Închide meniul

„Nu sunem aici să facem cadouri!” Ionela Cozmiuc, cu gândul la medalie după calificarea în finală la Jocurile Olimpice

Viviana Moraru Publicat: 31 iulie 2024, 14:52

Reclamă
Nu sunem aici să facem cadouri!” Ionela Cozmiuc, cu gândul la medalie după calificarea în finală la Jocurile Olimpice

Ionela Cozmiuc, cu gândul la aur după calificarea în finală la Jocurile Olimpice

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen/ Profimedia

Ionela Cozmiuc a oferit declarații, după calificarea în finală la Jocurile Olimpice. Canotoarea a declarat că ea şi colega ei, Gianina van Groningen, nu sunt la Jocurile Olimpice de la Paris pentru a face cadouri adversarelor, subliniind că ele vor da totul pe pista de concurs de fiecare dată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen s-au calificat în finala probei feminine de dublu vâsle, categorie uşoară, reușind să înregistreze cel mai bun timp în a doua semifinală.

Ionela Cozmiuc, cu gândul la medalie după calificarea în finală la Jocurile Olimpice

„Ne simţim foarte bine. Nu suntem aici să facem cadouri, dacă cineva ne va învinge, ne va învinge pentru că sunt mai bune decât noi. Noi vom da totul pe pista de concurs. Acum m-am relaxat, pot să spun că am foarte mari emoţii când concurează fratele meu (n.r. – canotorul Florin Lehaci, calificat în finală la dublu rame).

Mă bucur foarte mult pentru el, pentru că ştiu cât de mult a muncit, ştiu ce rezultate a avut şi îmi doresc să treacă cel puţin în primii trei linia de sosire. Ieri au fost într-adevăr nişte curse de infarct. Stăteam pe margine şi nu puteam să-i ajutăm, decât să le transmitem energia noastră bună. Mă bucur că noi am fost cei care le-am dat sutimile şi că suntem cu toţii în finala olimpică”, a spus Cozmiuc, conform agerpres.ro.

„Emoţii aveam la începutul carierei, acum nu mai avem, doar ne bucurăm de Jocurile Olimpice şi cred că ăsta este un lucru foarte bun. Când am învăţat să vâslesc la juniori, Andreea Dulamă, fostă canotoare, m-a învăţat să vâslesc, mi-a povestit că la primul ei concurs tot auzea de pe margine cum un antrenor o încuraja pe o altă sportivă şi ea s-a gândit în toată cursa aceea că pe ea o cheamă Daniela. Aşa şi noi, când auzim de pe margine că se strigă un alt nume, eu mă gândesc că pe mine mă cheamă Mariana, nu contează”, a adăugat Ionela Cozmiuc.

Reclamă
Reclamă 4

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, în finală la Jocurile Olimpice

Gianina van Groningen (fostă Beleagă) a declarat la rândul său că în semifinale a făcut cursa pe care a antrenat-o acasă.

Noi ne-am făcut cursa pe care am tot antrenat-o şi acasă. Am plecat foarte hotărâte şi s-a văzut că am fost peste celelalte concurente. Nu mai ţineam cont de cine e în dreapta sau în stânga, ci doar să fim noi în faţă, să ne facem cursa şi să nu ne lăsăm dominate de mulţimea de pe lângă, pentru că de la 1.000 m începem să îi auzim pe spectatori. 

Am muncit foarte mult anul acesta, nu mai avem emoţiile pe care le aveam când eram mai tânără. Mergem mai calculat la start, iar aceste lucruri cred că ne dau un plus de încredere şi calm atunci când suntem în barcă„, a precizat Gianina van Groningen.

Reclamă

Canotoarele române Gianina van Groningen (fostă Beleagă) şi Ionela Cozmiuc s-au calificat fără emoţii în Finala A a probei feminine de dublu vâsle, categorie uşoară, miercuri, după ce au câştigat semifinala a doua.

Româncele au condus cursa de la un capăt la altul şi au obţinut cel mai bun timp din ambele semifinale, 6 min 56 sec 65/100, fiind urmate de Grecia (6:57.90) şi Irlanda (6:59.72).

Primele trei echipaje din fiecare semifinale s-au calificat în Finala A.

Pe 2 august sunt programate Finala B (12:18) şi Finala A (13:22).

România a cucerit ultima sa medalie olimpică în această probă în 2004, la Atena, prin Angela Alupei şi Constanţa Burcică.

România a calificat până acum opt echipaje în Finalele A la JO de la Paris: dublu vâsle feminin – categorie uşoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin şi opt plus unu feminin.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:21

LIVE SCORENeman Gordno – CFR Cluj 0-4. Bîrligea a reușit „dubla”! A marcat și Korenica. Dan Petrescu, ca și calificat în turul 3 preliminar

22:20

Simone Biles a depăşit-o pe Nadia Comăneci, după finala la individual compus de la JO 2024! Prestaţie uluitoare la Paris

22:11

LIVE TEXTRijeka – Corvinul Hunedoara 1-0. Hunedorenii luptă pentru un nou rezultat istoric

22:05

VIDEODenis Drăguş a marcat primul gol pentru Trabzonspor! Reuşită de senzaţie a atacantului naţionalei în Europa League

21:57

Universitatea Craiova – Maribor 3-2 (3-4 la general). Oltenii, eliminați la limită din preliminariile Conference League

21:48

România – Croaţia, scor 8-11, în al treilea meci din grupa A

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 5 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și