Închide meniul

Edi Iordănescu, apel pentru jucătorii din naţionala României: „Au datoria să dea totul la echipele de club până la EURO 2024”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 8 decembrie 2023, 15:46

Reclamă
Edi Iordănescu, apel pentru jucătorii din naţionala României: „Au datoria să dea totul la echipele de club până la EURO 2024

Edi Iordănescu a făcut un apel pentru jucătorii din naţionala României. Selecţionerul României le-a cerut fiecărui jucător să dea totul la echipele de club

Edi Iordănescu, selecţionerul României / Hepta

Edi Iordănescu a făcut un apel pentru jucătorii din naţionala României. Selecţionerul României le-a cerut fiecărui jucător să dea totul la echipele de club pentru a fi în formă maximă la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edi Iordănescu a lăsat să se înţeleagă că nu are de gând să facă modificări mari pentru lotul de la EURO şi a spus că, în mare, acesta va fi nucleul de jucători.

Edi Iordănescu, apel pentru jucătorii din naţionala României

„(N.r. Dacă aţi fi să rezumaţi povestea de succes a naţionalei) Înainte de toate, am trăit foarte multe lucruri în această perioadă, alături de băieţi, într-un timp nu foarte lung. Şi în acest timp am câştigat foarte multe lucruri, cel mai important e că ne-am câştigat unii pe ceilalţi. În acest moment, echipa naţională a României, prin aceşti băieţi, reprezintă o a doua familie. Dar, un mare dar, timpul se scurge rapid până la European, trebuie să fim mai pragmatici ca niciodată. Dacă până aczum, deciziile mele şi ale staff-ului au fost luate în primul rând cu mintea, şi foarte puţin şi cu sufletul, de acum, din păcate, vor trebui luate exclusiv cu mintea.

Dacă nu vom fi extrem de competitiv la turneul final şi pregătiţi din toate punctele de vedere, ne va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul propus în prima fază, ieşirea din grupe. Va trebui să fim pragmatici la maxim, suntem constrânşi de timp, avem o singură acţiune, în martie, în care putem corecta alte lucruri din trecut, care nu au funcţionat foarte bine. Jucătorii au datoria ca la cluburi să dea totul şi să joace cât mai mult, ca să aibă minute în picioare.

Suntem constrânşi de format, dacă v-am obişnuit până acum cu 26, 27, 28 de jucători la fiecare acţiune, va trebui să plecăm cu doar 23 de jucători. Şi nu în ultimul rând, de structura competiţiei. Vor fi doar trei jocuri, de a fi sau a nu fi. Dacă într-o campanie ai timp să repari lucruri sau să recuperezi teren, la un turneu final orice pas greşit poate să fie decisiv.

Reclamă

Înainte de orice, trebuie să clarificăm un lucru. Din punctul meu de vedere, am reuşit să calificăm echipa la un turneu final după mulţi ani, construind un nucleu de excepţie. Am câştigat grupa detaşat, am atins multe borne, foarte bune pentru naţională, am calificat echipa fiind neînvinşi. A fost o muncă fantastică şi cu siguranţă meritul principal rămâne al jucătorilor. Acum toţi au datoria să dea totul la echipa de club în aceste cinci luni, până când ne vom regăsi şi vom pregăti turneul final. Fiecare are datoria să demonstreze că poate să facă parte dintr-un nucleu de excepţie pentru următorul nivel, turneul final. Este o provocare majoră, fiecare dintr e colegii mei din staff trebuie să pregătim totul cât mai bine în această perioadă, din toate punctele de vedere: logistic, tehnic, organizatoric, monitorizare, adversar. Dar în acelaşi timp, băieţii au datoria să dea totul la cluburi, să se comporte ca nişte jucători calificaţi la un turneu final, şi să joace constant, să joace etapă de etapă, să joace cu eficienţă. Ne va fi foarte greu, spre imposibil, să mergem cu un nucleu de jucători alcătuit din mai mulţi jucători care nu joacă şi să vină după luni de zile fără jocuri în picioare şi să ne putem ridica la nivelul unui turneu final, cu atât mai mult să performăm. Am spus clar, acesta este nucleul, acesta este nucleul, cu acesta îmi doresc, în linii mari, să mergem la Europene. Cu siguranţă, vor mai fi şi intrări, dar şi ieşiri. Nivelul competiţiei ne obligă să mergem pregătiţi să la turaţie maximă„, a spus Edi Iordănescu într-un interviu acordat frf.ro.

Anghel Iordănescu, verdict dur pentru jucătorii din Liga 1 care vor să meargă la EURO 2024

Anghel Iordănescu a oferit un verdict dur pentru jucătorii din Liga 1 care vor să meargă la EURO 2024. Tatăl actualului selecționer al echipei naționale a vorbit despre situația jucătorilor din campionatul intern, dar și despre jocul acestora.

România s-a calificat la EURO 2024 de pe primul loc din grupa de Preliminarii. „Tricolorii” au obținut această poziție după ce au învins-o pe Elveția, scor 1-0, în utlima etapă a grupei. Partida s-a jucat pe Arena Națională și a fost în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY.

Reclamă 4 / 0/3

„Nu pot să spun că sunt foarte mulțumit de ce am văzut. Jucătorii care vor să meargă la Euro, trebuie să își ridice nivelul, mai ales cei din Superliga. Deocamdată, nu vreau să zic mai multe, o să vedem în viitor”, a spus Anghel Iordănescu, potrivit iamsport.ro.

La ultima acțiune a echipei naționale, selecționerul Edi Iordănescu a contat pe 9 jucători din campionatul intern. În luna noiembrie, în lotul „tricolorilor” au fost convocați următorii jucători din prima ligă: Horațiu Moldovan (Rapid), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Artean (Farul Constanța), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Darius Olaru (FCSB), Marius Ștefănescu (Sepsi), Florinel Coman (FCSB) și Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:15 VIDEOMax Verstappen, pole position în cursa de sprint a Marelui Premiu de la Miami (Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY, de la ora 19:00) 3
mai
23:57
Mihai Stoica a anunţat o schimbare majoră la FCSB: „Poate chiar se va ajunge să se voteze!”
3
mai
22:55
„Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe
3
mai
22:45
„Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu
3
mai
22:37
Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi”
3
mai
22:26
Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi
3
mai
22:16
VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abbi Pulling, pe primul loc în a doua sesiune de antrenamente, live în AntenaPLAY
3
mai
21:59
Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu
3
mai
21:29
România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori
3
mai
21:27
OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA
Vezi toate știrile
Citește și