Închide meniul

România – Olanda, în optimile de finală la EURO 2024. Duel şoc pentru naţionala lui Edi Iordănescu

Valentin Pîrcălabu Publicat: 26 iunie 2024, 23:53

Reclamă
România – Olanda, în optimile de finală la EURO 2024. Duel şoc pentru naţionala lui Edi Iordănescu

România - Olanda, în optimile de finală la EURO 2024. Duel şoc pentru naţionala lui Edi Iordănescu

Profimedia

România – Olanda, în optimile de finală la EURO 2024. „Tricolorii” au avut ghinion după ce au câştigat grupa şi vor juca cu cel mai greu adversar care s-a calificat de pe locul 3. Portugalia a pierdut cu Georgia, scor 0-2, şi va juca cu Slovenia, cea cu care se putea duela naţionala României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România şi-a aflat adversara în optimile de finală de la EURO 2024. Tricolorii vor juca cu Olanda, cea care s-a clasat pe locul 3 în grupa cu Austria şi Franţa.

România – Olanda, în optimile de finală la EURO 2024

În cazul în care Georgia nu câştiga cu Portugalia, România juca cu Slovenia pentru un loc în sferturile de finală de la EURO 2024. România – Olanda se va juca pe 2 iulie, de la 19:00, şi va fi în format LIVE TEXT pe AS.ro.

România a avut ghinion teribil, deşi a câştigat grupa E. Olanda este cea mai puternică echipă ce s-a califica de pe locul 3. Slovenia, Slovacia şi Georgia sunt celelalte echipe care s-au calificat de pe locul 3. România şi Olanda s-au mai întâlnit o singură dată la un Campionat European. În 2008, Olanda s-a impus cu 2-0 în faza grupelor.

Olanda s-a clasat pe locul 3 într-o grupă cu Polonia, Franţa şi Austria. A învins Polonia cu 2-1, a remizat cu Franţa, scor 0-0, şi a pierdut cu Austria, scor 2-3.

Reclamă
Reclamă 4

Ianis Hagi, discurs uriaş după calificarea României în optimi la EURO 2024

Ianis Hagi a avut un discurs uriaş după calificarea României în optimi la EURO 2024. România s-a calificat în optimile de finală de la EURO 2024, de pe primul loc. Naţionala lui Edi Iordănescu a remizat cu Slovacia, scor 1-1, rezultat ce a fost suficient pentru a câştiga grupa.

România a profitat şi de remiza dintre Belgia şi Ucraina şi a reuşit să câştige grupa la golaveraj. Răzvan Marin a transformat penalty-ul obţinut de Ianis Hagi şi a adus calificarea istorică a României. La finalul partidei, Ianis Hagi a avut un discurs emoţionant.

„Ne-am îndeplinit primul obiectiv, am ieşit din grupe, am câştigat grupa, aveam şi obiectivul să scoatem lumea în stradă, să-i facem mândri şi cred că am reuşit. Al doilea obiectiv este să terminăm turneul cât mai târziu. Nu avem frică de nimeni, suntem echilibraţi, avem entuziasm şi calitate. Antrenorii şi mentrorii noştri ne ştiu caracteristicele şi mentalitatea, suntem învingători, mereu încercăm să mergem la victorie. Am ridicat ştacheta, dar e greu să o menţinem. Vom da sută la sută pentru naţională, vom muri pentru acest tricou”, a spus Ianis Hagi.

Reclamă

Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024

La Frankfurt, în faţa a peste 35.000 de fani români prezenţi în tribune, tricolorii au început cu dubla ocazie irosită de Andrei Raţiu – şut la colţul lung, respins de Dubravka, şi Ianis Hagi – reluare peste poartă. Slovacii au deschis scorul în minutul 24, când Ondrej Duda a reluat în plasă, cu capul, centrarea lui Kucka. În minutul 34 Ianis Hagi a fost faultat în careu de Hancko şi, după consultarea VAR, arbitrul german Daniel Siebert a dictat penalty pentru România. A executat cu sânge rece Răzvan Marin care a egalat situaţia pe tabelă, 1-1.

După pauză, Niţă a închis poarta în minutele 50 şi 52, apoi Răzvan Marin a şutat periculos, în minutul 61, Dubravka a respins şi mingea a ajuns la Drăguş care a trimis puţin peste poartă. Pe o ploaie torenţială, Niţă a respins cu piciorul la şutul lui Strelec din minutul 69, iar partida s-a încheiat la egalitate 1-1. România Câştigă grupa E cu 4 puncte, urmată de Belgia, Slovacia şi Ucraina. Ucraina pleacă acasă. Toate echipele din grupă au acumulat câte patru puncte.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
17:53

Mircea Lucescu l-a elogiat pe Marius Şumudică, după ce România s-a calificat în optimile EURO 2024: „Îl salut în mod special”

17:43

LIVE VIDEOCalificările Marelui Premiu al Austriei sunt ACUM pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY

17:38

Răsturnare de situaţie despre viitorul lui Radu Drăguşin! Florin Manea a făcut anunţul: „Hai să clarificăm!”

17:25

România, locul 5 la numărul de fani prezenţi la EURO 2024! Germania a pierdut primul loc chiar la ea acasă

16:33

Fernando Alonso trimite noi săgeţi către FIA, după cursa de sprint din Austria: „Sunt spaniol şi nu vreau să am probleme”

16:28

„O mândrie absolută!” Ce a spus Radu Drăguşin despre Ianis Hagi, după calificarea istorică a României în optimi la EURO 2024

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și