Închide meniul

Florentina Iuşco, exclusă de COSR din echipa României, pentru dopaj

Dan Roșu Publicat: 25 iulie 2024, 13:36

Reclamă
Florentina Iuşco, exclusă de COSR din echipa României, pentru dopaj

Florentina Iuşco, exclusă de COSR din echipa României, pentru dopaj

Florentina Iuşco, exclusă de COSR din echipa României, pentru dopaj

Florenina Iaşco a fost exclusă de COSR din echipa României, pentru dopaj. Anunţul a fost făcut chiar înainte de debutul Jocurilor Olimpice 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Atleta Florentina Iusco a fost EXCLUSĂ de COSR din TEAM ROMANIA, pentru dopaj. Comitetul Olimpic și Sportiv Român a exclus-o pe atleta Florentina Iusco din Echipa Olimpică a României după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a comunicat suspendarea sportivei pentru dopaj.

Florentina Iuşco, exclusă de COSR din echipa României, pentru dopaj

Agenția Națională Antidoping (ANAD) a depistat o substanță diuretică suspectă la controlul andidoping – furosemid – și a decis să sancționeze sportiva cu avertisment.

Agenția Mondială Antidoping (WADA) a contestat decizia ANAD la TAS, iar Comitetul Olimpic și Sportiv Român a solicitat o decizie fermă din partea forurilor internaționale de specialitate până pe data de 25 iulie 2024, înainte de startul întrecerilor olimpice.

TAS a comunicat astăzi ANAD, decizia de a o suspenda pe Florentina Iusco pentru doi ani începând cu 1 februarie 2024.

Reclamă
Reclamă 4

Toate rezultatele înregistrate de Florentina Iusco din 23 aprilie 2023, inclusiv, până pe 24 iulie 2024 au fost anulate, iar atleta nu va face delasarea la Paris 2024!

Florentina Iuşco, suspendată pentru dopaj

Florentina Iuşco a fost despistată pozitiv la furosemid, un diuretic pe lista interzisă a AMA/WADA, într-un control antidoping în afara competiţiei în luna aprilie a anului 2023. Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a sancţionat-o însă cu o mustrare şi fără perioadă de ineligibilitate pe motiv că nu era vinovată sau nu a fost neglijenţa ei.

Cu toate acestea, AMA/WADA a făcut apel la această decizie a ANAD şi TAS a impus recent o sancţiune de suspendare pe doi ani începând cu 1 februarie 2024.

Reclamă

Iuşco a prins biletul olimpic la sărituri şi triplusalt graţie clasamentului ei mondial în aceste probe.

La ultima mare competiţie, Europenele 2024 de la Roma, Iuşco a ocupat locul 9 la triplusalt şi locul 15 la lungime.

Prin suspendarea Florentinei Iuşco, atletismul românesc rămâne cu 12 sportivi la JO 2024, iar delegaţia României cu 106 sportivi.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
14:03

Sepsi – Dinamo, LIVE TEXT, 22:00! „Câinii”, fără victorie la Sfântu Gheorghe de cinci ani! Echipele probabile

13:45

LIVE VIDEOA treia sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei se desfășoară ACUM, live în AntenaPLAY

13:40

LIVE SCOREIrina Begu – Iga Swiatek şi Ana Bogdan – Jasmine Paolini, ACUM. Meciuri de foc la Jocurile Olimpice 2024

13:10

Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea, în semifinalele probei de dublu vâsle masculin, la Jocurile Olimpice 2024

13:04

„Trebuie potolit!” Cu ce „problemă” se confruntă Cătălin Cîrjan la Dinamo, după ce a marcat două goluri în două meciuri

12:35

Neil Lennon a rupt tăcerea despre situaţia lui Cristi Săpunaru, la Rapid. „Am avut o discuție cu el”

1 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și