Închide meniul

„Olanda nu e favorită!” Mihai Stoichiţă, euforic după ce România s-a calificat în optimi la EURO: „Mămăligarii au câştigat grupa”

Viviana Moraru Publicat: 27 iunie 2024, 10:58

Reclamă
„Olanda nu e favorită! Mihai Stoichiţă, euforic după ce România s-a calificat în optimi la EURO: „Mămăligarii au câştigat grupa

Mihai Stoichiţă, euforic după ce România s-a calificat în optimi la EURO

Jucătorii României, la finalul unui meci/ Profimedia

Mihai Stoichiţă a fost euforic, după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024. Directorul tehnic al FRF nu se teme înaintea duelului „de foc” cu Olanda, fiind convins că „tricolorii” pot produce surpriza.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a câştigat grupa de la EURO 2024 şi s-a calificat în optimi, prima dată după 24 de ani. Partida cu Olanda se va disputa marţi, de la ora 19:00, şi va fi în format live text, pe AS.ro.

Mihai Stoichiţă, euforic după ce România s-a calificat în optimi la EURO 2024

Mihai Stoichiţă a surprins şi a declarat că şi-a dorit ca Olanda să fie adversara României în optimile EURO 2024. Acesta a declarat că Slovenia ar fi avut o motivaţie în plus, într-un eventual duel cu „tricolorii”, deoarece slovenii au obţinut şi ei o performanţă istorică.

Directorul tehnic de la FRF a răspuns şi criticilor şi a transmis că România a reuşit o performanţă uriaşă, clasându-se pe primul loc la finalul grupelor.

„Nu e favorită Olanda, m-am rugat să jucăm cu ei. Le-am spus tuturor asta, că îmi doresc să jucăm cu Olanda, e o echipă accesibilă. Am mai fost martor la meciuri memorabile ale României, am mai şi pierdut, e adevărat. Dar când câştigi cu Olanda, le ţii piept, nu trebuie să ne speriem. Au arătat că românii sunt un popor de speriat.

Reclamă
Reclamă 4

Adversarul poate să fie mai valoros individual, dar nu înseamnă că dacă noi suntem puţin inteligenţi, patrioţi…Cred că Olanda poate fi depăşită. E o echipă bună, o respecţi, dar nu face bine prea mult respect.

Pentru multe alte echipe, putea să fie o premieră, să le ambţioneze. Olanda poate se va gândi că suntem în lumea a doua a fotbalului.

Toată lumea zicea de noi că suntem mămăligari, dar suntem pe primul loc! Nu mă sperie, mi-am dorit Olanda. Joacă un fotbal pe care poţi să-l citeşti. Nu e ca Franţa, să fie Mbappe pe acolo, să te pună în anumite situaţii, fără soluţie. Soluţiile le poţi pregăti pentru meciul acesta.

Reclamă

Lacrimi de bucurie în ochii tuturor!”, a declarat Mihai Stoichiţă, conform fanatik.ro.

Coincidență incredibilă, după 30 de ani! Edi Iordănescu și Ianis Hagi pot scrie istorie, ca tații lor și Generația de Aur

A avut loc o coincidență incredibilă, după 30 de ani. Cu Edi Iordănescu pe bancă, naționala României s-a calificat în optimile de finală de la EURO 2024. Tricolorii sunt pe punctul de a scrie o nouă pagină de istorie.

De la EURO 2000 nu mai reuşise România să câştige un meci la un turneu final de Campionat European. Acum, tricolorii au obținut 4 puncte în Grupa E și s-au calificat în optimile de finală. Totuși, s-a înregistrat o coincidență uluitoare.

Chiar dacă au câștigat grupa, vor întâlni cel mai dificil adversar de pe locul 3. Nu au avut șansă și vor da peste reprezentativa Olandei. O situație similară s-a întâmplat în urmă cu trei decenii, la Campionatul Mondial din 1994. Cu Anghel Iordănescu pe bancă, naționala României câștiga Grupa A (n.r. din care au mai făcut parte Elveția, Statele Unite și Columbia) și dădea peste Argentina. Era cel mai greu adversar, clasat pe locul 3, pe care îl putea întâlni.

Generația de Aur obținea o victorie colosală, datorită „dublei” lui Ilie Dumitrescu și golului lui Gică Hagi. Câștiga cu 3-2 și reușea o calificare fabuloasă. Acum, tricolorii pot repeta performanța de atunci cu Ianis Hagi pe teren. Edi Iordănescu și Ianis Hagi pot duce România, din nou, în sferturile unui turneu final.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:15

VideoMax Verstappen a vorbit despre România – Olanda chiar înainte de MP al Austriei (15:45, Antena 1 şi AntenaPLAY): „Luptă strânsă!”

23:10

FotoGermania – Danemarca 0-0. Ocazie uriaşă a danezilor! Meciul a fost întrerupt 20 de minute din cauza furtunii de la Dortmund

22:49

FotoMotivul incredibil pentru care s-a oprit meciul dintre Germania şi Danemarca în minutul 35! Ce s-a întâmplat la Dortmund

22:24

„Arată foarte bine, se poate bate la Mister Olympia!” Mihai Stoica e uluit de Ianis Hagi şi îl cere titular în România – Olanda

21:53

Video„E jenant!” Oscar Piastri a răbufnit, după ce i-a fost şters timpul în calificările Marelui Premiu al Austriei

21:35

„Lamentabil. Nu sunt scuze!” Mihai Stoica a dat de pământ cu jucătorii Italiei, după eliminarea de la EURO 2024: „Ruşinos!”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și