Închide meniul

David Popovici, martorul unui scandal incredibil. Dezvăluirea momentului. „Am vrut să şterg acea umilinţă”

Antena Sport Publicat: 3 august 2024, 9:23

Reclamă
David Popovici, martorul unui scandal incredibil. Dezvăluirea momentului. „Am vrut să şterg acea umilinţă

David Popovici, martorul unui scandal incredibil

David Popovici, la finalul probei de 100 m liber, alături de Pan Zhanle şi Kyle Chalmers - Getty Images

David Popovici e martorul unui scandal care pare să nu se mai încheie, după ce deţinătorul recordului mondial de la 100 de metri liber, Pan Zhanle, a fost arătat cu degetul, în contextul în care i-a depăşit cu mai mult de o secundă pe Popovici şi Kyle Chalmers.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Specialiştii au considerat că super-campionul chinez nu ar fi putut „uman” să reuşească această performanţă de vis, un record mondial doborât cu 4 zecimi, într-un bazin deloc prietenos, care nu a adus multe recorduri mondiale.

Chinezul se apără şi susţine că la Paris au avut loc mai multe momente greu de digerat în lumea înotului. Pan a fost ignorat de Kyla Chalmers, în timp ce un alt adversar „a stropit cu apă în direcţia antrenorului” Chinei.

David Popovici, martorul unui scandal incredibil

„Am vrut să șterg acea umilință! După finala de la 4x100m l-am salutat pe Chalmers, dar m-a ignorat complet. Alexy, din echipa SUA, a stropit cu apă în direcția antrenorului nostru. Mi s-a părut că ne privesc de sus. Am voie să spun asta?

Acum i-am bătut pe toți. Am reușit să stabilesc și un nou record mondial, într-un bazin unde e greu de înotat. Nu m-aș fi gândit vreodată la asta. Am simțit toți oamenii de acasă, din China. Asta m-a ajutat enorm la intrarea în apă”, a spus Pan Zhanle.

Reclamă
Reclamă 4

David Popovici, reacţie categorică după ce Pan Zhanle a fost acuzat de dopaj

David Popovici a avut o reacţie categorică după ce Pan Zhanle a fost acuzat de dopaj. Chinezul a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice 2024 şi a doborât recordul mondial.

Pan Zhanle a încheiat cursa de 100 de metri liber cu un timp incredibil, 46.40 de secunde. El a fost urmat pe podium de australianul Kyle Chalmers şi de David Popovici.

„Toată lumea este nevinovată până la proba contrarie. Nu poate decât să ne motiveze. Nu avem cum să fim supăraţi. Putem doar să îl felicităm. Despre asta este sportul”, a declarat David Popovici, potrivit swimmingworldmagazine.com.

Reclamă

„Eu fac tot posibilul pentru a câştiga curse şi am încredere că toată lumea face asta la fel ca mine, respectând sportul şi integritatea sa. Aşa că am încredere că a făcut tot posibilul pentru a ajunge acolo unde este şi că merită medlaia de aur”, a spus şi Kyle Chalmers, potrivit sursei citate anterior.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:33

Andreea Elena Taloş s-a clasat pe locul 10 în finala de triplusalt: „Mi-am îndeplinit cel mai mare vis!”

21:53

FotoNocturna a cedat la Farul – Poli Iaşi! Gică Hagi, criză de nervi la marginea terenului

21:25

„Ce urmează pentru mine?” David Popovici, reacţie sinceră după ce s-a întors acasă cu două medalii de la Jocurile Olimpice 2024

20:52

Prin ce trece Jose Mourinho din cauza lui Istvan Kovacs: „Şi-a pierdut somnul şi are mare anxietate!”. Dezvăluiri din interior

20:51

Ungurii, derapaj după ce Imane Khelif a învins-o pe Luca Hamori la Jocurile Olimpice

20:40

LIVE TEXTFarul Constanța – Poli Iași 2-0. Rivaldinho şi Gabi Iancu au înscris. Meciul, întrerupt din nou din cauza furtunii de la Ovidiu!

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 3 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 7 | România a obţinut două medalii de argint la canotaj 4 Foto„Incompetenţi şi furioşi!” Reacţii fără precedent, după scandalul de dopaj din finala de 100 m liber de la Jocurile Olimpice 5 Dinamo – Gloria Buzău 4-1. „Câinii” au făcut spectacol de ziua lui Cornel Dinu şi sunt pe locul 2 în Liga 1! „Dublă” Politic 6 FotoDavid Popovici, aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România: „E nevoie de bani investiţi în sport”
Citește și