Închide meniul

„Performanță mare!” Mircea Sandu, prima reacție după ce România s-a calificat în „optimile” EURO 2024! Cum a trăit meciul

Alex Ioniță Publicat: 26 iunie 2024, 21:36

Reclamă
„Performanță mare! Mircea Sandu, prima reacție după ce România s-a calificat în „optimile EURO 2024! Cum a trăit meciul

Mircea Sandu, prima reacție după ce România s-a calificat în "optimile" EURO 2024!

Mircea Sandu, fost preşedinte FRF / Captură GSP

Mircea Sandu a oferit prima reacție după ce România s-a calificat în „optimile” EURO 2024! Acesta l-a lăudat pe Edi Iordănescu pentru performanța obținută.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, consideră că Andrei Raţiu a fost cel mai bun jucător român la acest turneu final şi preferă Slovenia ca adversar în optimi.

Mircea Sandu, prima reacție după ce România s-a calificat în „optimile” EURO 2024!

„Am trăit momentul cu emoţii uriaşe. La un moment dat eram pe ultimul loc în grupă, dar a venit acel moment individual al lui Ianis şi s-a reuşit egalarea, după golul lui Răzvan Marin. Aşteptăm acum să vedem cu cine jucăm şi, între Slovenia şi Olanda, sper să jucăm totuşi cu Slovenia.

Ceea ce a reuşit Edi Iordănescu este o performanţă mare, jucătorii s-au dăruit şi să nu uităm suporterii, care au fost extraordinari. Raţiu, pentru mine, a fost cel mai bun jucător român la turneul final. Nu am mai văzut de mult atâta dăruire.

Să nu uităm că o mare parte din aceşti jucători au fost descoperiţi, pe când erau foarte mici, de Radu Răducioiu, în selecţii făcute pentru echipele naţionale de juniori. E un amănunt care este uitat. E o performanţă notabilă, pentru că România a mai ieşit din grupe doar o dată, cu Italia, în 2000”, a declarat Mircea Sandu la TVR Sport, după calificarea echipei naţionale în optimile Euro 2024, notează news.ro.

Reclamă
Reclamă 4

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc.

Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

Golul României a fost marcat de Răzvan Marin, din penalty, în minutul 37 (penalti), în timp ce pentru slovaci a punctat Duda (24).

Reclamă

Ianis Hagi, discurs uriaş după calificarea României în optimi la EURO 2024

Ianis Hagi a avut un discurs uriaş după calificarea României în optimi la EURO 2024. România s-a calificat în optimile de finală de la EURO 2024, de pe primul loc. Naţionala lui Edi Iordănescu a remizat cu Slovacia, scor 1-1, rezultat ce a fost suficient pentru a câştiga grupa.

România a profitat şi de remiza dintre Belgia şi Ucraina şi a reuşit să câştige grupa la golaveraj. Răzvan Marin a transformat penalty-ul obţinut de Ianis Hagi şi a adus calificarea istorică a României. La finalul partidei, Ianis Hagi a avut un discurs emoţionant.

„Ne-am îndeplinit primul obiectiv, am ieşit din grupe, am câştigat grupa, aveam şi obiectivul să scoatem lumea în stradă, să-i facem mândri şi cred că am reuşit.

Al doilea obiectiv este să terminăm turneul cât mai târziu. Nu avem frică de nimeni, suntem echilibraţi, avem entuziasm şi calitate. Antrenorii şi mentrorii noştri ne ştiu caracteristicele şi mentalitatea, suntem învingători, mereu încercăm să mergem la victorie. Am ridicat ştacheta, dar e greu să o menţinem. Vom da sută la sută pentru naţională, vom muri pentru acest tricou”„, a spus Ianis Hagi la Pro TV.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
10:18

Elveția – Italia LIVE TEXT (19:00). Primul meci din „optimile” EURO 2024. Echipele probabile

9:41

Andrei Rațiu, lăudat în Marca înainte de România – Olanda: „Îi calcă pe urme lui Cosmin Contra”

9:02

Cornel Dinu a făcut praf un tricolor înainte de România – Olanda! Motivul pentru care nu mai vrea să îl vadă în teren

8:57

Novak Djokovic a scăpat de dureri înainte de Wimbledon 2024: „Sunt foarte fericit”

8:39

Englezii anunţă că România va elimina dramatic Olanda, în optimile EURO 2024: „O noapte lungă la Munchen”

8:36

Liviu Ungurean nu mai e șeful de galerie al Rapidului! Șoc în Giulești, după anunțul lui „Bocciu”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și