Închide meniul

EURO 2020 | Didier Deschamps l-a desființat pe Aymeric Laporte, după ce fundașul a ales să joace pentru Spania: „Mă deranjează ce a putut să spună!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 1 iunie 2021, 22:11

EURO 2020 | Didier Deschamps l-a desființat pe Aymeric Laporte, după ce fundașul a ales să joace pentru Spania: „Mă deranjează ce a putut să spună!

Profimedia

Deschamps l-a desființat pe Aymeric Laporte

Didier Deschamps l-a desființat pe Aymeric Laporte. Fundaşul central de la Manchester City, care nu are nicio selecţie pentru reprezentativa „cocoşului galic”, s-a săturat să mai aștepte convocarea lui Deschamps și a optat pentru Spania, scrie news.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Didier Deschamps l-a desființat pe Aymeric Laporte

Laporte chiar a spus că l-a contactat pe Deschamps cu privire la viitorul său în naționala Franței. Fundașul lui City a precizat că selecționerul francez nu i-a dat niciun răspuns, astfel a dat curs ofertei din partea Spaniei. Declarațiile lui Laporte l-au enervat la culme pe Didier Deschamps.

„El are acea libertate, atât timp cât nu a jucat cu noi. Zece secunde cu <blues> ar fi fost suficiente… El a fost mereu pe listele preliminare, dar a existat şi concurenţă. Nu iau un jucător ca să-l împiedic să aibă a doua alegere. Nu aveam de gând să-l blochez. Însă, ceea ce mă deranjează este ce a putut să spună şi nu este adevărat.

Singurul mesaj pe care l-am primit de la el a fost în octombrie, pentru o situaţie specifică, după ce s-a accidentat în septembrie, el nu mai era pe listele preliminare. Nu e o scăpare, este alegerea lui. Îi doresc drum bun! Face parte din libertatea lui”, a declarat Didier Deschamps, citat de L’Equipe.

Aymeric Laporte, jucătorul naturalizat de Spania

Jucătorul născut în Franţa, la Agen, a fost inclus în lotul naţionalei spaniole pentru Euro-2020 (11 iunie -11 iulie).

Reclamă

Deşi francez prin naştere, Aymeric Laporte avea un străbunic basc şi astfel a ajuns, în 2012, la Athletic Bilbao, unde, la un moment dat, era singurul străin din lot. Anterior, el a fost „înregimentat” ca junior la un club din regiunea franceză a Ţării Bascilor, Bayonne, şi apoi la Basconia, înainte de a ajunge la Athletic.

La 30 ianuarie 2018, jucătorul de orgine bască a fost transferat de Manchester City de la Bilbao, în schimbul sumei record atunci pentru „cetăţeni”, de 65 de milioane de euro.

Laporte a fost al doilea cel mai scump fundaş din istorie, după ce Liverpool a plătit, în aceeaşi lună a anului 2018, clubului Southampton 84 de milioane de euro pentru olandezul Virgil Van Dijk.

Reclamă 4 / 0/3

Jucătorul de 27 de ani, care a evoluat de 19 ori pentru naţionala de tineret a Franţei, a fost convocat de trei ori la prima reprezentativă a „cocoşului galic”, dar nu a jucat niciun minut, astfel că acum a primit dreptu de a evolua în naţionala spaniolă.

Recomandări
  • Aymaric Laporte va juca pentru Spania
  • Didier Deschamps l-a desființat

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:28 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 0-0. Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 Vezi toate știrile
Citește și