Închide meniul

Fază controversată în Olanda – Franţa! Xavi Simons a înscris, dar golul starului de la Leipzig a fost anulat

Alex Masgras Publicat: 22 iunie 2024, 0:04 / Actualizat: 22 iunie 2024, 11:44

Reclamă
Fază controversată în Olanda – Franţa! Xavi Simons a înscris, dar golul starului de la Leipzig a fost anulat

Fază controversată în Olanda - Franţa! Xavi Simons a înscris, dar golul starului de la Leipzig a fost anulat

Coalj Olanda - Franţa / Capturi Pro TV

A avut loc o fază controversată în meciul Olanda – Franţa, din etapa a doua a grupelor de la EURO 2024. În minutul 69 al partidei de la Leipzig, Xavi Simons a trimis balonul în poarta apărată de Mike Maignan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În timpul bucuriei din tabăra olandezilor, Anthony Taylor, arbitrul partidei, a mers la marginea terenului şi s-a consultat cu arbitrul asistent. După câteva secunde, englezul a semnalizat offside, spre uimirea trupei lui Ronald Koeman, dar şi a lui Kylian Mbappe, care s-ar fi aşteptat ca această decizie să fie luată mai devreme.

Fază controversată în Olanda – Franţa! Xavi Simons a înscris, dar golul starului de la Leipzig a fost anulat

În ciuda deciziei luate de Anthony Taylor şi de asistent pe teren, jocul nu s-a reluat. Toată lumea a aşteptat un semn din camera VAR. La ediţia din acest an am fost obişnuiţi cu decizii rapide în privinţa fazelor suspecte de offside, graţie tehnologiei offside-ului semi-automat.

Cu toate acestea, VAR-ul a întârziat cu o decizie, deoarece oficialii au analizat dacă Dumfries, jucătorul aflat în poziţie neregulamentară, l-a incomodat pe Mike Maignan. Şutul lui Simons a trecut pe lângă Dumfries înainte de a intra în poartă. Jucătorul lui Inter s-a aflat între balon şi portarul lui AC Milan, motiv pentru care arbitrii au analizat în ce măsură a fost incomodat Maignan de adversarul său.

În cele din urmă, după câteva minute de aşteptare, în care olandezii au protestat, iar Xavi Simons părea că mai are puţin şi plânge, decizia luată pe teren de Anthony Taylor şi de arbitrul asistent a fost confirmată şi de oficialii din cabina VAR. Arbitrul englez nu a scăpat însă de criticile fanilor olandezilor în mediul online, care l-au taxat imediat.

Reclamă
Reclamă 4

În cele din urmă, cele 90 de minute de la Leipzig s-au încheiat cu un scor alb, 0-0. Olanda şi Franţa au amândouă câte 4 puncte, în fruntea grupei, urmate de Austria, formaţie care a învins Polonia cu 3-1, tot vineri, la turneul final din Germania.

România – Belgia, la EURO 2024 | Domenico Tedesco i-a lăudat pe „tricolori”! Ce jucători a remarcat: „Asta e calitatea lor”

Domenico Tedesco a declarat că nu se teme de România înaintea meciului direct de la EURO 2024, dar respectă selecţionata lui Edi Iordănescu. Stanciu şi Drăguş, jucători care au evoluat în Belgia, se numără printre remarcaţii lui Tedesco. Nici Dennis Man nu a trecut neobservat.

De asemenea, Tedesco a apreciat modul în care România se apără şi a declarat că rezultatul cu Ucraina a fost impresionant:

Reclamă

„Nu ne este teamă de România pentru că ar fi o greşeală. Respectăm România, dar nu ne temem. Pe Stanciu îl știm de la Anderlecht, pe Drăguș de la Standard, iar jucătorul de pe dreapta, Man, are o viteză deosebită. Am văzut 8 meciuri ale României și victoria de acasă cu Elveția a fost impresionantă.

România știe să sufere, are o defensivă solidă care încasează puține goluri și știe să profite la fazele fixe. Stanciu are calitate și poate să pună în valoare jucătorii din careu la fazele fixe. Asta e calitatea României, știe să se apere. Uneori e nevoie de un singur gol. 3-0 cu Ucraina este un rezultat impresionant”, a declarat Domenico Tedesco, selecţionerul Belgiei, la conferinţa de presă premergătoare partidei cu România de la EURO 2024.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
20:56

Ilie Dumitrescu, scut în jurul lui Ianis Hagi după calificarea României în optimi la EURO 2024: „L-au făcut cum au vrut!”

20:51

CSM București și Gloria Bistrița, în Grupa A din Liga Campionilor la handbal feminin! Rapid, în Grupa B. Cu cine se vor duela

20:20

VideoDanezul Magnussen a dezvăluit cine este cel mai bun pilot în activitate şi a spus unde vrea să vină în România

20:06

„Putem să batem!” George Pușcaș, mesaj de luptă înainte de România – Olanda! Virgil van Dijk nu l-a speriat pe atacant

19:52

Dinamo și-a aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor, la handbal masculin! Dueluri „de foc” pentru campioana României

19:19

Dan Şucu a anunţat cei doi jucători din naţionala României pe care îi vrea la Rapid: „Ce mult mi-aş dori să vină!”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Foto„De Bruyne, Lukaku, pregătiţi-vă!” Sora lui Radu Drăguşin face senzaţie pe TikTok. Imagini virale cu Meira Drăguşin
Citește și