Închide meniul

Clasamentul pe medalii de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni. Pe ce loc a terminat România

Alex Masgras Publicat: 11 decembrie 2023, 9:46 / Actualizat: 11 decembrie 2023, 12:21

Reclamă
Clasamentul pe medalii de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni. Pe ce loc a terminat România

Clasamentul pe medalii de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni

David Popovici, după ce a obţinut medalia de bronz în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de înot în bazin scurt / Profimedia

Iată clasamentul pe medalii de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni. Competiţia care a fost transmisă LIVE în AntenaPLAY s-a încheiat. În cele 6 zile de concurs, cei mai buni înotători au făcut spectacol în bazinul de la Otopeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La finalul competiţiei s-a tras linie, iar Marea Britanie a încheiat pe primul loc clasamentul pe medalii. Britanicii au obţinut 23 de medalii, dintre care 9 de aur. România a încheiat pe locul 17 la general, graţie medaliilor de bronz obţinute de Andrei Ungur şi David Popovici.

Clasamentul pe medalii de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni

Prima medalie a României a fost obţinută de Andrei Ungur, cel care a cucerit bronzul în proba de 100 de metri spate. A doua medalie a „tricolorilor” de la Otopeni a venit duminică seară, atunci când David Popovici a încheiat pe locul 3 cursa de 100 de metri liber. În clasamentul general, România se află pe locul 17 cu cele două medalii de bronz obţinute, la egalitate cu Belgia şi Ucraina. În total, înotători din 21 de ţări au fost medaliaţi la Otopeni.

Clasamentul pe medalii:

David Popovici şi-a dezvăluit strategia, după medalia de bronz de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt

David Popovici şi-a dezvăluit strategia pe care a avut-o la probele de 100 şi 200 de metri liber, din cadrul Campionatelor Europene de înot în bazin scurt. Popovici a cucerit o medalie de bronz la 100 de metri liber, într-o probă transmisă în direct în AntenaPLAY şi pe Antena Stars.

Reclamă

Popovici a întors al şaptelea înainte de ultimii 25 de metri, dar a reuşit să recupereze incredibil, terminând pe locul al treilea, după Maxime Grousset şi Alessandro Miressi.

„Nu mi-am revăzut-o, dar mi-au spus mulţi că eram al 7-lea după al 3-lea 25 (n.r. când a întors ultima dată), dar cred că aşa a fost şi cursa de acum un an, când am luat locul 4 la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt. Sunt mai bun pe a doua jumătate a cursei, întotdeauna am fost.

Pentru că nu am avantajul fizic pe care îl au cei care au fost mai mari, şi mai musculoşi, şi mai mari ca vârstă. Trebuie să compensăm prin ceva, aşa că ne antrenăm foarte mult pe partea a doua a cursei, un pic mai strategic”, a spus David Popovici, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă 4 / 0/3
  • Cele mai importante curse de la Campionatul European de înot în bazin scurt pot fi revăzute aici – https://as.ro/otopeni2023
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” 16:44 VIDEOApărare eroică a României în meciul cu Japonia, de la Campionatul Mondial de hochei, Divizia 1, Grupa A 15:55 VIDEOOvidiu Ionescu a debutat cu o victorie pe tabloul principal la Saudi Smash 2024, exclusiv în AntenaPLAY 15:50 UPDATELeeds – Southampton a fost live, în AntenaPLAY. Leeds a ratat promovarea directă în Premier League! Ipswich a promovat! 15:45 VIDEORomânia – Japonia 4-2 a fost în AntenaPLAY! Victoria ISTORICĂ pentru tricolori la Campionatul Mondial de hochei 15:31 Anunț important despre Radu Drăgușin! Ce se întâmplă cu românul, după ce Florin Manea a spus că ar putea pleca de la Tottenham 15:27 Jucătorii de la U Cluj vor să o retrogradeze pe Dinamo! Prima anunțată în vestiar pentru o victorie în fața „câinilor” 15:15 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu de la Miami! Max Verstappen, în pole position în cursa de sprint 14:53 Va pune FCSB abonamente la vânzare din sezonul viitor? Mihai Stoica a făcut un anunț important pentru fanii campioanei Vezi toate știrile
Citește și