Închide meniul

Tensiuni la EURO 2024, înainte de Olanda – Turcia! Fanii turci, opriţi de poliţie pentru gesturile controversate făcute

Viviana Moraru Publicat: 6 iulie 2024, 21:24

Reclamă
Tensiuni la EURO 2024, înainte de Olanda – Turcia! Fanii turci, opriţi de poliţie pentru gesturile controversate făcute

Tensiuni la EURO 2024, înainte de Olanda - Turcia

Fanii turci, în timpul unui meci la EURO 2024/ Profimedia

Au fost tensiuni în Germania, la EURO 2024, înainte de Olanda – Turcia. Fanii turci au fost opriţi de poliţie pentru gesturile făcute, înaintea duelului din sferturile turneului final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Olanda se va duela cu Turcia, în sferturi, după ce a eliminat România în optimi. Partida se va disputa de la ora 22:00 şi va fi în format live text, pe AS.ro.

Tensiuni la EURO 2024, înainte de Olanda – Turcia

Poliţia din Berlin a oprit coloana suporterilor turci, din cauza gesturilor fanilor, notează news.ro. Potrivit poliţiei, numeroşi suporteri au făcut gestul „Lupilor Gri”, o grupare turcă de extremă dreapta.

„În timpul marşului fanilor turci, salutul „Lupilor Gri” a fost făcut în masă. Prin urmare, poliţia a oprit marşul şi i-a îndemnat pe fani să nu mai facă acest semn”, a scris poliţia din Berlin pe X. „Un marş al fanilor nu este o platformă pentru mesaje politice”, a adăugat poliţia. În Germania, autorităţile consideră că grupul este rasist şi antisemit.

Acest gest de mobilizare – trei degete unite pentru a forma profilul unui lup – a fost în centrul unei controverse începând de marţi: fundaşul Merih Demiral l-a făcut pentru a sărbători golurile pe care le-a marcat în victoria Turciei cu 2-1 în faţa Austriei în optimi.

Reclamă
Reclamă

UEFA l-a suspendat pe fotbalist pentru două meciuri pentru ” folosirea evenimentelor sportive în scopuri nesportive”.

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, a condamnat, de asemenea, gestul lui Demiral pe X: „Simbolul extremiştilor de dreapta turci nu îşi are locul pe stadioanele noastre”, a scris ea pe Twitter. „Folosirea turneului de fotbal Euro ca o platformă pentru rasism este total inacceptabilă”, a adăugat ea.

Ca reacţie la aceste remarci, Turcia l-a convocat miercuri pe ambasadorul german la Ankara, înainte ca Berlinul să facă acelaşi lucru joi cu ambasadorul turc.

Reclamă

Turcul Demiral a fost suspendat două meciuri după gestul controversat din meciul cu Austria

Turcul Demiral a fost suspendat două meciuri după gestul controversat din meciul cu Austria, care a provocat un scandal uriaş. Demiral a făcut semnul Lupilor Gri, o organizaţie ultranaţionalistă turcă, după ce a marcat în meciul din optimile de finală de la EURO 2024.

Fundaşul turc Merih Demiral a fost suspendat două meciuri pentru că a făcut semnul Lupilor Gri, o organizaţie ultranaţionalistă turcă, atunci când a sărbătorit al doilea său gol împotriva Austriei (2-1) în optimi de finală ale Euro- 2008. El va rata meciul din sferturile de finală cu Olanda.

După cum relatează cotidianul german Bild, UEFA, în urma anchetei sale, i-a impus o suspendare de două meciuri fundaşului central, care va rata astfel sfertul de finală cu Olanda de sâmbătă (ora 22.00), precum şi o eventuală semifinală.

Ca o consecinţă diplomatică a tensiunii din jurul cazului Demiral, Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a anunţat joi dimineaţă că va asista la meciul cu Ţările de Jos de la Berlin.

Mişcarea Lupilor Gri este descrisă ca fiind neofascistă, anticomunistă, antigreacă, antikurdă, antiarmeană, homofobă, antisemită şi anticreştină. Are legături strânse cu partidul turc de extremă-dreapta MHP (Partidul Acţiunii Naţionaliste), care face parte din coaliţia electorală din 2018 cu AKP al lui Erdogan.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:49

VIDEO„Made in Romania” a răsunat pe „Toumba”, înainte de PAOK – FCSB! Grecii au pus celebra manea la boxele stadionului

21:44

FotoCum a fost surprins Mircea Lucescu înainte de PAOK – FCSB! Imagini cu selecţionerul României la Salonic

21:33

LIVE SCOREFerencvaros – Tottenham se joacă ACUM! Porto – Manchester United începe la ora 22:00. Meciurile serii din Europa League

21:19

FOTO | Cum a fost surprins Gigi Becali în loja de pe stadionul „Toumba”, înainte de PAOK – FCSB!

21:04

„Au şi ei minusurile lor!” Marius Ştefănescu, plin de încredere înainte de PAOK – FCSB: „Sper să îi surprindem”

20:51

VideoSportul de mare performanţă trebuie să ţină pasul cu tehnologia. La naţionala de rugby se folosesc cele mai eficiente aplicaţii

1 Ilie Năstase, reacţie fără precedent la adresa Simonei Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?” 2 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan au fost în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 3 EXCLUSIVPantelis Kapetanos a anunţat favorita din PAOK – FCSB: „Trebuie să fie foarte atentă în primele 20 de minute” 4 Simona Halep, prima victorie în circuit după mai bine de doi ani! Succes în trei seturi cu Rodionova la Hong Kong 5 UPDATEGabi Torje, prezentat oficial la o echipă din Liga a 2-a: „Suporterii să fie convinşi că voi da 100%!” 6 Răzvan Lucescu, înainte de meciul PAOK – FCSB: „E doar un joc. E vreo diferenţă că mâine jucăm cu FCSB?”
Citește și