Închide meniul

Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024 | România şi-a aflat adversarele! „Tricolorii” au avut şansă la tragerea la sorţi

Dan Roșu Publicat: 2 decembrie 2023, 19:00 / Actualizat: 2 decembrie 2023, 20:06

Reclamă
Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024 | România şi-a aflat adversarele! „Tricolorii au avut şansă la tragerea la sorţi

Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024 LIVE TEXT (sâmbătă, 19:00)

Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024 LIVE TEXT (sâmbătă, 19:00) / Profimedia Images

Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024 LIVE TEXT. Sâmbătă a avut loc tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024. România a fost repartizată în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B (Israel – Islanda/ Bosnia – Ucraina).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tragerea la sorţi a avut loc la Hamburg, la Elbphilharmonie. Este a treia oară când Germania găzduieşte un campionat european. Ediţia din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie.

Până în acest moment, sunt cunoscute 21 dintre cele 24 de echipe care vor participa la CE. Ultimele trei se vor stabili în urma play-off-urilor din martie, din Nations League. În optimile EURO 2024 se vor califica, pe lângă primele două echipe clasate în fiecare grupă, şi cele mai bune patru echipe clasate pe locurile trei.

Tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024 LIVE TEXT

Update 19:50: S-a încheiat tragerea la sorţi de la Hamburg! România a fost repartizată în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B! „Tricolorii” vor debuta la EURO pe 17 iunie, la Munchen, şi se vor duela cu echipa venită din play-off.

Update 19:23: A început tragerea la sorţi a grupelor Euro 2024! Emoţii la cote maxime pentru români!

Reclamă

Grupa A: Germania, Scoţia, Ungaria, Elveţia

Grupa B: Spania, Croaţia, Italia, Albania

Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia

Reclamă 4 / 0/3

Grupa D: Câştigătoare play-off A (Polonia – Estonia/ Ţara Galilor – Finlanda), Olanda, Austria, Franşa

Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Câştigătoare play-off B (Israel – Islanda/ Bosnia – Ucraina)

Grupa F: Turcia, Câştigătoare play-off B (Israel – Islanda/ Bosnia – Ucraina), Portugalia, Cehia

Update 19:15: Înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024, Gigi Buffon a adus trofeul pe scena de la Hamburg. Fostul portar este delegat al naţionalei Italiei, campioana en-titre a Europei.

Update 19:00: Înainte ca tragerea la sorţi să înceapă, organizatorii au pregătit un concert. În câteva minute, România îşi va afla adversarele din grupa de la EURO 2024.

Update: Sala în care se va desfăşura tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024 arată spectaculos! A sosit şi delegaţia României, formată din nouă membrii.

Reclamă

Update 18:27: Italienii, reacţie tranşantă despre prezenţa României la EURO 2024. Detalii, AICI.

Update 16:30: România, analizată de UEFA înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024! Detalii AICI!

Update 14:35: Spaniolii de la AS, cuvinte mari despre România. Detalii AICI

Update 12:55: Gigi Becali a anunţat cine va ajuta România să iasă din grupe, la EURO 2024. Detalii AICI

Update 08:40: Marius Marin, dezvăluiri tulburătoare despre mama sa. Detalii AICI

Update vineri, ora 21:45: Edi Iordănescu s-a pozat cu trofeul EURO 2024. Detalii AICI

Update vineri, ora 18:46: FRF pregăteşte o surpriză pentru românii din diaspora, înainte de EURO 2024. Detalii AICI.

Update vineri, ora 14:50: Mesajul lui Edi Iordănescu, înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024. Detalii AICI

Update vineri, ora 11:07: „Putem trece de grupe!” Mihai Stoichiţă, reacţie fermă înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024. Detalii AICI.

Update joi, ora 23:55: Ionel Ganea şi-a ales echipa din prima urnă cu care ar vrea să joace România la EURO 2024: „Nu traversează o perioadă bună.” Detalii AICI.

Update joi, ora 19:52: Edi Iordănescu le-a transmis un mesaj românilor, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Detalii AICI.

Update joi, ora 19:10: Edi Iordănescu a făcut o solicitare la FRF, înaintea tragerii la sorţi a grupelor EURO 2024. Detalii AICI.

Tricolorii s-au calificat la EURO de pe primul loc al Grupei I din preliminarii, după o campanie fără înfrângere şi încheiată cu o victorie mare, în faţa Elveţiei, live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Câştigarea grupei ne-a adus şi un loc în urna a doua de la tragerea la sorţi de sâmbătă.

Pentru România, aceasta este a şasea participare la Campionatele Europene, după cele din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016. Tricolorii au însă o singură victorie, cea cu Anglia, 3-2, în 2000, care ne-a adus şi singura prezenţă mai departe de faza grupelor.

