Închide meniul

Controversata Imane Khelif s-a calificat în finală la box, categoria 66kg, la Jocurile Olimpice! Ce le-a transmis contestatarilor

Publicat: 7 august 2024, 10:04

Reclamă
Controversata Imane Khelif s-a calificat în finală la box, categoria 66kg, la Jocurile Olimpice! Ce le-a transmis contestatarilor

Controversata Imane Khelif s-a calificat în finala de box, categoria 66kg, la Jocurile Olimpice!

Imane Khelif / Profimedia

Controversata Imane Khelif s-a calificat în finală la box, categoria 66kg, la Jocurile Olimpice! Pugilista algeriană, a cărei feminitate a fost pusă sub semnul întrebării, a învins-o marţi pe thailandeza Janjaem Suwannepheng în semifinalele categoriei 66 kg la Jocurile Olimpice de la Paris şi va lupta vineri pentru aur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Controversata Imane Khelif s-a calificat în finală la box, categoria 66kg, la Jocurile Olimpice!

Imane Khelif (25 de ani, 1,78 m) s-a impus la puncte în faţa adversarei sale thailandeze (23 de ani, 1,70 m), notează news.ro.

„Nu-mi pasă ce se spune despre mine. Tot ce este important pentru mine este să rămân la acest nivel și să le ofer oamenilor mei performanța pe care o merită. Știu că sunt o persoană talentată și acesta este un dar pentru toți algerienii”, a spus Imane Khelif, după victorie, potrivit eurosport.ro.

Khelif a mai învins-o pe Suwannapheng în semifinale la Campionatul Mondia, în data de 23 martie 2023, la New Delhi, înainte de a fi descalificată, Asociaţia Internaţională de Box primind rezultatul analizei de sânge efectuate chiar înainte de începerea competiţiei.

Reclamă
Reclamă 4

Potrivit federaţiei care gestionează boxul amator (dar nu şi la Jocuri, deoarece Comitetul Internaţional Olimpic nu mai recunoaşte IBA), testul a arătat că algeriana are cromozomi masculini.

Vineri, Khelif o va înfrunta în finală pe sportiva din China Liu Yang.

Verdictul teribil al Federaţiei Internaţionale de Box în scandalul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting: „Sunt bărbaţi”!

Verdictul teribil al Federaţiei Internaţionale de Box în scandalul pugilistelor Imane Khelif şi Lin Yu-ting este că acestea ar fi „bărbaţi”.

Reclamă

Federaţia Internaţională de Box (IBA), care a fost exclusă din mişcarea olimpică în urmă cu un an, a reiterat luni că cele două pugiliste de la Jocurile Olimpice, aflate în centrul unei controverse de gen, sunt „bărbaţi”.

Algerianca Imane Khelif (-66 kg) şi taiwaneza Lin Yu-ting (-57 kg) au fost admise la Jocurile de la Paris de către Comitetul Internaţional Olimpic, care le-a apărat constant prezenţa şi a contestat validitatea testelor IBA.

Cele două pugiliste s-au calificat în semifinalele turneului lor olimpic de la Paris. IBA, care se află în litigiu cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi a fost exclusă din mişcarea olimpică de mai bine de un an, nu organizează turneul de la Jocurile Olimpice.

IBA a organizat luni, la Paris, o conferinţă de presă la care şeful său, omul de afaceri rus Umar Kremlev, a participat prin video. Fostul şef al comisiei sale medicale, Ioannis Filippatos, a declarat că analizele de sânge efectuate celor doi pugiliste în 2022 au relevat „anomalii”, relatează news.ro.

Prin urmare, cele două pugiliste au fost testate din nou un an mai târziu pentru a vedea dacă aceste „anomalii” pot fi confirmate sau nu, potrivit IBA. Potrivit medicului grec, cele două pugiliste au fost supuse fiecare la două teste, unul pentru testosteron şi un cariotip, o examinare care studiază cromozomii.

Care va fi numărul total de medalii câştigate de Team Romania la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:59

LIVE TEXTTeam Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 12 | Cătălin Chirilă debutează la Paris. Cambei şi Firfirică luptă pentru medalii

11:56

Gigi Becali s-a descătuşat după „furtul” de la gimnastică: „Râd de noi, suntem săraci!”. Ce a spus despre boicotul lui Ciolacu

11:36

Gigi Becali aruncă cu bani pentru calificarea în Liga Campionilor! Veste uriașă pentru jucătorii FCSB-ului

11:22

Gigi Becali s-a convins de Alexandru Băluță după Sparta Praga – FCSB 1-1: „E anti-gol!”. Ce a spus despre șansele de calificare

10:45

FotoSimone Biles, reacţie categorică despre gestul „dezgustător” făcut alături de Jordan Chiles: „Totul ţine de sportivitate!”

10:44

OFICIAL | Angel Di Maria și-a prelungit contractul cu Benfica! Oficialii de pe „Da Luz” au făcut anunțul

1 FotoIubita lui Max Verstappen, răvăşitoare la nunta surorii sale. Kelly Piquet a atras toate privirile 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 11 | Bianca Ghelber, locul 9 în finala la aruncarea ciocanului 3 Sparta Praga – FCSB 1-1. Final dramatic de meci! Cehii au avut gol anulat de VAR în minutul 90+5 4 Viorel Moldovan nu s-a ferit de cuvinte după Rapid – Sepsi 2-2: „Execrabil”! Mesaj despre Marius Şumudică: „E binevenit” 5 FotoSoția lui Joyskim Dawa, anunț despre plecarea fundașului de la FCSB: „Are obiective înalte în viaţă!” 6 Nicuşor Bancu, primul mesaj după ce tatăl lui s-a sinucis! Ce a postat căpitanul Universităţii Craiova după tragedie
Citește și