Închide meniul

Euro 2020 | Secretul din spatele succesului naționalei Italiei. „Suntem 26 de titulari!” Cum a schimbat Roberto Mancini fața Squadrei Azzurra

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 27 iunie 2021, 8:44

Euro 2020 | Secretul din spatele succesului naționalei Italiei. „Suntem 26 de titulari! Cum a schimbat Roberto Mancini fața Squadrei Azzurra

Profimedia

Naționala Italiei, în sferturi la Euro 2020

Naționala Italiei s-a calificat în sferturile de la Euro 2020 la capătul unui meci maraton împotriva Austriei. A fost 0-0 în timpul regulamentar, după care italienii au înscris în extra-time prin doi jucători introduși de pe bancă, Marco Pessina și Federico Chiesa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel din urmă, marcatorul golului care a deblocat tabela, a recunoscut că pentru Mancini nu există titulari sau rezerve. Secretul Squadrei Azzurra este forța grupului.

Federico Chiesa: „Suntem 26 de titulari la naționala Italiei”

„Suntem 26 de jucători, toți suntem titulari, toți suntem la același nivel. Dacă joc cel mai bun fotbal al meu? Da, în cea mai importantă etapă a carierei mele, sunt fericit. Toți suntem foarte puternici, acum vrem să ne recuperăm bine”, a declarat Federico Chiesa, citat de Gazzetta dello Sport.

Federico Chiesa a fost introdus pe teren în minutul 84, în locul lui Domenico Berardi. 10 minute mai târziu, în extra-time, jucătorul lui Juventus a marcat golul care a deblocat tabela pe Wembley.

În sferturi, națioanala Italiei va juca cu câștigătoarea duelului dintre Belgia și Portugalia. Fotbaliștii lui Mancini sunt pregătiți să înfrunte pe oricine.

Reclamă

„Am fost buni la a nu renunța. Am auzit fanii, ne-a fost foarte dor de ei. Portugalia sau Belgia? Să vedem, acum ne bucurăm de această victorie, apoi vom încerca să înfruntăm adversarul cu dorința de a merge mai departe”, a declarat și portarul Gianluigi Donnarumma, conform aceleiași surse.

Trupa lui Mancini a ajuns la 31 de meciuri fără înfrângere și a bătut recordul care rezista din anii ‘30, din perioada interbelică, atunci când pe bancă era Vittorio Pozzo!

Roberto Mancini și durerea de 31 de ani

Există și un motiv pentru care Roberto Mancini a reușit să redea o asemenea putere vestiarului său. Antrenorul Squadrei Azzurra a trăit dezamăgirea vieții la Mondialul din 1990, pe vremea când încă era jucător.

Reclamă 4 / 0/3

Roberto Mancini a făcut atunci parte din lotul Italiei, dar selecționerul Azeglio Vicini nu l-a introdus pe teren nici măcar o secundă. În fața lui au fost preferați Vialli, Schillaci, Carnevale ori Roberto Bagio.

31 de ani mai târziu, Mancini, din postura de selecționer, a utilizat 25 din cei 26 de jucători pe care îi are la dispoziție pentru Euro 2020. L-a introdus câteva minute în teren până și pe portarul de rezervă, Sirigu, în ultimul meci din faza grupelor, când Italia era deja calificată.

Doar Alex Meret, al treilea goalkeeper, n-a prins gazonul. Oricare din cei 25 va putea spune, peste ani, că a evoluat la EURO 2020. Indiferent de ce va face, mai departe, Italia.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și