Închide meniul

Decizia incredibilă luată de marele rival al lui David Popovici de la Jocurile Olimpice 2024, cu 3 zile înainte de marea finală

Antena Sport Publicat: 26 iulie 2024, 22:20

Reclamă
Decizia incredibilă luată de marele rival al lui David Popovici de la Jocurile Olimpice 2024, cu 3 zile înainte de marea finală

Decizia incredibilă luată de marele rival al lui David Popovici de la Jocurile Olimpice 2024

Hwang Sun-woo şi David Popovici, la finalul unei curse - Getty Images

Decizia incredibilă luată de marele rival al lui David Popovici de la Jocurile Olimpice 2024 a venit cu trei zile înainte de finala la 200 de metri liber, unde românul este principalul favorit al specialiştilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Hwang Sun-woo este unul dintre rivalii lui David Popovici pentru medalia de aur de la proba de 200. Sportivul din Coreea de Sud este campionul mondial de la Doha, din februarie, iar, împreună cu alţi înotători din ţara sa a luat o decizie neaşteptată.

Decizia incredibilă luată de marele rival al lui David Popovici de la Jocurile Olimpice 2024

Cei şase înotători sud-coreeni care concurează la Jocurile Olimpice de la Paris au părăsit satul olimpic şi s-au mutat într-un hotel din apropierea arenei de înot pentru a evita naveta lungă în autobuze în care este foarte caldi, a declarat preşedintele Federaţiei Coreene de Înot.

Preşedintele KSF, Chong Chang-hoon, a declarat că înotătorii din echipa masculină de ştafetă 4×200 metri liber s-au mutat într-un hotel care se află la cinci minute de mers pe jos de Arena La Defense din Paris, unde vor avea loc probele de înot.

Chong a primit plângeri conform cărora autobuzele folosite de înotători pentru a se deplasa la arenă nu aveau aer condiţionat, iar ferestrele erau închise cu bandă adezivă. Satul olimpic este la aproape 12 km distanţă de arena de înot.

Reclamă
Reclamă 4

„Vrem doar să ne asigurăm că vor fi cel puţin un pic mai confortabili”, a spus Chong.

Pe lista înotătorilor mutaţi se numără pretendenţii la medalii Kim Woo-min şi Hwang Sun-woo, care au câştigat probele de 400 m stil liber şi, respectiv, 200 m stil liber la campionatele mondiale de la Doha, la începutul acestui an.

Hwang a descris autobuzul drept o „saună”, spunând „Este mai răcoare afară decât în autobuz. De obicei, durează între 40 şi 45 de minute de la sat la arenă, dar ne-a luat mai mult de o oră şi jumătate (joi). Geamurile erau lipite cu bandă adezivă, probabil pentru că sunt îngrijoraţi de atacurile teroriste. Dar trebuie să se facă ceva”.

Reclamă

David Popovici e favoritul specialiştilor la medalia de aur olimpică la 200 m liber

David Popovici e favoritul specialiştilor la medalia de aur olimpică la 200 m liber, la Paris. De asemenea, campionul român e printre favoriţi şi la „proba regină” a nataţiei, de 100 m liber. Finalele la 200 şi 100 m liber sunt pe 29 iulie, de la ora 21:43, respectiv pe 31 iulie, de la ora 23:15.

La proba de 200 de metri liber, David Popovici e favoritul bookmakerilor, cu o cotă de doar 1.40. Următorii la acest capitol sunt Lukas Martens (cotă 7), Matt Richards (9), Hwang Sunwoo (11), Pan Zhanle (15) sau Duncan Scott (15).

La proba de 100 m liber, totul pare o afacere în 2, între Pan Zhanle şi David Popovici. Chinezul are cotă de 2 la câştigarea medaliei de aur, în timp ce David are o cotă de 2.75. Cei doi au obţinut cei mai buni timpi din 2024, Zhanle fiind deţinătorul recordului mondial (46.80).

În afară de Zhanle şi Popovici, cu şanse mai sunt creditaţi Jack Alexy (7), Kyle Chalmers (10), Chris Guiliano (15), Maxime Grousset (20) sau Joshua Liendo (35).

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

23:40

FotoFestivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024 se desfăşoară acum! România, reprezentată de 106 sportivi la Paris

23:25

Gigi Becali, 3 schimbări la pauză cu Oţelul! Patronul FCSB-ului a mutat rapid după ce roş-albaştrii au intrat conduşi la cabine

23:03

Vlad Chiricheş, două gafe uriaşe în doar două minute! A „îngropat-o” pe FCSB, în meciul cu Oţelul

22:45

FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 3 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară! 5 Costel Gâlcă, discurs clar după Maribor – Universitatea Craiova 2-0: „Nu e imposibil, putem să întoarcem rezultatul!” 6 „E un fenomen!” Mihai Stoica, uluit de Corvinul Hunedoara după remiza cu Rijeka! Pe ce jucător a pus ochii oficialul FCSB
Citește și