Închide meniul

„Emoţionantă victorie!” Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, după România – Ucraina 3-0

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 iunie 2024, 19:57

Reclamă
„Emoţionantă victorie! Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, după România – Ucraina 3-0

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, după România - Ucraina 3-0

Bucuria tricolorilor după victoria de la EURO 2024 / Profimediaimages

A apărut mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, după meciul România – Ucraina, scor 3-0, de la EURO 2024. Acesta a ţinut să îi felicite pe tricolorii lui Edi Iordănescu pentru performanţă obţinută pe Allianz Arena din Munchen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Într-o postare pe Facebook, Iohannis a notat că a fost o victorie specială şi le-a urat succes în continuare tricolorilor. Sâmbătă, România se va duela cu Belgia, de la ora 22:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, după România – Ucraina 3-0

Preşedintele României şi-a manifestat susţinerea pentru naţionala tricoloră care a înregistrat al doilea succes din istoria participărilor la Campionatul European.

Emoţionantă victoria de astăzi a echipei noastre de fotbal în meciul de debut la EURO 2024. Felicitări tricolorilor pentru această realizare şi mult succes în continuare! Hai, România!”, a scris Klaus Iohannis.

Reclamă
Reclamă 4

Şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut o reacţie după victoria răsunătoare obţinută de tricolori la EURO 2024.

Felicitări, băieţi! Ne-aţi umplut inimile de bucurie! Suntem mândri de voi şi mândri să fim români! Succes în continuare! Hai România”, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Edi Iordănescu a „rupt” blestemul familiei

România a avut un start fabulos la turneul final din Germania. A dat de pământ cu Ucraina şi are şanse uriaşe de a obţine calificarea în fazele eliminatorii. Mai are de jucat cu Belgia şi Slovacia.

Reclamă

Edi Iordănescu a reuşit o performanţă remarcabilă. A izbutit să îl depăşească chiar şi pe tatăl său, Anghel Iordănescu, şi să obţină a doua victorie a României la o ediţie de Campionat European. Prima îi aparţinuse lui Emeric Ienei. Anghel Iordănescu a fost pe banca României în 6 meciuri de la EURO, fără să reuşească să câştige.

De la EURO 2000 nu mai reuşise România să câştige un meci la un turneu final de Campionat European. Atunci, Chivu, Munteanu şi Ganea au scos oamenii pe străzi după o victorie cu 3-2 în faţa Angliei. Se întâmpla pe 20 iunie 2000.

Au urmat 7 meciuri ale reprezentativei României, perioadă în care s-au înregistrat 3 remize şi 4 înfrângeri. Acum, tricolorii au „spart gheaţa” şi au obţinut o victorie istorică împotriva Ucrainei.

Pentru jucătorii lui Edi Iordănescu urmează confruntarea cu Belgia, care va fi sâmbătă, de la ora 22:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reacţia presei internaţionale, după România – Ucraina 3-0

Presa internaţională a reacţionat imediat după ce Stanciu a marcat cel mai frumos gol de la EURO 2024 de până acum.

Căpitanul României a lovit mingea cu toată dorința, iar mingea a sărutat plasa„, au scris spaniolii de la Marca. „Gol fantastic pentru Stanciu! Fără să facă preluare, a trimis din dreapta și a găsit vinclul porții apărate de ucrainean„, au scris şi francezii de la L’Equipe.

Ce gol pentru căpitanul României. Au presat defensiva Ucrainei și l-au hrănit pe Stanciu, care a avut multe de făcut, dar a trimis mingea cu efect de la 20 de metri„, au titrat cei de la Telegraph.

Jurnaliştii ucraineni nu au fost impresionaţi de şutul impecabil al lui Stanciu şi au scos în evidenţă eroarea făcută de Lunin.

Gafa lui Lunin! România o conduce pe Ucraina prin golul marcat de Nicolae Stanciu. Trebuie subliniat că portarul Lunin a marcat. Mai întâi Matviyenko nu i-a pasat confortabil portarului, după care Lunin a pasat la un adversar. Zinchenko s-a apropiat imediat de Lunin, după gol, şi l-a încurajat„, anunţă sport.ua.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
11:58

Scene şocante la Copa America! Un arbitru a leşinat în timpul meciului Canada – Peru

11:30

Trei „tricolori” pot rata meciul României din optimile EURO 2024! Alertă la națională, înainte partidei cu Slovacia

11:22

Mesajul special al României, în ziua meciului cu Slovacia! Ce au transmis „tricolorii” înaintea ultimul duel din Grupa E

11:01

„Cel mai atractiv joc” Ucrainenii, verdict surprinzător înainte de Slovacia – România: „Nu se pot opri!”

11:00

Slovacia – România, LIVE TEXT, ora 19:00! „Tricolorii”, la un pas de o calificare istorică în „optimile” EURO 2024

10:27

Un nou transfer la CFR Cluj! Continuă întăririle pentru Dan Petrescu

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 4 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 5 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad 6 VideoDavid Popovici s-a calificat în finala la 200m liber de la Campionatele Europene de la Belgrad, în AntenaPLAY
Citește și