Închide meniul

Andrei Burcă, mesaj de luptă după eliminarea României de la EURO 2024: „Să nu mai mergem din 8 în 8 ani la turneele finale!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 iulie 2024, 21:13

Reclamă
Andrei Burcă, mesaj de luptă după eliminarea României de la EURO 2024: „Să nu mai mergem din 8 în 8 ani la turneele finale!

Andrei Burcă a transmis un mesaj de luptă după eliminarea României de la EURO 2024. Ce a declarat după eşecul cu Olanda

Andrei Burcă, în timpul meciului România - Olanda 0-3 / Profimediaimages

Andrei Burcă a transmis un mesaj de luptă după eliminarea României de la EURO 2024. Fundaşul central al lui Edi Iordănescu le-a mulţumit fanilor pentru atmosfera făcută pe toată durata turneului final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a câştigat grupa E de la EURO 2024, dar a fost oprită de Olanda în optimile de finală. Tricolorii au cedat cu 0-3, după golurile marcate de Gakpo (20) şi Malen (83, 90+2). Olandezii vor juca în turul următor cu câştigătoarea meciului Austria – Turcia.

Andrei Burcă, mesaj de luptă după eliminarea României de la EURO 2024

O seară tristă pentru noi, le mulţumim fanilor pentru că au fost senzaţionali pe toată durata acestui turneu. Ne bucurăm că am reuşit să ieşim din grupă de pe primul loc. Am jucat bine în primele 15 minute, a venit acel gol la prima fază a lor. Ne-au destabilizat.

Am încercat, pentru România joc orice e posibil. Suntem dezamăgiţi, dar în acelaşi timp… mă încearcă multe sentimente acum, ne-am dorit foarte mult. Acesta este nivelul, ne-am bătut de la egal la egal cu toată lumea. Trebuie să nu mai mergem din 8 în 8 ani la turneele finale, să învăţăm din acest turneu final şi să căpătăm experienţă.

Fanilor le transmit că ei au fost jucătorul numărul 1, când îi avem alături putem face lucruri măreţe„, a declarat Andrei Burcă la Pro TV.

Reclamă
Reclamă 4

Caţi bani a adus naţionala României în conturile FRF, pentru parcursul de la EURO 2024

Trupa lui Edi Iordănescu a ratat un pot uriaş! Dacă s-ar fi calificat în sferturile de finală, ar fi primit 2.5 milioane de euro de la UEFA. Chiar şi aşa, românii vor fi recompensaţi cu o sumă importantă de la forul continental.

Calificarea în optimile de finală a adus 1.5 milioane de euro. Această sumă s-a adăugat la cea asigurată de tricolori în urma rezultatelor din faza grupelor. Victoria cu Ucraina, scor 3-0, a adus încă de la debut un milion de euro. Stanciu şi coechipierii săi au mai asigurat un cec de 500.000 de euro pentru remiza cu Slovacia.

Participarea la Campionatul European din Germania a adus alte 9.25 milioane de euro. În total, Federaţia Română de Fotbal primeşte de la UEFA 12.250.000 de euro pentru EURO 2024.

Reclamă

Premiile pentru EURO 20204:

– calificarea la turneul final: 9.25 milioane de euro
– victorie în faza grupelor: 1 milion de euro
– remiză în faza grupelor: 500.000 de euro
– calificarea în optimile de finală: 1.5 milioane de euro
– calificarea în sferturile de finală: 2.5 milioane de euro
– calificarea în semifinale: 4 milioane de euro
– calificarea în finală: 5 milioane de euro
– câştigătoarea EURO 2024: 8 milioane de euro

România, eliminată de Olanda de la EURO 2024

Reprezentativa tricoloră, “Generaţia de Suflet” a fotbalului românesc, s-a oprit, marţi seară, în optimile de finală ale Campionatului European, fiind învinsă cu scorul de 3-0 de Ţările de Jos, la Munchen. Naţionala a ajuns în optimi după ce a câştigat grupa E.

Tricolorii au început curajos meciul de la Munchen, fără ocazii mari de gol, dar stând sus în teren, la pressing. Dennis Man a şutat puţin peste poartă în minutul 13, dar olandezii au deschis scorul în minutul 20. Cody Gakpo a primit pe stânga, l-a depăşit pe Raţiu şi a şutat la colţul scurt, fără speranţe pentru Niţă. Replica noastră a venit în minutul 24, când Man a primit în careu, de la Stanciu, dar a trimis pe lângă poartă din poziţie bună. Drăguşin a intervenit salvator la o pasă care putea ajunge la Depay, în minutul 27, iar în minutul 31 a respins în corner centrarea lui Dumfries.

Acelaşi Dumfries s-a ciocnit violent cu Mogoş, în minutul 33, iar jucătorul nostru a fost nevoit să părăsească terenul. Pe final de repriză atacurile olandezilor s-au intensificat, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Elevii lui Iordănescu au intrat bine în repriza secundă, însă Racoviţan a salvat un gol pentru adversari, în minutul 53, respingând din faţa porţii. Şutul lui Drăguş, din minutul 59, a fost blocat, iar după zece minute Cody Gakpo a înscris, însă golul a fost anulat după consultarea VAR. Presiunea olandeză a dat rezultate în minutul 83, când Malen a înscris pentru 2-0. Pe final acelaşi Malen a stabilit rezultatul final, 3-0 în minutul 90+3, şi echipa Ţărilor de Jos merge mai departe, în sferturi.

ROMÂNIA: Niţă – Raţiu, Drăguşin, A. Burcă, Mogoş (Racoviţan 38) – R. Marin, M. Marin (Cicâldău 72), Stanciu (Olaru 88) – Man, Drăguş (Mihăilă 72), I. Hagi (Alibec 72). SELECŢIONER: Edward Iordănescu.

ŢĂRILE DE JOS: Verbuggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake (Van de Ven 69) – Schouten (Veerman 69), Simons, Reijnders – Bergwijn (Malen 46), Depay (Blind 90+2), Gakpo (Weghorst 84). SELECŢIONER: Ronald Koeman.

Cartonaşe galbene: M. Marin 67, Stanciu 81 / Dumfries 78, Malen 90+4

Arbitri: Felix Zwayer – Stefan Lupp, Marco Achmuller – Daniel Siebert (toţi din Germania)

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
22:36

Alexandru Băluţă, reacţie fermă după ce FCSB a câştigat Supercupa: „Nu a fost uşor, trebuie să fim mai buni!”

22:10

Marius Ştefănescu are „lipici” la Supercupă! Prima reacţie după debutul cu gol la FCSB: „M-am adaptat foarte bine!”

22:01

„O formalitate!” Anunţ de ultimă oră despre viitorul lui Florinel Coman! Mihai Stoica a spus totul

21:40

FCSB – Corvinul 3-0. Roş-albaştrii au câştigat Supercupa României! Marius Ştefănescu a marcat din pasa lui Daniel Popa

21:37

Marius Ştefănescu, gol superb în primul meci la FCSB, din pasa lui Daniel Popa! Debut de vis pentru transferurile lui Gigi Becali

21:22

Gigi Becali nu s-a putut abţine! Trei schimbări la pauză în FCSB – Corvinul! Jucătorii care l-au nemulţumit

1 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic” 4 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 5 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 6 FotoEa e românca ce este căsătorită cu un star din naţionala Olandei. Doina este de o frumuseţe uimitoare
Citește și