Închide meniul

Sârbii au făcut scandal după eliminarea de la EURO 2024: „Nu meritam să fim jefuiţi! Ruşine”

Alex Masgras Publicat: 26 iunie 2024, 8:56

Reclamă
Sârbii au făcut scandal după eliminarea de la EURO 2024: „Nu meritam să fim jefuiţi! Ruşine

Sârbii au făcut scandal după eliminarea de la EURO 2024: "Nu meritam să fim jefuiţi! Ruşine"

Aleksandar Mitrovic a primtit cartonaşul galben după faza controversată din Danemarca - Slovacia / Profimedia

Sârbii au făcut scandal după eliminarea de la EURO 2024. echipa lui Dragan Stojkovic a terminat pe ultimul loc Grupa C de la Campionatul European din Germania, după ce a remizat la Munchen, cu Germania, scor 0-0.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Eliminată de la turneul final, cu doar două puncte, Serbia digeră cu greu acest deznodământ. Imediat după fluierul final al partidei cu Danemarca, presa din Serbia l-a făcut praf pe arbitrul Francois Letexier.

Sârbii au făcut scandal după eliminarea de la EURO 2024: „Nu meritam să fim jefuiţi! Ruşine”

În minutul 83 al meciului de la Munchen, Aleksandar Mitrovic a căzut în careul danezilor, dar francezul nu a dictat nimic. Chiar dacă pe reluări s-a văzut cum fostul atacant de la Fulham a fost tras de tricou de Joahim Maehle, singura decizie a lui Letexier a fost aceea de a-i acorda cartonaş galben lui Mitrovic, care a protestat şi a intrat într-un conflict cu un danez.

Presa din Serbia nu i-a menajat însă pe oficialii partidei şi îi acuză că au jefuit echipa lui Dragan Stojkovic:

„Nu au fost goluri între Serbia și Danemarca, însă meciul va fi ținut minte pentru penalty-ul neacordat în minutul 83, când Maehle l-a tras de tricou pe Mitrovic din spate, însă arbitrul Letexier și cei din camera VAR au luat o decizie crucială. Au greșit pentru că nu au luat măsuri.

Reclamă
Reclamă 4

Serbia nu a strălucit în meciul cu Danemarca, însă nu meritam să fim jefuiți într-un mod perfid de arbitrul Letexier. Am fi avut șansa de a trece în avantaj de la 11 metri, însă francezul și colegii lui din camera VAR au rămas tăcuți. Rușine!”, au scris cei de la zurnal.rs.

La finalul partidei, Aleksandar Mitrovic a vorbit şi el despre controversatul moment din minutul 83:

„Am simţit că am fost tras de tricou. Nu înţeleg de ce arbitrul nu a fost chemat să revadă faza. Am avut întâlniri înainte de Campionatul European şi ni s-a spus că orice tragere de tricou în careu va fi sancţionată cu penalty”, a spus atacantul sârb, potrivit zurnal.rs.

Reclamă

Situaţie incredibilă la EURO 2024

Danemarca a încheiat grupa la egalitate de puncte cu Slovenia, iar în meciul direct, cele două au remizat. De asemenea, şi la golaveraj, goluri primite şi goluri marcate, a fost egalitate perfectă între cele două naţionale.

Următorul criteriu de departajare a fost numărul de cartonaşe primite. Slovenia se afla în avantaj la pauza meciului cu Anglia, dat fiind faptul că jucătorii primiseră cinci cartonaşe, iar cei danezi au primit şase cartonaşe, două în primele 45 de minute ale duelului cu Serbia.

Slovenia a primit un cartonaş galben în repriza a doua a duelului cu Anglia, astfel că a fost egalitate şi la acest criteriu, în duelul cu Danemarca.

S-a ajuns la ultimul criteriu de departajare, al clasamentului din calificări. Danemarca a avut câştig de cauză şi s-a clasat astfel pe locul secund în Grupa C.

Slovenia s-a calificat şi ea în optimile EURO 2024, deoarece are un golaveraj mai bun decât Ungaria, naţionala clasată pe locul trei în Grupa A, şi are un punct în plus faţă de Croaţia, echipă care a încheiat Grupa B pe locul doi.

Anglia se va duela, cel mai probabil, cu Olanda, în optimi. Danemarca va înfrunta ţara gazdă, Germania, în timp ce Slovenia ar putea da piept cu Portugalia sau câştigătoarea grupei României.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:36 28 iun.

„S-au calificat cu stil!” UEFA a analizat „la sânge” naţionala lui Edi Iordănescu! Care a fost momentul „culminant” de la EURO

23:12 28 iun.

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda: „Putem să facem asta!”

23:06 28 iun.

Cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei va fi în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 13:00)

22:49 28 iun.

„Aproape îmi spune ‘tată'” Pepe, mesaj savuros despre un coleg de la naţională! Ce a spus despre Cristiano Ronaldo

22:34 28 iun.

Giovanni Becali a numit jucătorul care va fi titular de bază la echipa națională! Numele rostit de impresar

22:08 28 iun.

Neil Lennon, prima înfrângere pe banca Rapidului! Giuleștenii au pierdut amicalul cu Celje, campioana din Slovenia

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024
Citește și