Închide meniul

Cine va arbitra finala EURO 2024, Spania – Anglia! UEFA a făcut anunțul oficial

Alex Ioniță Publicat: 11 iulie 2024, 14:20

Reclamă
Cine va arbitra finala EURO 2024, Spania – Anglia! UEFA a făcut anunțul oficial

Cine va arbitra finala EURO 2024, Spania - Anglia!

Hepta

Iată cine va arbitra finala EURO 2024, Spania – Anglia! Oficialii UEFA au luat o decizie surprinzătoare, înainte de marele meci de duminică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finala EURO 2024 este programată duminică, la Berlin, de la ora 22:00. Duelul „incendiar” care va decide campioana turneului final va fi în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Cine va arbitra finala EURO 2024, Spania – Anglia!

Oficialii UEFA au anunțat că Francois Letexier va conduce finala EURO 2024. Arbitrul francez are 35 de ani și va fi ajutat de tușierii Cyril Muginer și Mehdi Rahmouni. Arbitru de rezervă va fi polonezul Szymon Marciniak.

În sezonul trecut, tânărul arbitru francez a fost al 4-lea oficial la finala UEFA Champions League, dintre Real Madrid și Borussia Dortmund. De asemenea, acesta a condus, în 2023, Supercupa Europei, dintre Manchester City și Sevilla.

La EURO 2024, Letexier a mai condus 3 meciuri. Este vorba despre două partide din faza grupelor, Croația – Albania și Danemarca – Serbia. dar și despre o partidă din optimi, Spania – Georgia.

Reclamă
Reclamă

Spania – Anglia e finala EURO 2024! Luptă „incendiară” pentru titlul de campioană a Europei

Spania – Anglia e finala EURO 2024! Selecționata lui Gareth Southgate a obținut ultimul bilet pentru marea finală de la Berlin, după ce a învins Olanda cu scorul de 2-1. De cealaltă parte, Spania a trecut marți seară de Franța, cu scorul de 2-1, după ce elevii lui Luis de la Fuente au întors soarta meciului în doar 4 minute.

Spania a început excelent turneul final din Germania încă din faza grupelor. Selecționata iberică a încheiat Grupa B pe primul loc, cu 9 puncte și cu un golaveraj de +5. De asemenea, „Furia Roja” nu a încasat niciun gol în faza grupelor. A fost 3-0 cu Croația, 1-0 cu Italia și 1-0 cu Albania. În fazele eliminatorii, ibericii au trecut, pe rând, de Georgia (4-1), Germania (2-1) și Franța (2-1).

În întreaga sa istorie, Spania a cucerit Campionatul European de 3 ori (1964, 2008 și 2012).

Reclamă

De cealaltă parte, Anglia s-a calificat în fazele eliminatorii de la EURO 2024 de pe primul loc al Grupei C. Selecționata lui Gareth Southgate a câștigat meciul cu Serbia (1-0), și a obținut două rezultate de egalitate, cu Danemarca (1-1) și Slovenia (0-0). În optimi, Anglia a trecut de Slovacia, cu scorul de 2-1. Mai apoi a eliminat Elveția, după loviturile de departajare.

Până în momentul de față, Anglia nu a câștigat niciun Campionat European.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:32

Estoril – Sporting LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:15). Programul etapei cu numărul 7 din Liga Portugal!

17:32

Gigi Becali, descoperire fabuloasă după FCSB – RFS 4-1: „Luăm 30 şi ceva de milioane de euro dacă terminăm pe locul 2!”

17:26

Gigi Becali schimbă „din temelii” primul 11 de la FCSB! Jucătorii care vor fi OUT la meciul cu Sepsi

16:52

Tragedie în lumea ciclismului! Muriel Furrer a murit la doar 18 ani! Căzătura de la mondiale i-a fost fatală

16:41

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 27 septembrie

16:35

Costel Gâlcă, anunţ despre Alexandru Cicâldău! Ce se întâmplă cu mijlocaşul Universităţii Craiova

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 FotoAdelina Chivu, anunţ despre revenirea lui Cristi Chivu în fotbalul românesc: „Crezi că mai înţelege ceva de aici?” 3 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 4 FCSB – RFS 4-1. FCSB a dat recital la debutul în grupa principală din Europa League. Darius Olaru, „dublă” spectaculoasă! 5 Tottenham, victorie clară cu Qarabag, după ce Drăguşin a fost eliminat! Ajax a făcut spectacol cu Beşiktaş! Rezultatele serii 6 FotoLewis Hamilton şi-a ales favoritul dintre Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo: „La finalul zilei sunt fanul lui”
Citește și