Închide meniul

David Popovici, lăudat în L’Equipe înainte de finala probei de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice: „A reușit deja!”

Alex Ioniță Publicat: 31 iulie 2024, 14:49

Reclamă
David Popovici, lăudat în LEquipe înainte de finala probei de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice: „A reușit deja!

David Popovici, lăudat în L'Equipe înainte de finala probei de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice

David Popovici / Profimedia

David Popovici a fost lăudat în L’Equipe înainte de finala probei de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice. Înotătorul român i-a impresionat pe francezi, care au avut doar cuvinte de laudă pentru acesta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

David Popovici, lăudat în L’Equipe înainte de finala probei de 100 m liber, de la Jocurile Olimpice

Jurnaliștii francezi sunt de părere că David Popovici a profitat din plin de absența lui Caeleb Dressel, de la campionatele mondiale din 2022, la care românul s-a impus, la doar 17 ani.

Totodată, publicația L’Equipe l-a numit pe Popovici drept un adept al „stoicismului”, care „a reușit deja la Jocurile Olimpice”.

„Un erou local, campionul olimpic și ultimii doi deținători ai recordurilor mondiale se vor întâlni în această seară în cea mai incertă finală, cea de la 100 metri. Olimpiada lui Dressel a fost afectată de problemele de ordin mental, cele care l-au făcut să părăsească abrupt Campionatele Mondiale din 2022. În absența acestuia, au apărut două noi nume.

Reclamă
Reclamă 4

Primul dintre aceștia este David Popovici, încoronat campion mondial în 2022, la 17 ani. Popovici rămâne cel care a doborât fostul record mondial, deținut de brazilianul Cesar Cielo. Adeptul stoicismului a experimentat unele eșecuri de atunci, însă a reușit deja la Jocurile Olimpice, fiind încoronat în proba de 200m”, a notat publicația lequipe.fr.

O triplă campioană olimpică din Ungaria îi ține pumnii lui David Popovici, înainte de finala probei de 100 m liber

Katinka Hosszu, o triplă campioană olimpică din Ungaria, îi ține pumnii lui David Popovici înainte de finala probei de 100 m liber. Aceasta a prefațat lupta pentru medalii din proba „regină” a natației și a venit cu un mesaj superb pentru campionul nostru.

Katinka este de părere că lui David Popovici îi va fi mult mai ușor în proba de 100m liber, având în vedere că este deja campion olimpic.

Reclamă

„Cred cu tărie că va fi mult mai ușor pentru el să concureze la 100 de metri liber, în ce privește presiunea pe care o simte. Acum este campion olimpic. A bifat ce avea de făcut la Paris, iar proba de 100 de metri liber este proba lui mai bună. O să fie extraordinar de văzut și sper că se va distra, că va intra în bazin și se va bucura de public și de cât de repede poate înota.

La 100 de metri liber orice mic amănunt poate face diferența. Este o cursă în care nu îți permiți să faci greșeli. Dacă faci una mică la start, la final de lungime sau chiar și dacă greșești un braț sau respiri când nu trebuie, asta poate face o diferență uriașă.

Este o probă la care trebuie să fii concentrat în totalitate, fără să te uiți în jur, ci înotând cât de repede poți. Sper ca David Popovici să câștige, dar îl încurajez și pe Kyle Chalmers din Australia. Pan Zhanle din China este, de asemenea, foarte, foarte rapid”, a spus Katinka Hosszu, potrivit eurosport.ro.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:28

Dan Petrescu, prima reacţie după calificarea în turul 3 preliminar Conference League: „La 5-0 e greu să mai zic ceva de cineva”

23:24

Marian Enache şi Andrei Cornea au spus care e secretul medaliei de aur cucerite la Jocurile Olimpice: „Asta ne-a adus aici”

23:21

Cine este FC Astana, adversara Corvinului din turul 3 preliminar al UEFA Conference League

23:04

Costel Gâlcă, prima reacție după ce Universitatea Craiova a fost eliminată din preliminariile Conference League: „Greșeli mari!”

22:55

Cine e Maccabi Petah Tikva, adversara CFR-ului din turul 3 preliminar al UEFA Conference League

22:54

Neman Grodno- CFR Cluj 0-5. Ardelenii au făcut spectacol în Ungaria! Dan Petrescu, în turul 3 preliminar al Conference League

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoAnunţul fiului lui Ion Ţiriac după ce David Popovici a cerut noi bazine de înot şi investiţii mult mai mari în sportul românesc! 3 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 4 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie
Citește și