Închide meniul

„Italia este subestimată!” Gianluigi Buffon, verdict direct înainte de EURO 2024! Cum l-a surprins Squadra Azzura

Alex Ioniță Publicat: 12 iunie 2024, 20:25

Reclamă
„Italia este subestimată! Gianluigi Buffon, verdict direct înainte de EURO 2024! Cum l-a surprins Squadra Azzura

Gianluigi Buffon, verdict direct înainte de EURO 2024!

Gianluigi Buffon, în timpul unui meci pentru naționala Italiei / Profimediaimages

Gianluigi Buffon a venit cu un verdict direct înainte de EURO 2024: „Italia este probabil subestimată”, a avertizat miercuri fostul mare portar, şef al delegaţiei Squarei Azzurra la turneul final ce va avea loc în Germania între 14 iunie şi 14 iulie, scrie AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„În opinia mea, această Italie este probabil subestimată, dar este o Italie foarte competitivă”, a declarat Buffon într-o conferinţă de presă, cu patru zile înainte de primul meci al deţinătoarei titlului, împotriva Albaniei, la Dortmund.

„Italia este subestimată!” Gianluigi Buffon, verdict direct înainte de EURO 2024!

„Ce m-a impresionat cel mai mult şi ce m-a surprins cel mai mult la acest grup de jucători este cât de importantă este pentru ei ideea de a-şi reprezenta ţara, de a îmbrăca acest tricou”, a continuat Buffon, campion mondial în 2006 şi vicecampion european în 2012, notează agerpres.ro.

Selecţionata antrenată de Luciano Spalletti nu se numără printre favorite, după ce a ratat calificarea la Cupa Mondială 2022 şi a obţinut cu emoţii biletele pentru EURO 2024. La turneul final din Germania, ea a fost repartizată în cea mai dificilă grupă, din care mai fac parte Spania, Croaţia şi Albania.

„Aceşti jucători arată multă modestie şi dorinţa de a se pune la dispoziţia celorlalţi. De asemenea, în acest grup sunt patru, cinci sau şase jucători care se numără printre cei mai buni din Europa şi chiar din lume”, a subliniat Buffon, care a avut 176 de meciuri pentru prima reprezentativă între 1997 şi 2016.

Reclamă
Reclamă 4

„Avem deci un grup excelent şi individualităţi care pot face diferenţa, pe scurt tot ce trebuie ca să reuşim un turneu frumos”, a adăugat cel care a agăţat ghetele în cui în 2023 după un ultim sezon la Parma, în Serie B.

Actualul goalkeeper al Italiei, Gianluigi Donnarumma, este „un punct extrem de puternic al echipei noastre”, „este o garanţie pentru a ne permite să fim competitivi, mai ales când meciurile sunt indecise, este bine să ştii că ai un portar foarte solid”, a conchis Buffon.

Italia și-a anunțat lotul final pentru EURO 2024!

Italia și-a anunțat lotul final pentru EURO 2024! Selecţionerul Luciano Spalletti a anunţat joi lotul final de 26 de jucători pentru Campionatul European din 2024.

Reclamă

Italia a câștigat EURO 2020 după o finală de senzație, cu Anglia, încheiată la loviturile de departajare. Acum, selecționata din peninsulă va încerca să își apere trofeul.

Portari: Gianluigi Donnarumma (Paris St Germain), Alex Meret (Napoli), Guglielmo Vicario (Tottenham Hotspur).

Fundaşi: Alessandro Bastoni (Inter), Raoul Bellanova (Torino), Alessandro Buongiorno (Torino), Riccardo Calafiori (Bologna), Andrea Cambiaso (Juventus), Matteo Darmian (Inter), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Inter), Federico Gatti (Juventus), Gianluca Mancini (Roma)

Mijlocaşi: Nicolo Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Nicolo Fagioli (Juventus), Michael Folorunsho (Hellas Verona), Davide Frattesi (Inter), Jorginho (Arsenal), Lorenzo Pellegrini (Roma)

Atacanţi: Federico Chiesa (Juventus), Stephan El Shaarawy (Roma), Giacomo Raspadori (Napoli), Mateo Retegui (Genoa), Gianluca Scamacca (Atalanta), Mattia Zaccagni (Lazio).

Pe ce poziţie se va clasa România în Grupa E de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
13:53

Carlos Alcaraz, înainte de participarea alături de Rafael Nadal la Jocurile Olimpice 2024: „Este un moment unic pentru mine”

13:45

Al cincilea transfer al verii la Dinamo! „Câinii” au transferat un fundaş central de la Lecce

13:28

Dennis Man, aproape de transferul carierei! Cluburile uriaşe care-l urmăresc pe român la EURO 2024

13:16

Portugalia – Cehia LIVE TEXT (22:00). Echipa lui Cristiano Ronaldo începe drumul spre trofeul EURO 2024

13:11

Gică Hagi, convins că Ianis Hagi face parte din noua Generaţie de Aur: „România are potenţial să ajungă în finala EURO 2024!”

12:56

Denis Popescu şi Aissia Prisecariu, în finale la 50 m fluture şi 200 m spate, LIVE STREAM (19:00), în AntenaPLAY

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și