Închide meniul

Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting!

Alex Ioniță Publicat: 26 aprilie 2024, 15:31

Reclamă
Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting!

Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris!

Ebru Bolat / COSR

Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Sportiva va reprezenta Team Romania la Paris în întrecerile de iahting, informează COSR.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este pentru a treia oară în istorie când România va avea la startul competiţiei olimpice sportivi la iahting.

Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris!

În 1980, la JO de la Moscova au concurat Mihai Butucaru, locul 15 la Clasa Finn, Mircea Carp şi Adrian Arendt, la Clasa Flying Dutchman, locul 13 şi la Clasa Tornado au terminat pe locul 11, Andrei Chiliman şi Cătălin Luchian, notează news.ro.

La Atlanta 1996, la Clasa Finn, Mihai Butucaru a terminat pe locul 28 iar Horia Ispaş, clasa Laser, locul 48.

Ebru Bolat s-a calificat la ultimul turneu care a împărţit biletele olimpice, de la Hyeres, Franţa. La clasa Ylca 6, românca a terminat pe locul 1 asigurându-şi participarea la Jocuri. Ea a strâns 70 de puncte în 10 curse, de două ori a terminat prima, de două ori a doua şi odată a treia, restul întrecerilor a fost în top 10, o cursă fiind descalificată.

Reclamă

Ebru Bolat e dublă campioană europeană. Ea a obţinut titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 şi Optimist, precum şi locul de vicecampionă mondială la Zoom8. Anul 2015 i-a adus un loc 2 la Campionatul European Zoom8 şi pe locul 5 la Campionatul Mondial. În 2016, a ocupat locul 6 la Campionatul European de Tineret la clasa 29er. În prezent, deţine titlul de campioană naţională la clasa Ilca 6 la senioare, o clasă olimpică, şi se află în top 50 mondial.

Ebru Bolat îşi propune să schimbe popularitatea iahtingului în România. Vrea să inspire cât mai mulţi români să descopere acest sport şi să îl iubească.

O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa!

Ana-Maria Brânză va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa, alături de alţi sportivi din ţările Uniunii Europene, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Marsilia, pe 9 mai, a anunţat, marţi, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Nicolas Warnery.

Reclamă 4 / 0/3

„Cu mai puţin de 100 de zile înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Paris, îmi face mare plăcere să fiu gazda dumneavoastră aici, la Reşedinţa Franţei, pentru a vorbi despre pregătirile pe care le facem înainte de marele eveniment, şi mai precis două aspecte foarte importante.

Primul se referă la prima mare celebrare publică legată de Jocuri, şi anume sosirea flăcării olimpice la Marsilia. Conform tradiţiei, flacăra olimpică a fost aprinsă cu ajutorul razelor soarelui, în timpul unei ceremonii în sanctuarul din Olympia, în Grecia, unde aveau loc Jocurile Olimpice antice. Această ceremonie a avut loc pe 16 aprilie. Apoi flacăra a ajuns la Atena pentru a se îmbarca pe Belem, o ambarcaţiune cu trei catarge, şi va traversa Marea Mediterană cu destinaţia Marsilia, unde va ajunge pe 8 mai.

Pe 9 mai, Ziua Europei, flacăra olimpică va traversa Marsilia, în cadrul unei mari sărbători populare, purtată de sportivi din cele 27 de ţări ale Uniunii Europene care vor participa la o ştafetă specială a torţei olimpice. România va fi reprezentată de doamna Ana-Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă, multiplă campioană mondială, o mare sportivă a României”, a declarat Nicolas Warnery, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Ambasada Franţei, potrivit agerpres.ro.

Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
0:36
FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible
7
mai
0:19
Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo”
7
mai
0:15
Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova
7
mai
0:00
Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!”
23:58 Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea” 23:41 Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună” 23:31 Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională 23:26 „Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 23:18 Octavian Popescu a anunţat că se operează: „În ultimul an am jucat cu o problemă la gleznă”! Cât va lipsi de pe teren 23:11 „Nu au jucat cu nicio presiune” Andrei Ivan rămâne cu picioarele pe pământ după ce a marcat în Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Vezi toate știrile
Citește și