Închide meniul

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz vor face pereche la Jocurile Olimpice de la Paris! Anunţul oficial al spaniolilor

Alex Masgras Publicat: 12 iunie 2024, 15:56

Reclamă
Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz vor face pereche la Jocurile Olimpice de la Paris! Anunţul oficial al spaniolilor

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz vor face pereche la Jocurile Olimpice de la Paris! Anunţul oficial al spaniolilor

Carlos Alcaraz şi Rafael Nadal, la turneul ATP Masters 1000 de la Madrid / Profimedia

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz vor face pereche la Jocurile Olimpice de la Paris. Marele anunţ a fost făcut de David Ferrer, căpitanul echipei masculine de tenis care va reprezenta Spania la Olimpiadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz vor juca atât la simplu, cât şi la dublu, în turneele care vor avea loc pe zgura pariziană de la Roland Garros.

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz vor face pereche la Jocurile Olimpice de la Paris! Anunţul oficial al spaniolilor

Visul lui Carlos Alcaraz va deveni realitate. Campionul din acest an de la Roland Garros va face pereche cu marele Rafael Nadal în proba de dublu masculin a turneului de tenis de la Jocurile Olimpice de la Paris.

De la revenirea lui Nadal în circuit, Alcaraz nu s-a ferit să spună în mai multe rânduri că şi-ar dori să facă echipă cu marele campion la turneul găzduit chiar la Roland Garros. În urmă cu câteva zile, Alcaraz a cucerit primul său titlu pe zgura pariziană, în timp ce Rafael Nadal a ridicat trofeul deasupra capului de 14 ori.

„Nu am putut să câștig o medalie ca jucător, sper să fac asta din postura de căpitan nejucător. Un cuplu este Nadal-Alcaraz, iar al doilea nu a fost încă decis. Suntem încrezători că ar putea exista mai multe medalii”, a declarat David Ferrer, potrivit marca.com.

Reclamă
Reclamă 4

Potrivit sursei menţionate mai sus, a doua echipă de dublu a Spaniei la masculin va fi formată, cel mai probabil, din Marcel Granollers şi Pablo Carreno Busta sau Alejandro Davidovich Fokina.

De asemenea, spaniolii au mai anunţat şi că Sara Sorribes Tormo şi Cristina Bucşa vor reprezenta Spania în turneele de simplu şi dublu. Paula Badosa a renunţat la turneul olimpic din cauza problemelor medicale pe care le-a avut în ultima perioadă.

Reclamă

Dacă Alcaraz îşi va face debutul la Jocurile Olimpice, Rafael Nadal va juca pentru a patra oară. Spaniolul are în palmares şi două medalii de aur. Prima a fost obţinută la Beijing, în 2008, în proba de simplu, în timp ce a doua a fost obţinută la Rio, în 2016, în proba de dublu.

Carlos Alcaraz a dezvăluit următorul mare obiectiv al carierei: „Asta aş alege”. Ce a spus despre comparaţia cu „The Big 3”

Carlos Alcaraz a dezvăluit următorul mare obiectiv al carierei, după ce s-a impus în finala de la Roland Garros. Spaniolul de 21 de ani l-a învins în ultimul act de la Paris pe Alexander Zverev şi şi-a trecut în cont al treilea turneu de Grand Slam al carierei.

Alcaraz a mai câştigat în trecut US Open 2022 şi Wimbledon 2023, iar acum se pregăteşte să îşi apere titlul cucerit la All England Club în urmă cu un an.

La scurt timp după Wimbledon, jucătorii de tenis vor reveni în complexul de la Roland Garros, pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Într-un interviu acordat celor de la mundodeportivo.com, Carlos Alcaraz a dezvăluit ce ar alege între un nou titlu la Wimbledon şi aurul olimpic:

„E complicat, dar Jocurile Olimpice sunt din patru în patru ani. Acolo reprezint ţara şi toţi spaniolii. Aş alege aurul olimpic”, a declarat Carlos Alcaraz, care a dezvăluit şi programul pe care îl are în perioada următoare.

Înainte de Wimbledon, Alcaraz va merge la Queen’s, un alt turneu de tradiţie pe iarbă, după care va juca la Wimbledon. După al treilea turneu de Grand Slam al anului, spaniolul îşi va îndrepta atenţia către Jocurile Olimpice de la Paris.

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:03

VideoAlexandra Tudor şi Dani Oţil au luat pulsul Marelui Premiu de Formula 1 de la Barcelona: „Se anunţă o cursă uau”

22:54

România – Belgia, la EURO 2024 | Domenico Tedesco i-a lăudat pe „tricolori”! Ce jucători a remarcat: „Asta e calitatea lor”

22:24

David Popovici, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de Nataţie: „Sunt chiar fericit”!

22:17

LIVE TEXTOlanda – Franța 0-0. Duel „incendiar” pentru primul loc din Grupa D. Kylian Mbappe, rezervă

21:49

Edi Iordănescu a avut un mesaj vehement despre presupusa ofertă de 5 milioane de euro pe sezon! Apelul selecţionerului

21:43

VideoDavid Popovici a scris o nouă pagină de istorie la Belgrad! Românul a egalat un record vechi de 47 de ani

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și