Închide meniul
NEWS ALERT

Jocurile Olimpice 2020 | Claudia Nechita a intrat în istorie! Prima victorie a boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice

Reclamă

Antena Sport Publicat: 26 iulie 2021, 14:41 / Actualizat: 26 iulie 2021, 16:20

Jocurile Olimpice 2020 | Claudia Nechita a intrat în istorie! Prima victorie a boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice 2020 | Claudia Nechita a intrat în istorie

Profimediaimages

Românca a bătut-o la categoria 52 de kilograme pe Ramla Ali, o sportivă din Somalia. Aceasta a fost şi purtătoarea de drapel pentru Somalia. Claudia a învins-o, în optimi, decizie 5-0, pe somaleza Ramla Ali.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În sferturi, românca va boxa cu japoneza Sena Irie sau cu sportiva tunisiană Khouloud Hlimi Ep Moulahi.

Tot luni, Cosmin-Petre Gîrleanu a fost eliminat în primul tur al turneului olimpic de box, la categoria -52 de kilograme. El a fost învins, la puncte, prin decizie 5-0, de bulgarul Daniel Panev Asenov.

Jocurile Olimpice 2020 | Povestea grea de viaţă a Claudiei Nichita

Se poate face un film de Oscar despre viaţa ei! A trecut prin toate greutăţile, dar boxul a ajutat-o să scoata capul în lume. Claudia Nechita ameninţă acum supremaţia fetelor, la Tokyo. „Vreau medalia şi renta viageră” e mesajul Claudiei Nechita. Fata cu pumni de fier a României a învins sărăcia prin muncă şi box!

Reclamă

Crescută doar de bunica ei, Claudia Nechita a luat în piept greutăţile de mică. A muncit pentru fiecare leu, iar la 28 de ani şi-a împlinit visul: a ajuns la Tokyo să se bată pentru medalie. Renta viageră ar ajuta-o să câştige meciul vieţii, cu sărăcia.

„Asta îmi doresc, să iau o medalie la Olimpiadă şi spoi să iau renta viageră. Mi se pare cea mai şmecheră chestie. Cred că tot ceea ce facem, facem pentru bani, că e imaginea, că e faima, dar toate trec prin stomac. Aş face orice numai ca să ies campioană olimpică, îmi doresc foarte mult”, a spus Claudia Nechita în exclusivitate pentru Antena Sport.

Antrenorul Lăcătuş a ajutat-o să treacă peste! Pe ea şi pe colega de la box, Perijoc.

Reclamă 4 / 0/3

„Am stat 4 ani de zile la dânşii acasă. Ne-au tratat ca pe copiii lor, copiii lor sunt ca fraţii noştri. Mai bine mă simţeam la dânsul acasă decăt la mine acasă, la mine parcă sunt musafir, că mă duc rar”, a mai spus Claudia.

De mică, românca cu pumni de aur a luptat să-şi câştige existenţa!

„Am 10 ani de când muncesc, zi de zi, sărbători! Singura am plecat la Bucureşti, singură a trebuit să-mi câştig existenţa. E o motivaţie în plus, trebuie să supravieţuieşti, e o luptă cu tine„, a mai spus Claudia.

Pentru ea, Olimpiada e visul suprem. „Mi se făcea pielea de găină şi mă gândeam cât de mişto e să fii acolo. Acum trăiesc ceea ce visam. Eu zic că acum începe drumul meu, de acum vor veni rezultatele şi mai frumoase”, a mai spus Claudia Nechita.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul Vezi toate știrile
Citește și