Închide meniul

Ce planuri are UEFA cu Istvan Kovacs, după ce românul a stabilit un record la EURO 2024

Alex Masgras Publicat: 1 iulie 2024, 9:00

Reclamă
Ce planuri are UEFA cu Istvan Kovacs, după ce românul a stabilit un record la EURO 2024

Ce planuri are UEFA cu Istvan Kovacs, după ce românul a stabilit un record la EURO 2024

Istvan Kovacs, în timpul meciului Cehia - Turcia, la EURO 2024 / Profimedia

S-a aflat ce planuri are UEFA cu Istvan Kovacs, după ce românul a stabilit un record la EURO 2024. Centralul de 39 de ani din Carei a fost în centrul atenţiei la partida dintre Cehia şi Turcia din faza grupelor, atunci când a arătat 20 cartonaşe. Acela a fost al doilea meci arbitrat de Kovacs la acest turneu final, după ce a mai condus şi duelul Slovenia – Serbia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru optimile de finală, Istvan Kovacs nu a fost delegat de Roberto Rosetti, şeful Comisiei de Arbitri de la UEFA. Cu toate acestea, nu este exclus ca Istvan Kovacs să revină din sferturile de finală, el fiind în continuare în Germania, alături de brigada sa.

Ce planuri are UEFA cu Istvan Kovacs, după ce românul a stabilit un record la EURO 2024!

Potrivit gsp.ro, UEFA le va oferi în continuare încredere arbitrilor bine cotaţi, iar românul se află pe această listă. Kovacs a arbitrat la finalul sezonului trecut finala Europa League dintre Bayer Leverkusen şi Atalanta.

Mai mult, în ciuda criticilor primite după meciul dintre Cehia şi Turcia, pentru numărul uriaş de cartonaşe arătate, UEFA s-ar putea să aibă altă părere, mai ales că forul continental a anunţat că la turneul final din Germania se vor lua decizii mult mai dure în ceea ce priveşte protestele şi comportamentul jucătorilor.

„Sunt decizii luate pe baza calității prestațiilor pe care le-au avut. Unii arbitri nu au fost delegați nu pentru că s-au descurcat prost, dar pentru că alții au fost mai buni.

Reclamă
Reclamă 4

Unele brigăzi au condus un meci, altele două, altele vor avea trei, unele chiar 4. Singurul meu obiectiv este să iau deciziile corecte pe baza meritocrației, calității și valorilor noastre”, spunea Roberto Rosetti, după faza grupelor”, potrivit sursei menţionate anterior.

Momentan, UEFA a trimis doar patru arbitri acasă. Este vorba de patru spanioli: centralul Gil Manzano, oficialul VAR Alejandro Hernandez şi asistenţii Diego Barbero şi Angel Nevado.

Căpitanul Cehiei s-a năpustit asupra lui Istvan Kovacs

Căpitanul Cehiei s-a năpustit asupra lui Istvan Kovacs, după ce arbitrul român a acordat 20 cartonașe în timpul meciului Cehia – Turcia, scor 1-2. Tomas Soucek nu a mai rezistat și a izbucnit la adresa „centralului”.

Reclamă

Cehia a jucat în inferioritate numerică încă din minutul 20, după ce Barak a primit 2 cartonașe galbene și a fost eliminat. După fluierul final a fost haos pe teren și se putea lăsa cu o bătaie generală. Chory a văzut „roșu” direct, iar Soucek cartonaș galben. A fost avertizat și Guler de la turci.

„Este un lucru grozav că arbitrii vorbesc doar cu căpitanii. Dar am avut o discuție cu căpitanul Turciei, la final, și am convenit că acest arbitru a fost atât de îngâmfat încât nici nu a vrut să discute cu căpitanii. El a vrut să fie omul meciului, ceea ce e regretabil.

Este păcat, dar nu este vorba doar de asta. Nu am rezolvat bine situațiile la ambele goluri și acolo se decid jocurile.

(Reporter: În Premier League probabil ești obișnuit cu alte arbitraje…) Am fost surprins să văd cât de diferite au fost toate deciziile luate în acest meci. De fiecare dată când turcii cădeau la pământ era fault… e clar când văd că se fluieră totul. Am auzit că golul lui Kuchta trebuia validat. Poate cineva va crede că ne căutăm scuze, dar sunt momente care afectează întregul meci”, a declarat Tomas Soucek, potrivit isport.cz.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:59 2 iul.

„Ofertă de 5 milioane de euro!” Ilie Dumitrescu a pronunţat numele a trei antrenori care l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu

23:54 2 iul.

Programul sferturilor de la EURO 2024! Spania – Germania şi Portugalia – Franţa, duelurile de foc pentru semifinale

23:29 2 iul.

Gary Linker a comentat „controversa majoră” din România – Olanda 0-3. A primit imediat replica

23:00 2 iul.

Austria – Turcia 1-2. Turcii s-au calificat în sferturile de finală la EURO 2024, acolo unde vor juca cu Olanda

22:59 2 iul.

Ronald Koeman a dezvăluit slăbiciunile tricolorilor, după România – Olanda 0-3: „I-am analizat bine. Au avut mari probleme acolo”

22:40 2 iul.

Aroganţa incredibilă a lui Cody Gakpo, după România – Olanda 0-3: „Nu am simţit nicio secundă asta!”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 6 FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic”
Citește și