Închide meniul

Elisabeta Lipă, în culmea fericirii după medaliile obţinute la canotaj, la JO 2024: „Agonie şi extaz! Îmi antrenează inima”

Alex Masgras Publicat: 1 august 2024, 16:38

Reclamă
Elisabeta Lipă, în culmea fericirii după medaliile obţinute la canotaj, la JO 2024: „Agonie şi extaz! Îmi antrenează inima

Elisabeta Lipă, în culmea fericirii după medaliile obţinute la canotaj, la JO 2024: "Agonie şi extaz! Îmi antrenează inima"

Elisabeta Lipă, în timpul unui interviu / Antena Sport

Elisabeta Lipă este în culmea fericirii după medaliile obţinute la canotaj, la Jocurile Olimpice 2024. Echipajul de dublu vâsle masculin, format din Andrei Cornea şi Marian Enache, au obţinut medalia de aur, în timp ce echipajul de dublu vâsle feminin, format din Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, au obţinut medalia de argint.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
  • Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului).

Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, a vorbit la finalul probelor de joi despre modul în care a trăit finalele în care au fost implicaţi sportivii români şi promite şi mai multe medalii la canotaj, la Jocurile Olimpice.

Elisabeta Lipă, în culmea fericirii după medaliile obţinute la canotaj: „Agonie şi extaz! Îmi antrenează inima”

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că finalele de la canotaj de la Jocurile Olimpice, în care România a cucerit două medalii olimpice, una de aur şi una de argint, au făcut-o să treacă de la agonie la extaz.

„Ziua de azi? Agonie şi extaz, asta am trăit eu azi. Dar nu este prima dată, sportivii îmi antrenează inima, de aia am atâta rezistenţă, că nu mă lasă să obosesc. Dar este o zi foarte fericită. Sigur canotajul va mai aduce medalii, au muncit prea mult, prea frumos, s-au sacrificat prea mult. Sacrificiul a fost enorm pentru pregătirea Jocurilor Olimpice. Să ai jumătate de zi liberă pe săptămână, un an de zile, este greu. Dar atunci când ştii ce vrei, nimic nu este greu”, a declarat Lipă, potrivit agerpres.ro.

Ea se aştepta ca echipajul de dublu vâsle masculin, format din Andrei Cornea şi Marian Enache, să câştige aurul olimpic.

Reclamă
Reclamă 4

„Mă aşteptam la aurul băieţilor, eu i-am întrebat înainte de a veni aici la Jocurile Olimpice, dacă îşi imaginează cam unde îi văd eu la Jocurile Olimpice şi au spus ‘Da, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului’. Şi mi-au promis: ‘Doamnă, vom face tot ce depinde de noi să nu vă dezamăgim’. Şi astăzi nu m-au dezamăgit”, a afirmat preşedinta ANS.

În ceea ce le priveşte pe Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, medaliate cu argint la dublu vâsle feminin, Elisabeta Lipă a spus că e ferm convinsă că sportivele îşi vor lua revanşa în finala de sâmbătă de la 8+1.

„Eu nu am nicio dezamăgire, ba din contră, sunt foarte mândră de Simona şi Ancuţa, pentru că atunci când eşti pe primul loc atâţia ani de zile, toată lumea vrea să te învingă. Şi adversarul face tot posibilul ca să speculeze fiecare greşeală. Astăzi nu a fost ziua lor, dar totuşi vorbim despre un argint olimpic. Iar aurul l-au pierdut la 24 de sutimi. Eu nu sunt dezamăgită de ele, le cunosc, ştiu ce pot şi sunt ferm convinsă că sâmbătă îşi vor vărsa toţi nervii pe finala olimpică din proba de 8+1 şi vor da dovadă de adevăratele profesioniste”, a afirmat Lipă.

Reclamă

Simona Radiş, după argintul de la Jocurile Olimpice 2024: „Am dat efectiv totul. Dacă ar mai fi fost, nu aș mai fi putut”

Simona Radiş a dezvăluit după argintul câştigat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, la proba de dublu vâsle feminin, că a fost la capătul puterilor la finalul cursei de 2.000 de metri.

Cele două au câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi au căzut pe treapta a doua a podiumului, la Paris. Bodnar şi Radiş fac parte şi din echipa de 8+1.

„Pot să spun cu toată mândria că am dat efectiv totul. Dacă ar mai fi fost, nu aș mai fi putut. Nu sunt supărată. Sunt fericită că am luptat și nu am renunțat.

Pentru noi a fost un an foarte dificil și e bine să nu uităm să ne bucurăm de competiție în sine, pentru că dacă am alerga după aur, am face degeaba sport”, a spus Simona Radiş, după finala la dublu vâsle feminin.

„Ne bucurăm că am reușit să obținem acest rezultat. O să încercăm să facem o cursă foarte bună și la 8+1. Pentru noi nu s-au încheiat Jocurile Olimpice. Ne vedem pe 03 august”, a completat Ancuţa Bodnar.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:26

Carlos Alcaraz l-a învins pe Tommy Paul şi este în semifinale la turneul de simplu de la Jocurile Olimpice!

18:25

David Popovici, reacţie categorică după ce Pan Zhanle a fost acuzat de dopaj! Discurs de mare campion al românului

18:23

Arnold Garita semnează! Jucătorul care l-a impresionat pe Gigi Becali a făcut anunțul: „Este timpul să joc”

18:06

Marian Enache şi Andrei Cornea, după ce au cucerit aurul olimpic: „Am plâns / Nu mai există durere, medalia înseamnă enorm”

18:04

O vedetă de la Sparta Praga a dat verdictul despre FCSB! Cum a numit-o pe campioană, înainte de dubla din turul 3 preliminar

18:03

Ana Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă, în finala la individual compus, la Jocurile Olimpice 2024 (19:15). Simone Biles, marea favorită

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și