Închide meniul

China – Suedia, finala masculină pe echipe la tenis de masă, la Jocurile Olimpice

Dan Roșu Publicat: 8 august 2024, 14:03

Reclamă
China – Suedia, finala masculină pe echipe la tenis de masă, la Jocurile Olimpice

China - Suedia, finala masculină pe echipe la tenis de masă

Ma Long, la Jocurile Olimpice 2024 - Profimedia Images

China – Suediae finala masculină pe echipe la tenis de masă, la Jocurile Olimpice 2024. Marea favorită China s-a calificat, aşa cum era de aşteptat, în finala probei masculine pe echipe din cadrul concursului de tenis de masă al Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce a învins cu scorul general de 3-0 Franţa, joi, în penultimul act al competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Perechea chineză compusă din legendarul Ma Long şi partenerul său Wanq Chuqin a avut un început mai slab în meciul de dublu cu francezii Alexis Lebrun şi Simon Gauzy (3-0), care au condus cu 7-3 în primul set, pe care asiaticii l-au câştigat în final cu 13-11, înainte de a se impune fără drept de apel în următoarele două (11-5 şi 11-2).

China – Suedia, finala masculină pe echipe la tenis de masă

În partidele de simplu, Fan Zhendong, campionul olimpic la individual, a dispus cu 3-1 (11-3, 13-11, 8-11, 16-14) de Felix Lebrun, în timp ce Wang Chuqin l-a învins cu 3-1 (7-11, 11-8, 11-9, 11-1) pe Alexis Lebrun.

Ma Long, în vârstă de 35 de ani, are în palmares cinci titluri olimpice (două la individual şi trei pe echipe), precum şi 14 titluri de campion mondial.

China, neînvinsă în concursul pe echipe de la includerea sa în programul olimpic, la Beijing 2008 (a înregistrat de atunci 18 victorii consecutive), va înfrunta în finala programată vineri după amiază echipa Suediei, care a reuşit să se impună miercuri, cu 3-2, în faţa Japoniei, după ce niponii au condus cu 2-0.

Reclamă
Reclamă 4
Recomandări

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
16:46

„Sunt din nou acasă!”. Denis Alibec a dezvăluit cum au decurs negocierile cu Gică Hagi şi ce obiectiv are la Farul

16:28

Jucătorul care a refuzat naționala României, aproape de a deveni coechipier cu Dennis Man și Valentin Mihăilă la Parma!

16:08

Maccabi Petah Tikva – CFR Cluj LIVE SCORE (21:00). Echipa lui Dan Petrescu ţinteşte play-off-ul Conference League

15:48

Corvinul – Astana, 21:00, LIVE TEXT. Echipa lui Florin Maxim „atacă” play-off-ul Conference League

14:30

UPDATEOleg Nuţă şi Ilie Sprîncean au câştigat finala B de la canoe dublu 500 metri! Românii s-au clasat pe 9 în proba de la JO 2024!

14:23

LIVE TEXTTeam Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 13 | Emoţii la canoe! Alina Rotaru-Kottman luptă în finală la săritura în lungime

1 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 12 | Cătălin Chirilă, start perfect. Mihaela Cambei a cucerit argintul la haltere 2 FotoSoția lui Joyskim Dawa, anunț despre plecarea fundașului de la FCSB: „Are obiective înalte în viaţă!” 3 FotoSimone Biles, reacţie categorică despre gestul „dezgustător” făcut alături de Jordan Chiles: „Totul ţine de sportivitate!” 4 FotoDavid Popovici, prima imagine din vacanţă! Cum s-a pozat medaliatul cu aur şi bronz de la Jocurile Olimpice: „Ei nici nu ştiu” 5 Gigi Becali s-a descătuşat după „furtul” de la gimnastică: „Râd de noi, suntem săraci!”. Ce a spus despre boicotul lui Ciolacu 6 Ce se întâmplă în F1 în timpul vacanței de vară. Explicaţiile lui Adrian Georgescu
Citește și