Închide meniul

„Am pierdut 7 ani din carieră sub comanda lui!” Mircea Lucescu, atacat dur de o vedetă pe care a antrenat-o!

Alex Ioniță Publicat: 9 iunie 2024, 17:15

Reclamă
„Am pierdut 7 ani din carieră sub comanda lui! Mircea Lucescu, atacat dur de o vedetă pe care a antrenat-o!

Mircea Lucescu, atacat dur de un fost internațional pe care l-a pregătit!

Profimedia

Mircea Lucescu a fost atacat dur de o vedetă pe care a antrenat-o! Este vorba despre fostul portar Andriy Pyatov, care și-a petrecut o mare parte a carierei la Șahtior Donețk, în Ucraina, în perioada 2007 – 2023.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a fost antrenorul lui Șahtior în perioada mai 2004 – mai 2016, timp în care a adunat 573 de meciuri pe banca echipei din Donețk. Alături de aceasta a câștigat 8 titluri, 6 Cupe, 7 Supercupe, dar și o Cupă UEFA (actuala Europa League), în 2009.

Mircea Lucescu, atacat dur de o vedetă pe care a antrenat-o

Piatov, care între timp s-a retras din activitate, a acuzat că sub comanda lui Mircea Lucescu echipa nu avea un antrenor de portari bun.

Totodată, fostul internațional a transmis faptul că a avut meciuri bune doar datorită experienței sale. De asemenea, Pyatov l-a criticat pe Lucescu și pentru faptul că nu comunica într-un mod eficient cu jucătorii săi.

„Nu am avut un antrenor de portari. Era Marian Ioniță, dar era atât de… să fiu sincer, cred că am pierdut șapte ani din carieră sub comanda lui Lucescu.

Reclamă
Reclamă 4

Am jucat, dar am făcut-o exclusiv datorită experienței dobândite în urma meciurilor. Nu exista o analiză după meciuri, nu exista o analiză a greșelilor mele, nu existau sfaturi sau ajutor psihologic. Lucescu vorbea cu toată lumea și spunea simplu: ‘Tu ești vinovat!’, însă fără să analizeze momentul. Poate că aș fi vrut să spun ceva, dar el era antrenor principal, ce puteam să fac?

Îmi aduc aminte de un meci contra lui Chelsea (n.r – Chelsea – Șahtior 3-2, grupele UCL, sezonul 2012/2013), când am ieșit din poartă, iar Oscar a marcat de la mare distanță. Lucescu m-a criticat atât de mult încât am ieșit public și am spus că eu sunt vinovat pentru înfrângere. E foarte ușor să pui toată vina asupra portarului, însă putea să o facă altfel.

De exemplu, eu nu pot să le fac asta portarilor mei. Din contră, îi susțin. Până la urmă, așa e fotbalul. Dacă nu ar fi existat greșeli, toate meciurile s-ar încheia 0-0 și n-ar mai merge nimeni la stadion”, a spus Andriy Pyatov, citat de ua-football.com.

Reclamă

Mircea Lucescu, după ce România a făcut un egal ruşinos cu Liechtenstein

Mircea Lucescu a reacţionat după ce România a făcut un egal ruşinos cu Liechtenstein. Antrenorul român a făcut declaraţii la ieşirea de la stadion.

„Era vorba de pregătirea echipei. Am jucat cu o echipă care nu a trecut de mijlocul terenului. Nicio echipă nu va juca în felul asta, ei trebuie să joace doar pentru rezultat. În condițiile astea, trebuie schimbat puțin stilul de joc, puțin tactica, toate astea.

E foarte greu de pătruns cu toți jucătorii care au fost. Poate ar fi trebuit mai multe combinații centrale. Am exagerat puțin cu centrările și loburile. Am văzut un jucător, pe Stanciu, care trebuie, fiind căpitanul echipei, să dozeze mai bine efortul și acoperirea spațiilor de joc.

Un jucător nu poate să le facă pe toate, să bată cornere, auturi, să vină la construcție. Meciul, vedeți Gibraltar cu Scoția, toate echipele sunt bine pregătite. Toți jucătorii provin din academii, nu mai sunt amatori.

Era clar că e un meci dificil, că e clar că s-au aparat, nu au trecut de mijlocul terenului. E un meci de antrenament, menținerea unei condiții fizice apropiat de ce se va întâmpla la EURO. În rest, nimic nu e important”, a declarat Mircea Lucescu.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:46

Performanţă spectaculoasă a lui David Popovici, la Campionatele Europene! A spulberat recordul din 2024, la 200 de metri liber

12:06

„Eroul” Ungariei vrea să joace cu România în optimi la EURO 2024: „Preferăm cu ei decât cu Portugalia”

11:55

Neamţul Daniel Siebert arbitrează România – Slovacia de la EURO 2024. Istvan Kovacs, delegat la Cehia – Turcia

11:28

Sorana Cîrstea, cel mai bine clasată româncă, în topul WTA. Simona Halep a urcat 5 locuri

11:12

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1™ al Austriei. Marea cursă e duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

10:31

Etapa de Formula 2 a Marelui Premiu al Austriei e live în AntenaPLAY, în perioada 28-30 iunie

1 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 4 FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen 5 Belgia – Slovacia 0-1. Ce surpriză în grupa României de la EURO 2024! Romelu Lukaku, două goluri anulate cu VAR 6 Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Competiţia e live în AntenaPLAY
Citește și