Închide meniul

Cele două adversare pe care le poate întâlni România în optimi la EURO 2024, după ce a câştigat grupa E

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 iunie 2024, 20:54

Reclamă
Cele două adversare pe care le poate întâlni România în optimi la EURO 2024, după ce a câştigat grupa E

Cele două adversare pe care le poate întâlni România în optimi la EURO 2024, după ce a câştigat grupa E

Profimeda

Cele două adversare pe care le poate întâlni România în optimi la EURO 2024, după ce a câştigat grupa E.  Astfel, naţionala României poate juca cu Slovenia sau cu Olanda în optimile de finală de la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a se duela cu Slovenia în optimi, „tricolorii” au nevoie ca Turcia și Portugalia să nu fie învinse de Cehia, respectiv Georgia, în ultimele două meciuri din Grupa F.

Slovacia a deschis scorul în minutul 24, prin Duda. Pentru tricolori a marcat Răzan Marin, în minutul 37, dintr-un penalty acordat pentru un fault la Ianis Hagi.

Cele două adversare pe care le poate întâlni România în optimi la EURO 2024, după ce a câştigat grupa E

În caz contrar, România va juca cu Olanda în optimile de finală, un meci infinit mai dificil. Dacă Cehia sau Georgia vor câștiga, „tricolorii” ar urma să aibă parte de un duel „de foc” cu Olanda în optimi. Cu eventuale victorii ale Georgiei și Cehiei, Ungaria va fi eliminată.

„Profeția” lui Gică Hagi s-ar putea îndeplini

Dacă s-ar respecta calculele, și România s-ar duela cu Slovenia în optimi, „tricolorii” ar avea o șansă uriașă să ajungă chiar în semifinalele competiției, dat fiind faptul că Slovenia este cea mai slab cotată națională calificată până acum în optimi. Într-un eventual sfert de finală de la EURO, România ar urma să dea peste peste învingătoarea dintre Austria și Turcia, cel mai probabil.

Reclamă
Reclamă 4

„Am încredere că vom trece de grupă și vom ajunge până… ce au făcut la U21 (n.r – semifinale, la EURO 2019). Eu cam așa cred că se va întâmpla. Eu cred că primele două meciuri o să câștige”, spunea Gică Hagi, înaintea meciului cu Ucraina, conform fanatik.ro.

La Frankfurt, în faţa a peste 35.000 de fani români prezenţi în tribune, tricolorii au început cu dubla ocazie irosită de Andrei Raţiu – şut la colţul lung, respins de Dubravka, şi Ianis Hagi – reluare peste poartă. Slovacii au deschis scorul în minutul 24, când Ondrej Duda a reluat în plasă, cu capul, centrarea lui Kucka. În minutul 34 Ianis Hagi a fost faultat în careu de Hancko şi, după consultarea VAR, arbitrul german Daniel Siebert a dictat penalty pentru România. A executat cu sânge rece Răzvan Marin care a egalat situaţia pe tabelă, 1-1.

După pauză, Niţă a închis poarta în minutele 50 şi 52, apoi Răzvan Marin a şutat periculos, în minutul 61, Dubravka a respins şi mingea a ajuns la Drăguş care a trimis puţin peste poartă. Pe o ploaie torenţială, Niţă a respins cu piciorul la şutul lui Strelec din minutul 69, iar partida s-a încheiat la egalitate 1-1. România Câştigă grupa E cu 4 puncte, urmată de Belgia, Slovacia şi Ucraina. Ucraina pleacă acasă. Toate echipele din grupă au acumulat câte patru puncte.

Reclamă

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
13:08

Croația, amendată de UEFA după eliminarea de la EURO 2024! Motivul pentru care a fost primită sancțiunea

12:48

LIVE VIDEOCursa de sprint din Marele Premiu al Austriei e ACUM, în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY

12:35

„Au fost excepționali!” Tricolorii care l-au impresionat pe Mircea Sandu, la EURO 2024!

12:15

Lionel Messi nu va juca în Argentina – Peru, la Copa America! Ce s-a întâmplat cu superstarul lui Inter Miami

12:04

Florin Niță, discurs de mare campion înainte de România – Olanda: „Îmi doresc să nu mă opresc aici”

11:34

Germania – Danemarca LIVE TEXT (22:00). Țara gazdă continuă lupta pentru marele trofeu. Echipele probabile

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și