Închide meniul

Spaniolii, fanii României la EURO 2024: „Au făcut zgomot!” Tricolorii, analizaţi înaintea meciului cu Olanda: „Şansă de aur!”

Viviana Moraru Publicat: 2 iulie 2024, 12:52

Reclamă
Spaniolii, fanii României la EURO 2024: „Au făcut zgomot! Tricolorii, analizaţi înaintea meciului cu Olanda: „Şansă de aur!

Spaniolii, fanii României la EURO 2024: "Au făcut zgomot!"

Jucătorii României, la finalul unui meci de la EURO 2024/ Profimedia

Spaniolii s-au declarat fanii României la EURO 2024, înaintea meciului cu Olanda. Ibericii au analizat naţionala lui Edi Iordănescu şi au transmis că aceasta are mari şanse să se califice în sferturile turneului final din Germania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România va lupta pentru sferturile EURO 2024 astăzi, de la ora 19:00. Partida cu Olanda se va disputa la Munche şi va fi în format live text, pe AS.ro.

Spaniolii, fanii României la EURO 2024: „Au făcut zgomot!”

Jurnaliştii de la AS.com au prefaţat duelul „tricolorilor” cu Olanda şi au transmis că România este cealaltă favorită a spaniolilor, de la această ediţie de EURO 2024.

Ibericii au subliniat că elevii lui Edi Iordănescu au o şansă „de aur” să revină între primele echipe ale Europei, dacă vor reuşi să învingă Olanda. De asemenea, aceştia i-au lăudat pe Andrei Raţiu şi Ianis Hagi, jucători care în sezonul trecut au evolua în La Liga.

„Marea colonie românească din Spania vibrează la EURO. ‘Spaniolii’ Ratiu si Hagi stralucesc la turneu. Moldovan, de la Atletico, este rezervă.

Reclamă
Reclamă 4

România trăiește într-o petrecere continuă. Calificarea echipei sale în optimile de finală ale EURO (ultima dată când a realizat acest lucru a fost în 2000) ține țara în suspans. Românii au făcut zgomot în Grupa E și au fost cei mai buni dintre Belgia, Slovacia și Ucraina.

Victoria răsunătoare din prima etapă împotriva ucrainenilor (3-0) a stârnit euforie și extaz în toată țara și în capitala sa, București. La 3.000 de kilometri sud de Europa, la Madrid, se sărbătorește și trecerea echipei României în optimile de finală ale EURO. Bucurie și sărbătoare în România care se răspândește în numeroasele sale colonii românești care trăiesc în orașele spaniole. Cea mai mare prezență a unei țări europene în Spania.

„România, mândrie spaniolă!”

În ciuda distanței mari, atât România, cât și Spania vor fi foarte atente la egalitatea deschisă pe care elevii lui Edward Iordănescu o au în fața Olandei. Oportunitatea de aur a României de a redeveni mare pe scena fotbalului.

Reclamă

De la Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Ianis Hagi (Alavés), Horațiu Moldovan (Atlético), cei trei prezenți pe pământ german pentru aceast EURO, până la vedetele care au uimit în Spania în sezoanele trecute: Gică Craioveanu, Gheorge Hagi, Cosmin Contra, Constantin Gâlca, Adrian Ilie, Popescu, Stelea, Munteanu, Răducioiu… Cei mai buni dintre cei mai buni din spectrul fotbalului romanesc din întreaga sa istorie.

Două dintre vedetele LaLiga au un rol proeminent în România. Ratiu, atu defensiv și ofensiv, și titular incontestabil pentru antrenorul Iordănescu. La fel ca Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi și nepotul lui Popescu, care poartă importantul număr 10 în România.

Ambii sunt doi dintre obișnuiții din primul 11 și vor începe împotriva Olandei în optimile de finală. Cu Spania de cealaltă parte a tragerii la sorți, mare parte din atenția fanilor fotbalului din Spania se va concentra asupra România – Olanda, de la Munchen, pentru o cauză bună. România, mândrie spaniolă”, au transmis spaniolii de la as.com.

Edi Iordănescu, bornă impresionantă în România – Olanda

Edi Iordănescu va atinge o bornă impresionantă, în duelul dintre România şi Olanda. Selecţionerul va intra definitiv în istoria naţionalei, la duelul care îi poate duce pe „tricolori” în sferturile Campionatului European din Germania.

Edi Iordănescu va bifa al 20-lea meci oficial pe banca naţionalei, în duelul cu Olanda. Selecţionerul îl va egala astfel pe Emeric Ienei, care de asemenea a bifat 20 de meciuri oficiale la echipa naţională.

Ienei a stat pe banca „tricolorilor” la EURO 2000, atunci când România reuşea să iasă în premieră din grupe, după victoria cu Anglia, scor 3-2.

Pe locul trei în clasamentul selecţionerilor cu cele mai multe meciuri oficiale pe banca naţionalei se clasează Mircea Lucescu, cu 35 de partide bifate, notează gsp.ro. Pe locul secund este situat Victor Piţurcă, cel care a reuşit să califice naţionala la două ediţii de EURO, în 2000 şi în 2008 şi a bifat în total 56 de meciuri oficiale pe banca României.

Pe primul loc, cu 58 de meciuri oficiale bifate la naţională, se află Anghel Iordănescu. Tatăl actualului selecţioner a condus România la Campionatul Mondial din 1994, atunci când „tricolorii” înregistrau cea mai bună performanţă din istorie, calificarea în sferturi.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:50

Răzvan Burleanu ar fi renunţat deja la varianta Edi Iordănescu! Numele spectaculos propus la naţionala României

12:38

LIVE VIDEOAdina Diaconu – Suthasini Sawettabut e ACUM în AntenaPLAY! Samara a învins-o pe Dragoman la WTT Star Contender Bangkok 2024

11:49

Gică Popescu a spus care e principalul câştig al naţionalei după EURO 2024: „Eram unul dintre cei care critica asta”

11:31

Reacţia lui Adrian Mutu atunci când a fost întrebat dacă ar fi putut fi o soluţie Alex Mitriţă cu Olanda!

11:07

Spaniolii anunţă că Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid: „Timpul lui s-a terminat”! Cine ar urma să îi ia locul

10:40

În afară de aducerea lui Marius Ştefănescu, Gigi Becali e convins că a mai dat o lovitură în această vară: „E un mare câştig”

1 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic” 4 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 5 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 6 FotoEa e românca ce este căsătorită cu un star din naţionala Olandei. Doina este de o frumuseţe uimitoare
Citește și