reclamă

Jucătorul de 27 de ani, care a evoluat de 19 ori pentru naţionala de tineret a Franţei, a fost convocat de trei ori la prima reprezentativă a „cocoşului galic”, dar nu a jucat niciun minut, astfel că acum a primit dreptu de a evolua în naţionala spaniolă.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:18

Jaqueline Cristian, revenire fabuloasă cu Barbora Krejcikova! A salvat patru mingi de meci și s-a calificat în turul 3 la Beijing

12:15

Gigi Becali nu se mai uită la bani și a luat o decizie drastică la FCSB: „Lasă, bă, că dau eu două milioane de euro!”

11:00

„Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League

10:50

Andreea Dragoman, învinsă dramatic la China Smash 2024. Adina Diaconu – Yee Lok Lam (13:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY)

10:27

Mesaj superb primit de Răzvan Lucescu de la patronul Ivan Savvidis, înainte de PAOK – Aris (duminică, 20:30, AntenaPLAY)

10:13

Cristiano Ronaldo a făcut show în fața lui Alexandru Crețu! Cum s-a descurcat românul în Al Nassr – Al Wehda

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY 6 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1
Citește și