Închide meniul

Turcul Demiral a fost suspendat două meciuri după gestul controversat din meciul cu Austria, care a provocat un scandal uriaş

Valentin Pîrcălabu Publicat: 5 iulie 2024, 9:43

Reclamă
Turcul Demiral a fost suspendat două meciuri după gestul controversat din meciul cu Austria, care a provocat un scandal uriaş

Turcul Demiral a fost suspendat două meciuri după gestul controversat din meciul cu Austria, care a provocat un scandal uriaş

Profimedia

Turcul Demiral a fost suspendat două meciuri după gestul controversat din meciul cu Austria, care a provocat un scandal uriaş. Demiral a făcut semnul Lupilor Gri, o organizaţie ultranaţionalistă turcă, după ce a marcat în meciul din optimile de finală de la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fundaşul turc Merih Demiral a fost suspendat două meciuri pentru că a făcut semnul Lupilor Gri, o organizaţie ultranaţionalistă turcă, atunci când a sărbătorit al doilea său gol împotriva Austriei (2-1) în optimi de finală ale Euro- 2008. El va rata meciul din sferturile de finală cu Olanda.

Turcul Demiral a fost suspendat două meciuri după gestul controversat din meciul cu Austria, care a provocat un scandal uriaş

După cum relatează cotidianul german Bild, UEFA, în urma anchetei sale, i-a impus o suspendare de două meciuri fundaşului central, care va rata astfel sfertul de finală cu Olanda de sâmbătă (ora 22.00), precum şi o eventuală semifinală.

Ca o consecinţă diplomatică a tensiunii din jurul cazului Demiral, Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a anunţat joi dimineaţă că va asista la meciul cu Ţările de Jos de la Berlin.

Mişcarea Lupilor Gri este descrisă ca fiind neofascistă, anticomunistă, antigreacă, antikurdă, antiarmeană, homofobă, antisemită şi anticreştină. Are legături strânse cu partidul turc de extremă-dreapta MHP (Partidul Acţiunii Naţionaliste), care face parte din coaliţia electorală din 2018 cu AKP al lui Erdogan.

Austria – Turcia 1-2. Turcii s-au calificat în sferturile de finală la EURO 2024, acolo unde vor juca cu Olanda

Turcia a deschis scorul în secunda 57, Merih Demiral reuşind cel mai rapid gol al fazelor eliminatorii din turneele finale ale Campionatului European. Tot Demiral a fost aproape de majorarea scorului, în minutul 24, când a şutat peste poartă, iar în minutul 59 acelaşi jucător a făcut 2-0, dintr-un corner executat de Arda Guler.

Reclamă
Reclamă 4

Austriecii au revenit în meci cu al treilea gol marcat după un corner în acest meci. Stefan Posch a centrat şi Michael Gregoritsch a redus din diferenţă. Uşor, uşor, turcii au făcut pasul înapoi, austriecii au căutat golul egalizator, pe care nu au reuşit să îl găseasc. Mert Gunok, portarul turc, a salvat incredibil la ultima fază a meciului şi, pe o ploaie torenţială, Turcia lui Montella s-a impus cu 2-1, urmând să  joace în sferturi împotriva naţionalei din Ţările de Jos.

Recomandări

Cine crezi că va câştiga EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:58 7 iul.

Transferurile Universităţii Craiova au prezentat noul echipament! Mii de fani au asistat la eveniment

23:42 7 iul.

FotoMihai Stoica a dezvăluit salariul uriaş pe care îl va avea Florinel Coman la Al-Gharafa: „Nu avea voie să spună pas”

23:29 7 iul.

Gabriela Ruse şi Marta Kostyuk s-au calificat în optimile probei de dublu de la Wimbledon 2024

23:09 7 iul.

Mihai Stoica a dezvăluit cu ce probleme se confruntă FCSB înaintea dublei cu Virtus: „Asta e situaţia”

22:45 7 iul.

„Bine că nu l-a luat pe Louis Munteanu” Mihai Stoica a spus pe cine se bazează FCSB după plecarea lui Florinel Coman!

22:44 7 iul.

Emma Răducanu a fost eliminată de la Wimbledon 2024! Surpriză uriaşă pe terenul central de la All England Club

1 România – Olanda 0-3, în optimi la EURO 2024. Naţionala României, OUT de la EURO 2024. „Tricolorii” au luptat admirabil 2 FotoPrimele imagini cu Kira Hagi, în braţele iubitului. Momente tandre, surprinse la Munchen înainte de România – Olanda 3 FotoCum arată soţia lui Virgil van Dijk! Povestea desprinsă din filme a adversarului României de la EURO 2024 4 VIDEOGeorge Russell, pole-position în Marele Premiu al Marii Britanii! Cursa e duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (16:45) 5 FotoSoţia lui Denis Drăguş, mesaj cu puternic impact emoţional pentru soţul său: „Să câştige pentru acel copil şi să îl facă fericit” 6 FotoPortugalia – Slovenia 3-0 (d.l.d). Cristiano Ronaldo a izbucnit în plâns după un penalty ratat. Diogo Costa, eroul portughezilor
Citește și