Închide meniul

Mircea Lucescu, verdict după ce România s-a calificat la EURO 2024: „Calificarea era obligatorie în grupa asta!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 20 noiembrie 2023, 20:17

Reclamă
Mircea Lucescu, verdict după ce România s-a calificat la EURO 2024: „Calificarea era obligatorie în grupa asta!

Mircea Lucescu, verdict după ce România s-a calificat la EURO 2024

Mircea Lucescu, în timpul unui meci - Profimedia Images

Mircea Lucescu a dat un prim verdict după ce România s-a calificat la EURO 2024. Lucescu a spus că era obligatoriu ca România să se califice la Campionatul European din Germania.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu a mai spus că, dacă naţionala României nu se califica, atunci cariera lui Edi Iordănescu la nivel de selecţioner se încheia.

Mircea Lucescu, verdict după ce România s-a calificat la EURO 2024

Am primit calificarea cu foarte multă bucurie şi foarte multă satisfacţie. Noi cred că am făcut o greşeală când am folosit tineri, când i-am folosit la echipa naţională. Nu se poate face performanţă la echipa naţională doar cu tineri. Este o calificare importantă pentru fotbalul românesc. Merită felicitări, eu sper ca această calificare să ducă la un nucleu de jucători.

Mâine trebuie să joace cu zâmbetul pe buze. De acum încolo ei trebuie să pună la baza evoluţiei lor jocul. Doar jocul îi poate duce mai departe. Îl felicit de Edi iordănescu. A selecţionat ceea ce a avut la dispoziţie. Că a păstrat un nucleu de jucători, a fosrt inspirat. Nu poţi să faci performanţă dacă schimbi jucători. A simţit pulsul jocului şi calitatea jocului. În grupa asta era obligatorie calificarea. Dacă o rata, cariera lui la nivelul acesta se termina„, a spus Mircea Lucescu la digisport.ro.

FRF, anunţ direct despre viitorul lui Edi Iordănescu

Oficialii FRF au făcut un anunţ direct despre viitorul lui Edi Iordănescu. Chiar dacă selecţionerul României i-ar fi anunţat că vrea să plece după EURO 2024, urmează negocieri decisive. Mihai Stoichiţă nu a stat pe gânduri când a fost întrebat cine va fi pe banca primei reprezentative şi după turneul final din Germania.

Reclamă

Directorul tehnic al Federaţiei Române de Fotbal anunţă că Răzvan Burleanu îi va propune lui Edi Iordănescu prelungirea contractului scadent după Campionatul European. I-a şi dat exemplu pe Mirel Rădoi şi Cosmin Contra, cei care puteau rămâne la naţională.

Să știi că atunci când a fost problema continuității, a fost prioritar pentru noi să vedem că Edi este un antrenor devotat, modern, un antrenor care știe, un antrenor care trăiește zi de zi ca să ajungă la performanță.

Nu s-a bazat pe întâmplare, a vrut să construiască și a reușit. Președintele, eu și care mai suntem, am văzut modul în care se manifestă el în cadrul acestei meserii, ca și în celelalte cazuri, cu Rădoi de exemplu, de care nu am vrut să ne despărțim, cu Contra la fel.

Reclamă 4 / 0/3

Ei au continuat munca de zi cu zi la club, asta a fost dorința lor. La națională e o muncă mai mult de analiză. Asta o știe numai el, dacă vrea să rămână. Noi vrem. Probabil cu mult înainte de EURO o să luăm o hotărâre. Da, o să-i propunem prelungirea contractului, nu e normal?

Probabil că dacă era alt selecționer și s-ar fi manifestat la fel ca Edi în cadrul activității zi de zi la Federație ar fi fost același scenariu.

Chiar dacă am pierdut calificări sau am ajuns la baraj, noi am propus continuitate și lui Mirel, și lui Contra. Nu cred că Federația a făcut o țintă din demiterea antrenorilor”, a declarat Mihai Stoichiță pentru digisport.ro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:42 Florin Manea, anunț ferm despre viitorul lui Radu Drăgușin: „Dacă va fi în continuare rezervă, nu va rămâne la Tottenham!” 8:21 „M-am simțit teribil!” Max Verstappen a avut probleme în calificările cursei de sprint a Marelui Premiu de la Miami! 8:14 Primul transfer de titlu pe care îl face Dan Petrescu la CFR Cluj! Atacantul a refuzat-o pe FCSB și este într-o formă de senzație 0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
Vezi toate știrile
Citește și