Închide meniul

„Fac acest apel personal!” Edi Iordănescu, mesaj pentru fani înainte de România – Belgia: „Riscăm să ne fixăm în altă extremă”

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 iunie 2024, 10:32

Reclamă
„Fac acest apel personal! Edi Iordănescu, mesaj pentru fani înainte de România – Belgia: „Riscăm să ne fixăm în altă extremă

Edi Iordănescu, mesaj pentru fani înainte de România - Belgia

Captură AntenaSport

Aflat în cantonamentul naţionalei, Edi Iordănescu a venit cu un mesaj pentru fani înainte de meciul România – Belgia, din Grupa E de la EURO 2024. Confruntarea va fi sâmbătă, de la ora 22:00, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul cere concentrare maximă şi echilibru înaintea duelui cu Belgia, care le poate aduce tricolorilor calificarea în optimile de finală ale turneului final din Germania.

Edi Iordănescu, mesaj pentru fani înainte de România – Belgia

Înainte de orice, vreau să vă mulțumesc, dragi suporteri români, pentru sprijinul incredibil pe care l-ați oferit echipei naționale și prin care am obținut o victorie extraordinară în meciul de debut la EURO 2024. Cuvintele chiar sunt prea puține acum ca să îmi exprim întreaga recunoștință. Din tribune, de acasă și din fiecare colț al lumii, am simțit cum prin afecțiunea voastră devenim toți o singură inimă luptătoare, din prima secundă și până la capăt!

În același timp, vreau să mulțumesc jurnaliștilor români pentru aprecieri dar, mai ales, pentru contribuția lor la o atmosferă în jurul echipei naționale în care am putut pregăti optim meciul cu Ucraina și de care ne bucurăm în toate aceste zile la EURO 2024.

Îmi doresc să transmit acest mesaj azi pentru că ne-am bucurat toți, cu toată ființa, de entuziasmul produs prin victoria cu Ucraina. Am fost fericiți pentru că ne-am îndeplinit o primă parte din misiune, făcând fericiți milioane de români.

Reclamă
Reclamă 4

Dar, de acum, avem nevoie de echilibru.

Am avut nevoie de mult mai mult decât am arătat în preliminarii ca să învingem Ucraina. Și am reușit asta. Acum, avem nevoie de mult mai mult decât am arătat cu Ucraina pentru a lupta în meciul cu Belgia și a obține ceea ce ne dorim.

Așadar, e nevoie de calm și echilibru. Trebuie să fim ponderați ca să putem rămâne conectați și inteligenți, cu o luciditate realistă care să ne protejeze resursele de orice fel înaintea acestui al doilea meci din grupă.

Reclamă

Fac acest apel și pentru că venim după un adevărat carusel de emoții în receptare trăit doar la extreme. De la starea dinaintea preliminariilor, la euforia calificării din postura de echipă neînvinsă și câștigătoare de grupă. Apoi, la reacțiile diametral opuse de după amicalele dinaintea turneului final. Acum, după 3-0 cu Ucraina, riscăm să ne fixăm în altă extremă. Și nu cred că drumul cel bun e unul al extremelor. Niciodată și nicăieri!

Tot ce am obținut împreună până acum s-a făcut plecând de la realism. Am fost realiști cu limitele noastre, ni le-am asumat curajos ca să ni le putem depăși. Și am făcut-o! O dată în calificări, încă o dată cu Ucraina.

E un apel personal: acum, trebuie să fim iarăși realiști. Ca să le depășim din nou, în fața unui adversar extrem de valoros și rănit după 0-1 cu Slovacia.

Și am convingerea că le vom depăși iar! Prin echilibru, prin disciplina muncii și sacrificiul care ne caracterizează, prin spiritul de luptă neîncetată pentru fiecare bucată de teren, din prima secundă și până la capăt!

Echilibrați, uniți și cu tot sufletul pe teren, până la capăt!„, a transmis Edi Iordănescu prin intermediul frf.ro.

Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024

Imediat după finalul confruntării Belgia – Slovacia, scor 0-1, bookmakerii au stabilit cotele pentru calificarea în optimile de finală. Reprezentativa României este văzută cu cele mai mari şanse la accederea în fazele eliminatorii, pentru prima dată după 24 de ani. Tot atât timp trecuse şi de când tricolorii nu mai câştigaseră vreun meci la o ediţie de Campionat European.

Cotele actualizate, din Grupa E, la calificarea în optimile de finală:

România – 1.10
Slovacia – 1.18
Belgia – 1.25
Ucraina – 2.65

În schimb, România este văzută cu a doua şansă la clasarea pe primul loc în grupă. Favoriţi au devenit Slovacii, după ce au răpus Belgia.

Slovacia – 2.65
România – 2.85
Belgia – 3.30
Ucraina – 15.00

A scăzut semnificativ şi cota pe care o au jucătorii lui Edi Iordănescu la câştigarea EURO 2024. Dacă înainte de startul turneului final aveau 250, acum cota lor a scăzut la 150!

Românii sunt siguri de calificarea în optimile de finală ale Campionatului European din Germania dacă mai obţin o victorie. Chiar şi un punct le poate fi suficient! Sâmbătă, de la ora 22:00, se vor duela cu Belgia, iar patru zile mai târziu au meci cu Slovacia. Ambele vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Cum arată clasamentul în Grupa E:

1. România – 3 puncte (3-0)
2. Slovacia – 3 puncte (1-0)
3. Belgia – 0 puncte (0-1)
4. Ucraina – 0 puncte (0-3)

Tricolorii au un motiv în plus să se gândească la „optimi”. Pot ajunge în fazele eliminatorii şi de pe locul 3 în grupă. Patru dintre cele mai bune şase echipe clasate pe această poziţie obţin calificarea!

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:58

Cine e naționala Olandei, adversara României din „optimile” EURO 2024! Vedetele care se vor lupta cu tricolorii

23:55

Tabloul complet al optimilor de la EURO 2024! România – Olanda, meciul unei generaţii. Franţa – Belgia e derby-ul pentru sferturi

23:53

România – Olanda, în optimile de finală la EURO 2024. Duel şoc pentru naţionala lui Edi Iordănescu

23:45

Cehia – Turcia 1-2 şi Georgia – Portugalia 2-0. Luptă de foc pentru calificarea în optimile EURO 2024

23:31

Istvan Kovacs, în centrul unei faze extrem de controversate la EURO 2024! Ce s-a întâmplat în Cehia – Turcia

23:16

Cosmin Contra, reacţie după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024: „Poate am contribuit şi eu la această performanţă!”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad
Citește și