Închide meniul

Reacţia Federaţiei Române de Atletism după suspendarea Florentinei Iuşco pentru dopaj, înainte de Jocurile Olimpice 2024

Dan Roșu Publicat: 25 iulie 2024, 12:42

Reclamă
Reacţia Federaţiei Române de Atletism după suspendarea Florentinei Iuşco pentru dopaj, înainte de Jocurile Olimpice 2024

Reacţia Federaţiei Române de Atletism după suspendarea Florentinei Iuşco pentru dopaj

Florentina Iuşco, în timpul unei probe - Profimedia Images

Reacţia Federaţiei Române de Atletism după suspendarea Florentinei Iuşco pentru dopaj a venit din partea Anisoarei Stanciu, preşedinta forului. Florentina Iuşco a primit o suspendare de doi ani pentru dopaj, până nu primeşte o comunicare oficială de la Agenţia Naţională Anti-Doping.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Despre Florentina Iuşco nu pot face nicio declaraţie oficială, nu putem spune nimic, până nu avem o comunicare oficială de la Agenţia Naţională Anti-Doping. Perioada ei de suspendare intră în vigoare după comunicarea oficială.

Reacţia Federaţiei Române de Atletism după suspendarea Florentinei Iuşco pentru dopaj

Ea nu a fost în ilegalitate sub nicio formă. Florentina a avut toarte drepturile pe care le are orice sportiv. Avea dreptul să concureze la competiţii, să-şi facă baremurile ca orice alt sportiv.

Nu aveam niciun drept, noi ca federaţie, să-i interzicem participarea la competiţii atât timp cât cazul ei era pe rol, până nu se definitiva cazul ei. Şi nimeni nu i-a interzis participarea la competiţii”, a spus Anişoara Stanciu.

Florentina Iuşco, suspendată pentru dopaj

Florentina Iuşco a fost despistată pozitiv la furosemid, un diuretic pe lista interzisă a AMA/WADA, într-un control antidoping în afara competiţiei în luna aprilie a anului 2023. Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a sancţionat-o însă cu o mustrare şi fără perioadă de ineligibilitate pe motiv că nu era vinovată sau nu a fost neglijenţa ei.

Reclamă
Reclamă 4

Cu toate acestea, AMA/WADA a făcut apel la această decizie a ANAD şi TAS a impus recent o sancţiune de suspendare pe doi ani începând cu 1 februarie 2024.

Iuşco a prins biletul olimpic la sărituri şi triplusalt graţie clasamentului ei mondial în aceste probe.

La ultima mare competiţie, Europenele 2024 de la Roma, Iuşco a ocupat locul 9 la triplusalt şi locul 15 la lungime.

Reclamă

Prin suspendarea Florentinei Iuşco, atletismul românesc rămâne cu 12 sportivi la JO 2024, iar delegaţia României cu 106 sportivi.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:04

„Trebuie potolit!” Cu ce „problemă” se confruntă Cătălin Cîrjan la Dinamo, după ce a marcat două goluri în două meciuri

13:01

Irina Begu – Iga Swiatek şi Ana Bogdan – Jasmine Paolini LIVE SCORE, ACUM. Meciuri de foc la Jocurile Olimpice 2024

12:35

Neil Lennon a rupt tăcerea despre situaţia lui Cristi Săpunaru, la Rapid. „Am avut o discuție cu el”

12:21

FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris

12:20

UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 1. Încep emoţiile la canotaj, tenis şi tenis de masă! Programul complet

12:05

VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 5 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 6 FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1
Citește și