Închide meniul
EXCLUSIV

„Şansa din preliminarii s-a prelungitl!” Mircea Lucescu, verdict după ce România şi-a aflat grupa de la EURO 2024

Viviana Moraru Publicat: 2 decembrie 2023, 23:30

Reclamă
„Şansa din preliminarii s-a prelungitl! Mircea Lucescu, verdict după ce România şi-a aflat grupa de la EURO 2024

Mircea Lucescu, verdict după ce România şi-a aflat grupa de la EURO 2024

Mircea Lucescu, în timpul unei conferinţe de presă/ Profimedia

Mircea Lucescu a oferit un verdict, după ce România şi-a aflat grupa de la EURO 2024. Antrenorul român a declarat că „tricolorii” au fost norocoşi la tragerea la sorţi, aşa cum s-a întâmplat şi atunci când şi-au aflat adversarele din preliminarii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a fost repartizată în Grupa E de la EURO 2024, la tragerea la sorţi care a fost în format live text, pe AS.ro. Echipa naţională se va duela cu Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B (Israel – Islanda / Bosnia – Ucraina).

Mircea Lucescu, verdict după ce România şi-a aflat grupa de la EURO 2024

Mircea Lucescu a analizat adversarele din grupa României, şi a ajuns la concluzia că „tricolorii” pot obţine biletele pentru optimi. „Il Luce” a declarat că Belgia este favorita grupei, prin prisma experienţei pe care jucătorii o au la turneele finale.

De asemenea, antrenorul român a mai declarat că şi Ucraina, în cazul în care va trece de meciurile de baraj, se va bate pentru a ieşi din grupa de la EURO 2024. Lucescu mizează însă pe forţa grupului construit de Edi Iordănescu la echipa naţională, mărturisind că un parcurs bun al României în Germania va aduce un mare plus şi echipelor din Liga 1.

O grupă echilibrată, asta nu înseamnă că sunt cele mai bune echipe, echilibrată în sensul că fiecare dintre echipele acestea pot obţine rezultate. Consider că Belgia are prima şansă, datorită experienţei participării la turneele finale şi a jucătorilor care joacă în campionate puternice.

Reclamă

În al doilea rând, eu cred că ne vom lupta foarte tare cu Ucraina, care în momentul de faţă este o echipă cu mulţi jucători în străinătate, în campionate puternice, au în spatele lor această presiune extraordinară exercitată de situaţia lor. Cu siguranţă vor da totul. Dacă se vor califica, dar se vor lupta cu Israel, care trece printr-un moment dificil.

România, Blegia, Ucraina se vor lupta. Dacă sunt meciuri echilibrate, se pot duce şi trei echipe. Putem să ne calificăm, am avut şansă. Nu au apărut cele mai bune echipe. Dacă nu luăm în considerare că Ucraina mai are de jucat. Este o grupă uşoară aşa cum a fost şi cea preliminară. Am întâlnit echipe cu alte probleme, militare, politice. Şansa se prelungeşte şi la turneul final, înseamnă mult.

Mircea Lucescu: „Aveam foarte mare nevoie de asta!”

S-a construit o echipă importantă, orice calificare construieşte un grup foarte puternic, nu avem jucători de foarte mare valoare, care să poată concura cu numele mari din celelate echipe, dar avem un grup foarte disponibil pentru a face performanţă. Ei au înţeles foarte bine că ne obligă această calificare, e normal să urmeze o participare pozitivă la acest turneu final, şi imediat după aceea, succes la următoarele preliminarii pentru Campionatul Mondial.

Reclamă 4 / 0/3

Un grup ca acesta trebuie cel puţin şase ani să ducă echipa înainte. Aveam foarte mare nevoie de asta. Sunt convins că, în condiţiile în care vom avea o evoluţie aşa cum ne-o dorim, vor urma şi echipele de club să obţină aceeaşi performanţă în cupele europene. Sunt convins de asta, una trage pe cealaltă. Cluburile îşi vor dori să participe în competiţiile europene. Se iau şi foarte mulţi bani, trebuie să fie gestionaţi, să fie daţi către centrele de copii şi jucători.

Asta poate să ajute foarte mult, e o calificare simbolică pentru tot fotbalul românesc”, a declarat Mircea Lucescu, pentru AntenaSport.

Datele şi oraşele unde va juca România meciurile din faza grupelor EURO 2024

Datele şi oraşele unde va juca România meciurile din faza grupelor EURO 2024 sunt cunoscute, după ce tricolorii şi-au aflat adversarele de la turneul de la anul, din Germania, în urma tragerii la sorţi de sâmbătă, ce a fost live text pe as.ro.

România a fost repartizată în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B (Israel, Bosnia-Herțegovina, Ucraina și Islanda) şi va lupta pentru a ajunge a doua oară în istorie în fazele eliminatorii. Singura asemenea performanţă a fost în 2000, când am pierdut în sferturile de finală în faţa Italiei, 0-2.

Grupa E

  • România – Câştigătoare play-off-B – 17 iunie, Allianz Arena, Munchen
  • Belgia – România – 22 iunie, RheinEnergieStadion, Koln
  • Slovacia- România – 26 iunie, Waldstadion, Frankfurt
Recomandări
Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:12 Gigi Becali şi-a ales super-atacantul de Liga Campionilor pentru FCSB! „Îl iau peste capul staff-ului” 0:15 Gigi Becali, impresionat de titlul uriaş câştigat de Răzvan Lucescu cu PAOK. „E posibil să fie mai tare decât taică-su” 19
mai
23:59
VIDEOFanii lui PAOK au „aprins” Salonicul, după ce Răzvan Lucescu le-a adus titlul! Imagini senzaţionale cu sărbătoarea de pe stadion
19
mai
23:55
Toate reacţiile după Rapid – FCSB 2-0! Andrei Vlad şi-a anunţat plecarea: „Vreau să joc!”. Chiricheş aşteaptă convocarea la EURO
19
mai
23:52
Cum a reacţionat Marius Şumudică, după ce Dan Şucu a anunţat numele noului antrenor de la Rapid! Sfatul dat imediat
19
mai
23:46
Dan Şucu a confirmat că Neil Lennon va fi noul antrenor al Rapidului: „Doar asta a negociat!”. Când va fi prezentat în Giuleşti
19
mai
23:32
Gigi Becali a anunţat primul transfer la FCSB: „Vine şi semnează!” Începe asaltul final pentru atacantul de Champions League
19
mai
23:24
„Ştii ce mi-a spus Şucu?” Gigi Becali i-a ironizat pe Marius Şumudică şi Neil Lennon după Rapid – FCSB 2-0
19
mai
23:16
Singurul jucător criticat de Gigi Becali, după Rapid – FCSB 2-0: „Poate îşi găseşte undeva să plece!”
19
mai
22:55
Rapid – FCSB 2-0. Giuleştenii, prima victorie în play-off! Campioana, fără succes în faţa rivalei în acest sezon
Vezi toate știrile
Citește și