Închide meniul

„Ne este ruşine!” Oleksandr Zinchenko, devastat după înfrângerea în faţa României la EURO 2024: „Nu ştiu ce să vă spun”

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 iunie 2024, 19:18

Reclamă
„Ne este ruşine! Oleksandr Zinchenko, devastat după înfrângerea în faţa României la EURO 2024: „Nu ştiu ce să vă spun

Oleksandr Zinchenko, devastat după înfrângerea în faţa României la EURO 2024

Oleksandr Zinchenko, în timpul meciului România - Ucraina 3-0 / Profimediaimages

Oleksandr Zinchenko a fost devastat după înfrângerea în faţa României, scor 0-3, în Grupa E de la EURO 2024. Vedeta naţionalei Ucrainei a găsit cu greu explicaţii la finalul meciului de la Munchen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nicolae Stanciu (29), Răzvan Marin (53) şi Denis Drăguş (57) au marcat golurile succesului istoric al tricolorilor. Naţionala României poate spera acum cu ochii deschişi la calificarea în faza eliminatorie. Ucraina este obligată să câştige următorul meci, împotriva Slovaciei, pentru a continua să spere.

Oleksandr Zinchenko, devastat după înfrângerea în faţa României la EURO 2024

Fundaşul lui Arsenal a avut un meci de coşmar şi a dezvăluit ce le-a transmis antrenorul la pauză.

Nu ştiu ce să vă spun. E trist să te uiţi în ochii suporterilor, care au venit să ne vada. Vă spun că, în meciul următor, vom face totul pentru a îi mulţumi pe fani. Nu ştiu ce să zic. Ne este rușine și sunt sigur că toți băieții înțeleg asta.

Trebuie doar să câștigăm pentru a ieși din grupă. Azi lipsea ceva, poate agresivitatea. Este rău, desigur, că am ratat primul meci.

Reclamă
Reclamă 4

La pauză, antrenorul ne-a spus să fim mai activi în față, pentru că o posesie a mingii nu ne este suficientă”, a declarat Zinchenko, potrivit sport.ua.

România – Ucraina 3-0

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria vine la o zi după ce selecţionerul Edward Iordănescu a împlinit 46 de ani. Tricolorii au fost susţinuţi din tribune de zeci de mii de suporteri.

Meciul de la Munchen a început cu Ucraina presând, însă jucătorii lui Rebrov nu au reuşit să trimită nici un şut pe poarta lui Niţu şi tricolorii au profitat. Man i-a pasat lui Stanciu, în marginea careului, iar acesta şutat din prima propulsând balonul la vinclul porţii lui Lunin şi înscriind un gol fabulos, 1-0 pentru România în minutul 29. Man a trimis pe lângă poartă în minutul 38, pentru ca un minut mai târziu Stanciu să încerce poarta din corner şi să lovească bara.

Reclamă

Tricolorii au intrat cu avantaj minim la pauză, dar startul reprizei secunde a adus minute excelente pentru elevii lui Edi Iordănescu. Răzvan Marin a majorat diferenţa pentru echipa noastră, în minutul 53, cu un şut de la 22 de metri care a trecut pe sub Lunin, iar minutul 57 a adus golul unui nesperat 3-0 pentru România: Man a driblat în careu, a trimis în faţa porţii şi Drăguş a înscris.

Ucrainenii au schimbat masiv, au încercat să pună presiune pe poarta lui Niţă, dar nu au reuşit să înscrie, deşi au avut o bară, prin Yaremchuk, în minutul 90+2, iar România a obţinut o victorie uriaşă în grupa E, făcând un pas mare către optimile de finală şi mulţumindu-şi extraordinarii suporteri, care au dominat, la rândul lor, duelul din tribune.

ROMÂNIA: Niţă – Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu – M. Marin (AD. Rus 75), Fl. Coman (Mihăilă 62), R. Marin, Man (I. Hagi 62), Stanciu (Racoviţan 87) – Drăguş (Puşcaş 75). SELECŢIONER: Edward Iordănescu

UCRAINA: Lunin – Konoplya (Tymchyk 72), Zabarniy, Matvyenko, Zinchenko – Shaparenko (Yaremchuk 62), Stepanenko (Brazhko 62) – Tsygankov (Yarmolenko 62), Sudakov (Malinovskyi 83) , Mudryk – Dovbyk. SELECŢIONER: Serghei Rebrov.

Cartonaşe galbene: R. Marin 79 / Konoplya 67

Arbitri: Glenn Nyberg – Mahbod Beigi, Andreas Soderqvist (toţi din Suedia) – Espen Eskas (Norvegia)

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
22:35

Rapid a jucat primele două amicale din cantonamentul din Slovenia. Cum s-au descurcat giuleștenii lui Neil Lennon

22:29

FotoConcentrare maximă la ultimul antrenament al naţionalei, înaintea meciului cu Slovacia! Pe ce stadion s-au antrenat „tricolorii”

22:22

LIVE TEXTAnglia – Slovenia și Danemarca – Serbia se joacă ACUM! Luptă strânsă pentru calificarea în „optimile” EURO 2024

22:14

„Așa e, da!” Mihai Stoica a confirmat transferul lui Florinel Coman în Qatar! Cine îl va înlocuil în „primul 11” la FCSB

21:51

„Fără strălucire!” L’Equipe, reacţie tranşantă după ce Franţa a pierdut primul loc în grupa de la EURO 2024

21:46

Giovanni Becali, detalii despre viitorul lui Olimpiu Moruțan! Mijlocașul a atras interes chiar dacă este accidentat

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și