Închide meniul

Pompiliu Popescu, despre drama lui Christian Eriksen: „Cred că nu va mai juca fotbal!” Amintiri cumplite ale fostului medic al tricolorilor: „Era să pățesc la fel cu Mirel Rădoi”

Alexandru Ivan Publicat: 13 iunie 2021, 9:12

Pompiliu Popescu, despre drama lui Christian Eriksen: „Cred că nu va mai juca fotbal! Amintiri cumplite ale fostului medic al tricolorilor: „Era să pățesc la fel cu Mirel Rădoi

Profimedia

Christian Eriksen, aproape de tragedie

  • Christian Eriksen, aproape de tragedie
  • Ce a spus Pompiliu Popescu despre drama de la Euro

Pompiliu Popescu a urmărit îndeaproape clipele dramatice de la Copenhaga. Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren în minutul 43 al meciului dintre Danemarca și Finlanda, fără să fie lovit de nimeni. Minutele care au urmat au fost dramatice. Medicii l-au resucitat direct pe teren.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pompiliu Popescu, despre drama lui Christian Eriksen

Pompiliu Popescu a spus că programul încărcat poate să-i fi afectat sănătatea lui Eriksen. De asemenea, a subliniat că medicii trebuie să descopere rapid cauzele care au dus la această dramă.

„A făcut un stop cardiac fără discuție, pentru că a avut nevoie de resuscitare. Jucătorul și-a revenit, este la spital, în afara oricărui pericol. Important este să se deceleze cauza acestui stop cardiac. Medicul echipei ajunge primul și conform regulamentelor FIFA și UEFA, apoi sunt medicii de linie, care stau lângă bancă. Cei urgentiști, care sunt anume stabiliți. Nu e nimic întâmplător. Inclusiv cine care targa.

Reclamă

Medicul echipei este cel care ajunge primul și constantă. El face semn la cei de linie, la urgentiști. Medicii urgentiști puteau să vadă că e ceva foarte important. Ei constantă și încep măsurile de resuscitare. Respirație sub mască de oxigen. Se face masaj cardiac extern ca inima să pompeze și sa ducă sânge în creier. Dacă nu se reușește se pune și defibrilatorul.

A durat cam 17 minute. Nu mai contează. A durat atât de mult pentru că el nu a avut respirație controlată, nu a respirat singur. Este un semn. Dar important este să se intervină în primele trei minute de când inima se oprește. Creierul nu poate să reziste mai mult de trei minute. Intră în moarte cerebrală. Trebuie mai întâi stabilizat, nu poți să iei un mort pe targă. El și-a reluat singur funcțiunile vitale și atunci l-au transportat”, a explicat Pompiliu Popescu, la Digi Sport.

Reclamă

Jucătorii, cei din staff şi fanii au izbucnit în plâns, în timp ce fanii se rugau pentru viaţa starului de la Inter. După minute bune, jucătorul a fost scos de pe teren. Colegii din naţionala Danemarcei au făcut un zid în jurul lui Eriksen, pentru ca nu apărea imagini cu jucătorul inconştient.

Pompiliu Popescu: „Am fost la un pas să pățesc la fel cu Mirel Rădoi”

Pompiliu Popescu a dezvăluit că s-a temut de o tragedie la Euro 2008, când Mirel Rădoi s-a ciocnit violent cu Răzvan Raț. Actualul selecționer a suferit atunci o fractură nazală, cât și o fractură a osului zigomatic al pometelui.

„Nu am trecut prin așa ceva, dar am fost la un pas la Euro 2008, cu Mirel Rădoi, când s-a ciocnit cu Raț. A trebuit să stau în fața tribunei ca să aștept să vină ambulanța.

Reclamă 4 / 0/3

A mai fost cazul lui Foe, dar nu era la European sau Mondial, era la Cupa Confederațiilor”, a mai spus Pompiliu Popescu

  • Marc Vivien Foe a decedat în 2003, la numai 28 de ani, după ce s-a prăbușit pe teren într-un meci cu echipa națională a Camerunului.

Christian Eriksen a fost transportat la spital conștient. Odata ce jucătorul a fost stabilizat, meciul a fost reluat. Eriksen le-a cerut personal fotbaliștilor Danemarcei să continue partida, prin FaceTime, de pe patul de spital

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Franţa e noua campioană europeană la handbal masculin, după o finală dramatică
Handbal • 28 ian., 20:18
Franţa – Danemarca 33 – 31. Franţa e noua campioană europeană la handbal masculin, după o finală dramatică
Norvegia s-a calificat dramatic în finala Campionatului Mondial
Handbal • 15 dec., 21:25
Norvegia s-a calificat dramatic în finala Campionatului Mondial! Victorie cu Danemarca, după un gol marcat în ultima secundă
Jucătaorele Danemarcei, după înfrângerea cu Japonia
Handbal • 7 dec., 23:28
Rezultat şocant în grupa României, la CM de handbal feminin! Japonia a produs marea surpriză şi a învins Danemarca
Oana Manea a antrenat la "baby-handbal"
Handbal • 7 dec., 15:54
Oana Manea a antrenat la „baby-handbal”. „Mă strigau `Doamna pisică`”
Jucătoarele României, după înfrângerea cu Danemarca
Handbal • 6 dec., 10:09
FRH a reacţionat, după eşecul categoric al României cu Danemarca! Principalele probleme identificate