Închide meniul

Detaliul remarcat de specialişti la David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024: „Atunci a avut cele mai bune curse!”

Viviana Moraru Publicat: 22 iulie 2024, 19:29

Reclamă
Detaliul remarcat de specialişti la David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024: „Atunci a avut cele mai bune curse!

Detaliul remarcat de specialişti la David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024

David Popovici, în timpul unei probe/ Profimedia

Detaliul remarcat de specialişti la David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024, poate fi decisiv în lupta pentru medalii. Americanii notează faptul că în sportivul român a avut performanţe uriaşe atunci când nu s-a luptat cu cei mai mari rivali ai săi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici va participa la două probe, la Jocurile Olimpice 2024. Campionul va lua startul la probele de 100 şi 200 de m liber, favoritele sale.

Detaliul remarcat de specialişti la David Popovici, înainte de Jocurile Olimpice 2024

Specialiştii de la swimswam.com au remarcat că toţi cei care au devenit campioni olimpici în finalele de 100 m liber, la ultimele cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice, au plecat de pe culoarul al cincilea.

Americanii l-au analizat şi pe David Popovici şi au precizat faptul că acesta se gândeşte cu siguranţă la culoarul de pe care va pleca în cursele de la Paris. De asemenea, specialiştii au subliniat şi faptul că sportivul român nu a avut cele mai bune rezultate, atunci când s-a duelat cu rivalii săi, precum Kyle Chalmers.

„Poziţionarea în această cursă este în minte tuturor, mai mult ca oricând, în acest an, datorită înotătorilor precum David Popovici, fostul deţinător al recordului mondial. După cum a spus el, este o „legendă ‘skinny'”, şi contrazice tendinţa faptului că bărbaţii mai corpolenţi au cel mai mare succes la acest sport.

Reclamă
Reclamă 4

A avut (n.r. David Popovici) cele mai bune rezultate când în „teren” nu au fost rivalii săi cei mai mari. Dacă va fi prins în cursa concurenţilor săi, acest lucru ar putea neutraliza unul dintre cele mai mari atuuri ale sale în această cursă (n.r. de 100 m liber) – viteza sa pe jumătatea de cursă”, au notat americanii, conform sursei menţionate mai sus.

Aceştia mai amintesc şi de ultimii cinci campioni olimpici, care au luat startul de pe culoarul al cincilea, în marea finală: Caeleb Dressel, în 2021, Kyle Chalmers, în 2016, Nathan Adrian, în 2012, Alain Bernard, în 2008, şi Pieter van de Hoogenband, în 2004.

Ce şanse îi dau americanii lui David Popovici să doboare recordul mondial

Iată ce şanse îi dau americanii lui David Popovici să doboare recordul mondial. Pan Zhanle deţine în acest moment cel mai bun timp din istorie la 100 de metri liber, dar recordul chinezului este în pericol.

Reclamă

Pan Zhanle a doborât recordul mondial deţinut de David Popovici anul acesta, la Campionatele Mondiale de la Doha, înotând cele două lungimi de bazin cu timpul de 46.80 secunde. Timpul lui David Popovici de 46.86 rămâne al doilea timp din istorie, iar înotătorul român are şi al doilea cel mai bun timp din acest an.

Ceea ce îl recomandă pe David Popovici pentru doborârea recordului mondial la Jocurile Olimpice este declaraţia de la Campionatele Europene de la Belgrad: «Nu a fost programat».

La ce ne putem aştepta de la David Popovici apt 100%? Poate că are nevoie de un start mai rapid şi să se bazeze pe a doua lungime de bazin în care e mai rapid decât oricine altcineva pentru a scrie istorie din nou şi pentru a doborî recordul care îi aparţine lui Pan Zhanle”, au scris americanii de la swimswam.com.

Câte medalii va cuceri David Popovici la Jocurile Olimpice 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:15

„Nu au auzit de Andone sau Mateuţ!” Dănuţ Lupu i-a făcut praf pe jucătorii lui Dinamo! Verdict după victoria cu Petrolul

22:08

Anunţul lui Gigi Becali despre Louis Munteanu! Patronul FCSB-ului a luat o decizie radicală privind transferurile

21:55

FotoTeam Romania, primele antrenamente la Paris, înainte de startul Jocurilor Olimpice!

21:55

LIVE TEXTOţelul Galaţi – Farul Constanţa 0-0. Echipa lui Gică Hagi caută prima victorie a sezonului

21:50

Video„Generaţia roz, puternică şi delicată!” Massimo Pedrazzini a găsit un nume pentru naţionala fetelor, care luptă pentru EURO

21:23

Sepsi a învins-o dramatic pe Gloria Buzău şi e lider în Liga 1! Buzoienii egalaseră în minutul 90+4, dar golul a fost anulat

1 FotoFotografie de colecţie cu Gică şi Ianis Hagi, pe ringul de dans! Elena Hagi a postat totul: „Ne-am distrat!” 2 VIDEOKimi Antonelli a câştigat cursa de Formula 2 din Marele Premiu al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY! Cursă nebună la Hungaroring 3 VIDEONikola Tsolov a câştigat cursa de Formula 3 din Marele Premiu al Ungariei! Final de cursă sub Safety Car la Hungaroring 4 FotoSoţia lui Gicu Grozav, în tribune la meciul Dinamo – Petrolul! Cum a fost surprinsă Sorina Grozav 5 VIDEOOscar Piastri a câştigat Marele Premiu al Ungariei! „Dublă” pentru McLaren! Spectacol la Hungaroring 6 Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază
Citește și