Închide meniul

„Nu cred în generații!” Mircea Lucescu, mesaj ferm după parcursul remarcabil al României de la EURO 2024! Comparația cu anii ’90

Viviana Moraru Publicat: 7 iulie 2024, 14:33

Reclamă
Nu cred în generații!” Mircea Lucescu, mesaj ferm după parcursul remarcabil al României de la EURO 2024! Comparația cu anii 90

Mircea Lucescu, mesaj ferm după parcursul remarcabil al României de la EURO 2024

Captură AS.ro

Mircea Lucescu a transmis un mesaj ferm, după parcursul remarcabil al României, de la EURO 2024. Acesta susține că nu există generații de jucători, ci doar jucători care creează un grup unit în interiorul unei echipe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România s-a oprit în optimile Campionatului European din Germania, fiind învinsă de Olanda. „Tricolorii” au reușit performanța remarcabilă de a câștiga grupa.

Mircea Lucescu, mesaj ferm după parcursul remarcabil al României de la EURO 2024

După victoria de senzație cu Ucraina, scor 3-0, Edi Iordănescu i-a numit pe „tricolorii” săi ca fiind „Generația de suflet”. Mircea Lucescu nu este de acord însă cu asta, deoarece el nu crede în generații, ci doar în staff-ul care contribuie la succesul jucătorilor.

De asemenea, Mircea Lucescu a amintit și de performanțele României din anii 1990, atât la nivel de club, cât și la nivel de echipă națională.

România nu poate să fie sub nivelul a ceea ce a fost înainte de 1990, când eram o țară cu un fotbal extrem de avansat. Echipele românești jucau semifinale europene, finală sau câștiga Cupa Campionilor, echipa națională se califica la toate turneele, aceea e valoarea fotbalului românesc.

Reclamă
Reclamă

Eu nu cred în generații, cred în oamenii care lucrează cu acești jucători. Când există un grup de oameni concentrați pe formarea unei echipe naționale puternice, atunci cu siguranță se va ajunge la rezultate. Echipa creează valori, nu valorile creează echipa”, a declarat Mircea Lucescu, conform gsp.ro.

„Ce sfat îi dați lui Edi Iordănescu?” Mircea Lucescu a oferit imediat un răspuns

„Ce sfat îi dați lui Edi Iordănescu?”, a fost întrebarea la care Mircea Lucescu a oferit imediat răspunsul. „Il Luce” consideră că Iordănescu Jr merită să fie în continuare selecționer, însă îi recomandă să analizeze tot parcursul naționalei.

Mircea Lucescu consideră că orice antrenor care urmărește să obțină rezultate notabile nu se gândește să plece, după ce a realizat o performanță remarcabilă. „Il Luce” este de părere că „tricolorii” și-au creat o imagine frumoasă la EURO 2024, prin faptul că au reușit să se califice în optimi, de pe primul loc în grupe.

Reclamă

„Eu dacă i-aș da un sfat, ar fi să analizeze foarte serios tot parcursul echipei naționale. Sigur, el merită să fie în continuare selecționerul echipei naționale.

Pentru că e un grup de jucători care a început cu el acum doi sau trei ani și e normal să-l ducă cel puțin un ciclu de patru sau cinci ani.

Orice antrenor care își dorește performanță nu poate să o obțină un an de zile și pe urmă să plece. Acum depinde de ce simte el. Dacă simte că poate face din echipa asta o echipă mai bună, atunci e normal să rămână.

Problema este că noi am creat o imagine frumoasă la tot Campionatul European, imaginea pe care au creat-o prin suporteri a influențat și calitatea jocului echipei naționale, dar și rezultatele”, a declarat Mircea Lucescu.

Reclamă

Ar fi trebuit să fie convocat Bîrligea la naţională?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:30

LIVE TEXTOţelul – Universitatea Craiova 1-1! Juric, gol fabulos cu călcâiul în startul derby-ului. Baiaram a restabilit imediat egalitatea

22:29

LIVE VIDEOSporting – Casa Pia se joacă ACUM în AntenaPLAY. Programul complet din Liga Portugal

22:18

„Îmi doresc să câștige CFR Cluj campionatul”. Mihai Stoica a auzit declaraţia jucătorului de la Poli Iaşi şi a răbufnit

21:53

„Greşelile sunt prea mari împotriva noastră!” Dan Petrescu a pus „tunurile” pe arbitri, după CFR Cluj – Poli Iaşi 2-1

21:46

Juric, gol cu călcâiul în Oțelul – Universitatea Craiova! Jucătorul lui Dorinel Munteanu a făcut spectacol

21:33

VIDEOPanetolikos – AEK 1-0! Surpriză în Grecia! Prima înfrângere a sezonului pentru lider. Cum poate profita Răzvan Lucescu

1 Decizia luată de patronul lui PAOK, Ivan Savvidis, după ce echipa antrenată de Răzvan Lucescu a fost învinsă de FCSB! 2 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 3 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 4 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 5 Ce cotă a ajuns să aibă FCSB la calificarea directă în „optimile” Europa League, după victoria cu PAOK 6 Ce reacţie a avut Florinel Coman, după PAOK – FCSB 0-1. „Mbappe” nu şi-a uitat foştii coechipieri de la campioana României
Citește și