Închide meniul

Carlos Edriel Yulo a câştigat medalia de la aur la sol. Moment istoric pentru sportivul din Filipine

Valentin Pîrcălabu Publicat: 3 august 2024, 18:03

Reclamă
Carlos Edriel Yulo a câştigat medalia de la aur la sol. Moment istoric pentru sportivul din Filipine

Carlos Edriel Yulo a câştigat medalia de la aur la sol. Moment istoric pentru sportivul din Filipine

Profimedia

Gimnastul Carlos Edriel Yulo (Filipine) a câştigat, sâmbătă, medalia de aur în finală la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris. Este primul gimnast din ţara asta care cucereşte aurul olimpic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Notat cu 15.000, Yulo a urcat pe prima treaptă a podiumului, în faţa lui Artem Dolgopyat (Israel, 14.966) şi Jake Jarman (Marea Britanie, 14.933).

Carlos Edriel Yulo a câştigat medalia de la aur la sol

Tot sâmbătă, la masculin va mai avea loc finala la cal cu mânere. Duminică vor avea loc finalele la inele şi sărituri, iar luni la paralele şi bară fixă.

Anterior, aurul olimpic la individual-compus a revenit japonezului Shinnosuke Oka, iar la echipe s-a impus tot Japonia. România a avut reprezentare doar la un aparat (paralele), prin Andrei Muntean, care a ratat finala după ce s-a clasat pe locul 25 în calificări (nota 14.366). Andrei Muntean a revenit la Jocurile Olimpice după 8 ani, scrie news.ro.

La debutul său olimpic, în 2016 s-a clasat pe locul 6, tot în finală la paralele, cu nota 15.600.

Reclamă
Reclamă 4

Teddy Riner a intrat în istorie, la judo, la Jocurile Olimpice 2024

Teddy Riner a intrat în istorie, la judo, la Jocurile Olimpice 2024. Prin victoria prin ippon în finala cu sud-coreeanul Minjong Kim, judoka Teddy Riner a cucerit al treilea său titlu olimpic individual la categoria +100 kg, devenind şi mai mult o legendă în sportul său.

Cu misiunea de a reveni în vârful olimpismului la opt ani după ultimul său titlu (în 2016, la Rio), Teddy Riner, în vârstă de 35 de ani, a cucerit, vineri, al patrulea titlu olimpic, al treilea ca individual.

În finală, francezul l-a dominat pe sud-coreeanul Minjong Kim graţie unui ippon spectaculos cu 16 secunde înainte de finalul meciului.

Reclamă

Portdrapel al echipei Franţei la Jocurile Olimpice de la Rio în 2016 şi ultimul purtător de torţă alături de Marie-José Pérec la ceremonia de deschidere a acestor Jocuri la Paris în urmă cu o săptămână, Riner şi-a asumt statutul de lider al echipei olimpice franceze şi a reuşit să devină din nou campion, pe teren propriu.

Riner devine cel mai medaliat luptător din istoria judo-ului olimpic, cu şase distincţii, la cinci ediţii din 2008 încoace. El a câştigat aurul pe echipe în urmă cu trei ani, pe lângă cele cinci medalii individuale, inclusiv bronz în 2008 şi 2021, precum şi titluri în 2012, 2016 şi acum 2024.

De asemenea, el a devenit prima persoană care a completat hat-trick-ul olimpic la categoria regină, adică la +100 kg.

Înainte de el, doar japonezul Tadahiro Nomura, la categoria uşoară, reuşise această performanţă (1996, 2000, 2004).

 

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:52

Prin ce trece Jose Mourinho din cauza lui Istvan Kovacs: „Şi-a pierdut somnul şi are mare anxietate!”. Dezvăluiri din interior

20:51

Ungurii, derapaj după ce Imane Khelif a învins-o pe Luca Hamori la Jocurile Olimpice

20:45

LIVE TEXTFarul Constanța – Poli Iași 0-0. Gică Hagi, în căutarea primei victorii din acest sezon

20:18

Imane Khelif a învins-o pe Luca Anna Hamori şi şi-a asigurat o medalie olimpică

19:45

Elisabeta Lipă, anunţ despre gestul uriaş făcut de Ion Ţiriac: „Nu falimentează! Mi-a zis asta!”

19:24

Mesajul lui Dan Petrescu pentru Louis Munteanu: „Sper să aibă noroc! El trebuie să intre în teren și să joace fotbal!”

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 3 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 7 | România a obţinut două medalii de argint la canotaj 4 Foto„Incompetenţi şi furioşi!” Reacţii fără precedent, după scandalul de dopaj din finala de 100 m liber de la Jocurile Olimpice 5 Dinamo – Gloria Buzău 4-1. „Câinii” au făcut spectacol de ziua lui Cornel Dinu şi sunt pe locul 2 în Liga 1! „Dublă” Politic 6 FotoDavid Popovici, aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România: „E nevoie de bani investiţi în sport”
Citește și