Închide meniul

Mihai Covaliu, înainte de Jocurile Olimpice 2024: „Ce e peste 6 medalii va fi un mare plus”

Dan Roșu Publicat: 20 iulie 2024, 12:03

Reclamă
Mihai Covaliu, înainte de Jocurile Olimpice 2024: „Ce e peste 6 medalii va fi un mare plus

Mihai Covaliu, înainte de Jocurile Olimpice 2024: "Ce e peste 6 medalii va fi un mare plus"

Mihai Covaliu, în timpul unui eveniment - Profimedia Images

Mihai Covaliu a vorbit înainte de Jocurile Olimpice 2024 şi a anunţat că obiectivul României este de a veni acasă cu cel puţin 6 medalii, dar şi de a depăşi locul 46 pe naţiuni de la JO de la Tokyo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Canotajul va fi numărul 1 la Paris, pentru că el dă cei mai mulţi sportivi calificaţi. România va fi reprezentată de 107 sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, la 18 discipline. Palmaresul României este de 309 medalii (90 aur, 97 argint, 122 bronz) în 100 de ani.

Mihai Covaliu, înainte de Jocurile Olimpice 2024: „Ce e peste 6 medalii va fi un mare plus”

„Trebuie să fim realişti şi să stăm foarte bine cu picioarele pe pământ, pentru că Jocurile Olimpice sunt o competiţie cu totul şi cu totul specială, încărcată de emoţii, de presiune, de provocări. Iar situaţia actuală nu se compară nici pe departe cu ceea ce era acum 20-30 de ani. Şi în primul şi în primul rând, numărul ţărilor care câştigă medalii s-a triplat faţă de anii 2000.

După aceea concurenţa este una extrem de ridicată, resursele aruncate într-un ciclu olimpic la fel. Şi de aceea trebuie să fim aşa cum am spus moderaţi, echilibraţi. Iar pronosticul meu ar fi acela de a nu ne întoarce mai acasă cu mai puţin de 6 medalii. Tot ce va fi peste va fi un plus şi ne vom bucura extrem de mult.

Sunt absolut convins că vom reuşi să urcăm în clasament. Cât de sus nu ştiu, pentru că diferenţa foarte mare o face câştigarea medaliilor de aur. Cu cât vom avea mai multe medalii de aur, cu atât vom urca mai sus în clasament. E adevărat că şi medaliile de argint şi de bronz contează în clasamentul general, dar diferenţa o vor face medaliile de aur.

Reclamă
Reclamă 4

Cu siguranţă, da, canotajul e numărul 1, pentru că are cei mai mulţi sportivi calificaţi în delegaţia României, are o echipă foarte bine pregătită, foarte competentă, un antrenor italian care de curând a obţinut şi cetăţenia română. Şi aş prefera cât mai multe discipline din România să urmeze exemplul canotajului, să înţeleagă filosofia de a aborda pregătirea de nivel olimpic pentru Jocurile Olimpice şi în acest fel, să îşi îmbunătăţească performanţele, şi să îşi poată atinge obiectivele”, a spus Covaliu, citat de agerpres.ro.

La ediţia Tokyo 2020, România a obţinut patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

Reclamă

Unde se va transfera Louis Munteanu?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:54 21 iul.

Concluzia lui Cristi Chivu după Rapid – CFR Cluj 2-2: „Se vede asta!”

0:50 21 iul.

Neil Lennon a anunţat noi transferuri la Rapid, după egalul cu CFR Cluj: „E nevoie de concurenţă”. Ce a spus de Albion Rrahmani

0:37 21 iul.

Dan Petrescu, după Rapid – CFR Cluj 2-2: „Suntem supăraţi! Echipa a jucat bine!” Dialog fabulos cu Braun: „Eu l-am făcut mare!”

0:22 21 iul.

Daniel Bîrligea, după ce a fost înjurat de fanii Rapidului: „Pot să mă înjure, nu mă afectează! Am vrut să mă apăr”

0:00 21 iul.

Rapid – CFR Cluj 2-2. Hasani, eroul giuleştenilor! Echipa lui Neil Lennon a obţinut un egal la ultima fază

23:47

FotoAlbion Rrahmani a izbucnit în plâns după ce s-a accidentat! Imagini tulburătoare în Giuleşti

1 VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Ungariei! Cursa e duminică, de la ora 15:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY 2 VIDEORichard Verschoor a fost descalificat din sprintul din Formula 2 al MP al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY. Cursa e duminică (11:05) 3 Nikita Bedrin a câștigat cursa de sprint din Formula 3 de la Marelui Premiu al Ungariei! Marea cursă: duminică, 9:25, AntenaPLAY 4 FotoNeymar a devenit tată pentru a treia oară! Helena s-a născut la începutul acestei luni 5 Gigi Becali, reacţie virulentă după Unirea Slobozia – FCSB 2-2: „Au mintea întunecată!” 6 Gala de Box Magnificent 7 a fost în AntenaPLAY. A fost spectacol total la Birmingham
Citește și