Închide meniul

Thibaut Courtois nu va juca la EURO 2024. Veste incredibilă pentru „tricolorii” lui Edi Iordănescu

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 19 decembrie 2023, 18:00

Thibaut Courtois nu va juca la EURO 2024. Veste incredibilă pentru tricolorii” lui Edi Iordănescu

Thibaut Courtois nu va juca la EURO 2024

Thibaut Courtois / Profimedia

Thibaut Courtois nu va juca la EURO 2024. Portarul belgian a făcut o declarație în care a menționat faptul că nu va fi prezent la Campionatul European din Germania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Belgia este în grupă cu România la EURO 2024, iar faptul că cel mai important portar al selecționatei nu va fi la turneul final reprezintă o veste uriașă pentru „tricolori”. Din această grupă mai face parte și Slovacia, iar ultima națională se va califica prin play-off-ul B (acolo unde se lutpă Israel, Bosnia, Ucraina și Islanda).

Thibaut Courtois nu va juca la EURO 2024. Mesajul portarului belgian

Thibaut Courtois a oferit o reacție cu privire la scandalul provocat de acesta, la echipa națională. Portarul nu a dorit să joace într-un meci, pentru că nu a fost căpitan, și a părăsit, la momentul respectiv, lotul Belgiei. Mai apoi, jucătorii și-au arătat nemulțumirea, iar o parte din ei au menționat că acesta ar trebui să își ceară scuze, înainte de a mai fi convocat la echipa națională.

Acum, Thibaut Courtois și-a cerut, în mod public, scuze pentru gestul său și a menționat faptul că nu va participa la EURO 2024, având în vedere că nu va fi apt, în proporție de 100%, până la startul turneului final din Germania.

„Din cauza accidentării nu voi fi prezent la EURO 2024. Nu pot spune o dată exactă la care voi reveni pe teren. Trebuie să îmi revin. Dacă sunt norocos, voi reveni pe teren în luna mai, dar nu voi putea să dau totul pentru a fi prezent la EURO.

Reclamă

Vreau să clarific și situația de la echipa națională. Avem și alți portari buni. Lăsând mândria, doresc să fiu unul dintre suporterii echipei naționale în iunie. Sper că Belgia va reuși să câștige turneul final.

Legat de gestul meu, a fost o decizie proastă să părăsesc lotul după meciul cu Austria. Vreau să îmi prezint scuzele față de coechipieri, dar și față de suporteri. Îmi pare rău și îmi cer scuze!”, a spus Thibaut Courtois, citat de dhnet.be.

Ce spuneau jucătorii de la echipa națională a Belgiei, despre Thibaut Courtois

Conflictul dintre jucătorii echipei naționale și Thibaut Courtois, de la Real Madrid, a pornit încă din această vară. La momentul respectiv, portarul nu a dorit să joace într-o partidă cu Estonia pentru că nu a primit banderola de căpitan, iar apoi a părăsit lotul naționalei.

Reclamă 4 / 0/3

„N-am fost acolo când a avut loc discuția, dar am auzit multe lucruri și reacția lui Courtois mi s-a părut puerilă. Înainte să vină înapoi, el trebuie să-și ceară scuze, dacă aceasta e unica soluție pentru a fi Euro. Până la urmă, suntem adulți”, a spus Thomas Meunier, potrivit Het Laatste Niews.

De asemenea, un alt jucător important de la echipa națională a Belgiei, Timothy Castagne, și-a exprimat opinia legată de acest subiect.

„Ar fi bizar dacă Thibaut s-ar întoarce ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a spus și jucătorul celor de la Fulham.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și