Închide meniul

Edi Iordănescu, bornă impresionantă în România – Olanda! Selecţionerul va intra în istoria naţionalei

Viviana Moraru Publicat: 2 iulie 2024, 10:18

Reclamă
Edi Iordănescu, bornă impresionantă în România – Olanda! Selecţionerul va intra în istoria naţionalei

Edi Iordănescu, bornă impresionantă în România - Olanda

Edi Iordănescu, în timpul unui meci de la EURO 2024/ Profimedia

Edi Iordănescu va atinge o bornă impresionantă, în duelul dintre România şi Olanda. Selecţionerul va intra definitiv în istoria naţionalei, la duelul care îi poate duce pe „tricolori” în sferturile Campionatului European din Germania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România se va duela cu Olanda astăzi, de la ora 19:00, la Munchen. Partida va fi în format live text, pe AS.ro.

Edi Iordănescu, bornă impresionantă în România – Olanda

Edi Iordănescu va bifa al 20-lea meci oficial pe banca naţionalei, în duelul cu Olanda. Selecţionerul îl va egala astfel pe Emeric Ienei, care de asemenea a bifat 20 de meciuri oficiale la echipa naţională.

Ienei a stat pe banca „tricolorilor” la EURO 2000, atunci când România reuşea să iasă în premieră din grupe, după victoria cu Anglia, scor 3-2.

Pe locul trei în clasamentul selecţionerilor cu cele mai multe meciuri oficiale pe banca naţionalei se clasează Mircea Lucescu, cu 35 de partide bifate, notează gsp.ro. Pe locul secund este situat Victor Piţurcă, cel care a reuşit să califice naţionala la două ediţii de EURO, în 2000 şi în 2008 şi a bifat în total 56 de meciuri oficiale pe banca României.

Reclamă
Reclamă 4

Pe primul loc, cu 58 de meciuri oficiale bifate la naţională, se află Anghel Iordănescu. Tatăl actualului selecţioner a condus România la Campionatul Mondial din 1994, atunci când „tricolorii” înregistrau cea mai bună performanţă din istorie, calificarea în sferturi.

Anghel Iordănescu a fost pe banca naţionalei la nu mai puţin de patru turnee finale, Mondialele din 1994 şi 1998 şi Campionatele Europene din 1996 şi 2016.

Edi Iordănescu îi pregăteşte pe „tricolori” de la începutul anului 2022. Contractul său cu FRF va expira după EURO 2024, însă acesta a dat deja de înţeles că îşi doreşte să continue pe banca naţionalei.

Reclamă

Edi Iordănescu a recunoscut că s-au exersat şi loviturile de departajare înainte de România – Olanda

Edi Iordănescu a recunoscut că s-au exersat şi loviturile de departajare înainte de România – Olanda. Selecţionerul României a luat toate scenariile în calcul înaintea meciului care ne poate duce în sferturile de finală de la EURO 2024.

Edi Iordănescu a spus că cel mai important lucru este ca jucătorii naţionalei României să intre determinaţi în teren şi să dea totul, indiferent de cum decurge meciul.

„Cu siguranță, da. Este normal, pentru că este un meci eliminatoriu și orice este posibil. Trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Inclusiv abordarea tactică va fi, poate, influențată într-o manieră mai mică sau mai mare și de acest lucru.

Și la deciziile pe care le vom lua de pe margine vom avea mere grijă, pentru că orice este posibil. Trebuie să ai soluții, să acționezi și să reacționezi, în funcție de situații, de context și de direcția pe care o va lua jocul. Pentru noi e important să fim solizi în joc, să fim organizați, disciplinați și să intrăm cu hotărâre totală. Cu siguranță sunt lucruri care pot să meargă în favoarea noastră”, a spus Edi Iordănescu în conferinţa de presă suţinută înaintea partidei cu Olanda.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
11:31

Reacţia lui Adrian Mutu atunci când a fost întrebat dacă ar fi putut fi o soluţie Alex Mitriţă cu Olanda!

11:07

Spaniolii anunţă că Horaţiu Moldovan pleacă de la Atletico Madrid: „Timpul lui s-a terminat”! Cine ar urma să îi ia locul

10:45

VIDEOElizabeta Samara a învins-o cu 3-1 pe Andreea Dragoman la WTT Star Contender Bangkok 2024! Adina Diaconu joacă la 12:30

10:40

În afară de aducerea lui Marius Ştefănescu, Gigi Becali e convins că a mai dat o lovitură în această vară: „E un mare câştig”

9:45

Unde ar putea ajunge Denis Alibec, atacantul dorit de Gigi Becali şi Gică Hagi: „A făcut o ofertă de transfer”

9:17

Anunţul făcut de Răzvan Burleanu despre viitorul lui Edi Iordănescu la naţionala României

1 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoPovestea emoţionantă de viaţă a lui Andrei Raţiu: „A fost cumplit, dar toate sacrificiile se întorc!” Dezvăluirile lui „Sonic” 4 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 5 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş 6 FotoEa e românca ce este căsătorită cu un star din naţionala Olandei. Doina este de o frumuseţe uimitoare
Citește și