Cum arată urnele de la tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024

Urna 1

Urna 2

Urna 3

Urna 4

Astfel, „grupa morţii” pentru România ar fi una alături de Franţa, Olanda şi Italia. O grupă care ar putea fi considerată accesibilă ar fi cu Belgia, Slovacia şi Elveţia.

UEFA scoate la vânzare biletele pentru EURO 2024

Oficialii Federației Române de Fotbal au anunțat procedura prin care suporterii echipei naționale își pot achiziționa bilete pentru a-i vedea pe „tricolori” la turneul final din Germania. Potrivit oficialilor FRF, aceste tichete pot fi achiziționate doar de pe site-ul UEFA și vor fi puse în vânzare pe data de 4 decembrie.

„Biletele la meciurile României de la EURO 2024 din Germania se pot cumpăra doar de la organizatorul UEFA, de pe website-ul uefa.com/euro2024/ticketing, începând cu 4 decembrie.
Trebuie să vă creați un cont de utilizator pe acest portal și apoi să urmați pașii indicați de UEFA pentru achiziționarea de bilete. La debutul procedurii de cumpărare alegeți opțiunea FAN ROMANIA.

În cazul în care cererea va depăși numărul biletelor alocate, UEFA va organiza o loterie pentru repartizarea acestora.

Federația Română de Fotbal nu poate facilita, intermedia sau rezerva bilete pentru suporterii români. Toate operațiunile de ticketing se desfășoară exclusiv pe portalul UEFA Ticketing.

Vă recomandăm cu tărie să nu apelați la alte platforme de vânzare de bilete la EURO 2024. UEFA nu a autorizat nicio entitate în acest sens.

Biletele se pun în vânzare după tragerea la sorți a grupelor turneului final EURO 2024 de la Hamburg, care va avea loc pe 2 decembrie, ora 19:00.”, se arată în comunicatul FRF.

Cota României la câştigarea trofeului

Cota României la câştigarea EURO 2024 s-a „prăbuşit” după victoria cu Elveţia. Neînvinşi în campania de calificare, jucătorii lui Edi Iordănescu au reuşit să se claseze pe primul loc în Grupa I. Şi-au asigurat astfel prezenţa în urna a 2-a la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din Germania.

Jucătorii antrenaţi de Edi Iordănescu aveau cota 150.00 înaintea meciului decisiv cu Israel. Nu s-a produs nicio modificare după succesul din Ungaria, datorat golurilor marcate de Puşcaş şi Ianis Hagi. Totuşi, a ajuns în cădere liberă la finalul meciului cu Elveţia.

În prezent, tricolorii au cota 100.00 la ridicarea trofeului. Aceeaşi cotă o au şi Ungaria, Cehia, Scoţia şi Serbia.

Mari favorite ale bookmakerilor sunt Anglia lui Harry Kane şi Franţa lui Kylian Mbappe. Ţara gazdă a Europeanului, Germania, este a treia în top. Cu a patra şansă este văzută Portugalia lui Cristiano Ronaldo, iar campioana en-titre, Italia, are cota 12.00.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:42 Canelo Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie: „Nu cred că sunt cel mai bun din istorie” 13:33 EXCLUSIVDarius Olaru, pregătit pentru sărbătoarea de titlu a FCSB-ului. Mesajul căpitanului pentru fani: „Un stadion plin!” 13:03 Parma – Cremonese și Palermo – Ascoli, 16:00, LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Man și Mihăilă sărbătoresc promovarea în fața fanilor 12:26 Ladislau Boloni s-a prăbușit emoțional după ce a ajuns aproape de retrogradare: „Nu știu dacă să urlu! Luăm două zile somnifere” 12:22 VIDEOEliza Samara şi Andreea Dragoman, victorie clară în proba de dublu la Saudi Smash 2024. Competiţia e exclusiv în AntenaPLAY 11:34 Iga Swiatek a câştigat turneul de la Madrid, după o revenire fabuloasă în finala cu Sabalenka 11:09 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami va fi în direct pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 23:00 10:56 EXCLUSIVVictor Pițurcă, anunț surprinzător despre CSA Steaua: „Mai bine că a rămas în Liga 2”. Avertisment pentru șefii Armatei 10:32 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou record uriaş după ce a reuşit un hattrick pentru Al Nassr. Obiectivul uriaş al starului portughez 10:17 Lionel Messi, gol și cinci pase decisive într-o singură repriză! A „distrus” două recorduri și i-a uluit pe americani Vezi toate știrile
Citește și