Închide meniul

Katie Ledecky, a noua medalie de aur la Jocurile Olimpice. Americanca a intrat în istorie

Dan Roșu Publicat: 3 august 2024, 23:40

Reclamă
Katie Ledecky, a noua medalie de aur la Jocurile Olimpice. Americanca a intrat în istorie

Katie Ledecky, a noua medalie de aur la Jocurile Olimpice

Katie Ledecky, a noua medalie de aur la Jocurile Olimpice - Profimedia Images

Katie Ledecky a cucerit a noua medalie de aur la Jocurile Olimpice, cucerind un al patrulea titlu la 800 de metri liber feminin, performanţă fără precedent, relatează Reuters.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportiva a atins peretele în 8:11.04 la La Defense Arena, cu 1,25 secunde înaintea medaliatei cu argint australiene Ariarne Titmus. Paige Madden a obţinut bronzul pentru Statele Unite.

Katie Ledecky, a noua medalie de aur la Jocurile Olimpice. Americanca a intrat în istorie

Cea de-a noua medalie de aur obţinută de Ledecky la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice îi permite americancei să împartă cu fosta gimnastă sovietică Larisa Latynina recordul all-time la feminin, la JO.

De asemenea, ea l-a egalat pe conaţionalul său Michael Phelps, care era singurul înotător care a câştigat patru medalii de aur olimpice în aceeaşi probă.

Julien Alfred a cucerit aurul la 100 m

Julien Alfred a cucerit aurul la 100 m, la Jocurile Olimpice 2024, de la Paris. Atleta din Santa Lucia a oprit cronometru la 10.72 şi a terminat în faţa campioanei mondiale Sha’Carri Richardson. Podiumul a fost completat de Mellisa Jefferson.

Reclamă
Reclamă 4

Atleta de 23 de ani a produs surpriza şi a devansat-o pe Sha’Carri Richardson, considerată marea favorită a probei „regină” a atletismului. Sportiva din Caraibe a obţinut cel mai bun timp din istoria ţării sale.

După un start perfect, Julien Alfred a continuat cursa la un nivel greu de atins de adversare şi a învins-o pe Sha’Carri Richardson, care a înregistrat 10.87. O altă americancă, Melissa Jefferson, a fost pe 3, cu un timp de 10.92 secunde.

Sha’Carri Richardson (24 ani), campioana mondială en titre, ratează din nou titlul olimpic, după ce în 2021 o scurtă suspendare pentru un test pozitiv la marijuana a împiedicat-o să participe la Jocurile de la Tokyo.

Reclamă

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:59

„E idolul tuturor, persoana ideală!” Gică Hagi, încântat că Mircea Lucescu va fi selecţionerul României: „Alegerea perfectă!”

23:38

„Îmi e frică să nu greşesc!” Gabi Iancu, reacţie incredibilă când a fost întrebat despre decizia lui Hagi de a refuza naţionala

23:26

Lorenzo Musetti a cucerit medalia de bronz la simplu, la Jocurile Olimpice 2024

23:20

România – Italia 7-18. Tricolorii nu au făcut faţă vicecampioanei mondiale. Ultimul meci va fi cu Muntenegru

23:16

Julien Alfred a cucerit aurul la 100 m. Moment istoric la Jocurile Olimpice. Victorie în faţa favoritei Sha’Carri Richardson

22:54

FotoImagini apocaliptice la Ovidiu! Meciul a fost întrerupt în repriza a doua din cauza furtunii

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 8 | O nouă MEDALIE DE AUR la canotaj! Echipajul de 8+1 feminin a făcut spectacol 3 Foto„Băi, nu vă e ruşine?” Sandu Lungu a răbufnit din cauza scandalului uriaş de la Jocurile Olimpice: „Până unde merge nesimţirea?” 4 Farul Constanța – Poli Iași 2-0. Prima victorie pentru Gică Hagi în noul sezon. Meciul de la Ovidiu, întrerupt de două ori! 5 Andrei Nicolescu a anunţat noi transferuri la Dinamo! Ce i-a transmis Mircea Lucescu: „M-a încântat” 6 Dennis Politic, după ce a reuşit o „dublă” cu Gloria Buzău: „E fericirea la cote maxime”! Mesaj pentru Lucescu: „Vin cu plăcere”
Citește și