Închide meniul

Cele două cuvinte spuse de Imane Khelif, după ce a câștigat aurul olimpic la box feminin! Mesajul sportivei acuzată că e bărbat

Alex Ioniță Publicat: 10 august 2024, 8:56

Reclamă
Cele două cuvinte spuse de Imane Khelif, după ce a câștigat aurul olimpic la box feminin! Mesajul sportivei acuzată că e bărbat

Cele două cuvinte spuse de Imane Khelif, după ce a câștigat aurul olimpic la box feminin!

Profimedia

Iată care au fost cele două cuvinte spuse de Imane Khelif, după ce a câștigat aurul olimpic la box feminin! Sportiva din Algeria a ținut să transmită un mesaj într-o sală plină de jurnaliști, după succesul de la Jocurile Olimpice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pugilista algeriană Imane Khelif, aflată în centrul unei controverse la Jocurile Olimpice de la Paris, a cucerit medalia de aur la categoria 66 kg, vineri, la Roland Garros, în faţa unui stadion care a susţinut-o.

Cele două cuvinte spuse de Imane Khelif, după ce a câștigat aurul olimpic la box feminin!

În finală, Khelif a învins-o la puncte (5-0) pe chinezoaica Liu Yang, campioana mondială en titre, anunță agerpres.ro.

După meci, Imane Khelif a intrat într-o sală de conferințe plină de jurnaliști și a transmis mesajul: „Sunt femeie!”, în limba arabă, notează USA Today.

La trei ani după participarea la Jocurile de la Tokyo, prezenţa sa nu a suscitat nicio polemică, Khelif s-a regăsit în centrul unei controverse legate de genul său, pe fondul conflictului dintre CIO şi Federaţia Internaţională a Boxului Amator.

Reclamă
Reclamă 4

La Tokyo, Khelif a fost învinsă în sferturile de finală de irlandeza Kellie Harlington, viitoarea campioană olimpică.

Medaliile de bronz au revenit thailandezei Janjaem Suwannapheng şi taiwanezei Nien Chin Chen, învinse în semifinale de Khelif, respectiv Yang.

Clasamentul final al cat. 66 kg:
1. Imane Khelif (Algeria)
2. Liu Yang (China)
3. Janjaem Suwannapheng (Thailanda)
3. Nien Chin Chen (Taiwan)
5. Anna Luca Hamori (Ungaria)
5. Oshin Derieuw (Belgia)
5. Buşenaz Surmeneli (Turcia)
5. Navbahor Hamidova (Uzbekistan)

Verdictul teribil al Federaţiei Internaţionale de Box în scandalul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting: „Sunt bărbaţi”!

Verdictul teribil al Federaţiei Internaţionale de Box în scandalul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting este că acestea ar fi „bărbaţi”.

Reclamă

Federaţia Internaţională de Box (IBA), care a fost exclusă din mişcarea olimpică în urmă cu un an, a reiterat luni că cele două pugiliste de la Jocurile Olimpice, aflate în centrul unei controverse de gen, sunt „bărbaţi”.

Algerianca Imane Khelif (-66 kg) şi taiwaneza Lin Yu-ting (-57 kg) au fost admise la Jocurile de la Paris de către Comitetul Internaţional Olimpic, care le-a apărat constant prezenţa şi a contestat validitatea testelor IBA.

Acestea au fost testate pentru a vedea dacă aceste „anomalii” de gen pot fi confirmate sau nu, potrivit IBA. Potrivit medicului grec, cele două pugiliste au fost supuse fiecare la două teste, unul pentru testosteron şi un cariotip, o examinare care studiază cromozomii.

„Rezultatele medicale ale analizelor de sânge – şi laboratoarele spun acest lucru – arată că cele două pugiliste sunt bărbaţi„, a declarat Ioannis Filippatos. „Problema este că avem două analize de sânge cu cariotipuri masculine. Acesta este răspunsul laboratorului”, a adăugat el. CIO acuză IBA că a decis „arbitrar” să le excludă de la Campionatele Mondiale de la New Delhi.

„Imane Khelif s-a născut femeie, este înregiastrată ca femeie, îşi trăieşte viaţa ca femeie şi boxează ca femeie”, a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Mark Adams.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:41

Neil Lennon nu ia în calcul să plece de la Rapid: „Cum să plec după patru etape?! Sunt aici să rămân pe termen lung!”

0:28

Scene şocante la Buzău! Jucătorii Rapidului, înjuraţi şi scuipaţi de propriii fani: „Afară din Giuleşti!”

0:22

VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY

0:09

„E dureros! Nici noi nu înţelegem ce se întâmplă!” Claudiu Petrila, dărâmat după ce Rapid a rămas singura echipă fără victorie

23:55 10 aug.

Constantin Budescu, primul gol a sezonului! Atacantul de 35 de ani a marcat din penalty-ul comis de Borza în Gloria Buzău – Rapid

23:36 10 aug.

Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty

1 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 2 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 3 FotoCătălina Axente, scoasă pe targă după un procedeu greu de privit al adversarei. Imaginile durerii la Jocurile Olimpice 2024! 4 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 5 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu 6 Manchester City – Manchester United 1-1 (7-6 d.l.d.d). „Cetăţenii” au câştigat dramatic Supercupa Angliei! Nebunie la penalty-uri
Citește și