Închide meniul

Scandal uriaş în boxul feminin! S-a retras după 46 de secunde împotriva pugilistei acuzate că este bărbat: „M-a durut prea tare”

Alex Masgras Publicat: 1 august 2024, 17:09

Reclamă
Scandal uriaş în boxul feminin! S-a retras după 46 de secunde împotriva pugilistei acuzate că este bărbat: „M-a durut prea tare

Scandal uriaş în boxul feminin! S-a retras după 46 de secunde împotriva pugilistei acuzate că este bărbat: "M-a durut prea tare"

Imane Khelif şi Angela Carini, la Jocurile Olimpice 2024 / Profimedia

A avut loc un scandal uriaş în boxul feminin, la Jocurile Olimpice 2024! Angela Carini, pugilista din Italia care a participat la categoria 66 kg de la Paris, s-a retras după doar 46 de secunde în meciul cu controversata Imane Khelif.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În 2023, pugilista din Algeria a fost exclusă de la Campionatele Mondiale, după ce a picat un test de eligibilitate de gen. Cu toate acestea, CIO a decis că Imane Khelif poate participa în proba de box feminin de la Paris.

Scandal uriaş în boxul feminin! S-a retras după 46 de secunde împotriva pugilistei acuzate că este bărbat: „M-a durut prea tare”

Pugilista italiană Angela Carini a renunţat joi, după mai puţin de un minut, să lupte în sferturile de finală ale categoriei feminine -66 kg împotriva algeriencei Imane Khelif, prezentă la turneul olimpic în ciuda nivelurilor ridicate de testosteron care o excluseseră de la Campionatele Mondiale, scrie AFP, potrivit agerpres.ro.

După o directă în plină figură recepţionată de la Khelif, Carini s-a întors în colţul său anunţând că nu doreşte să continue. „Am urcat în ring să lupt. Nu m-am predat, dar m-a durut prea tare un pumn şi am spus că este suficient”, a declarat pugilista italiană presei din ţara sa după înfrângere. „Nu sunt eu în măsură să judec pe nimeni sau să iau decizii, dacă această algeriană este aici şi participă la competiţie există un motiv”, a punctat Carini.

Antrenorul algeriencei, Mohamed Chaoua, a declarat: „Toate aceste controverse îi dau putere să meargă înainte”.

Reclamă
Reclamă 4

„Mulţumesc poporului algerian. Aceasta este prima victorie şi sper să obţin a doua victorie pentru a avea garantată medalia. Dar sper să câştig aurul”, a declarat Khelif care, în ultimele zile, a primit sprijinul Federaţiei sale care a denunţat o campanie de denigrare dusă „de presa străină” care o vizează.

Imane Khelif a fost exclusă de la Campionatele Mondiale din 2023

Şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, a denunţat „o luptă care nu a fost pe picior de egalitate”, adăugând că nu este „de acord cu CIO”. „Cred că sportivii care au caracteristici genetice masculine nu ar trebui să aibă voie să participe la competiţiile feminine”, a spus Meloni, potrivit unui videoclip postat pe X după meciul lui Carini.

Khelif a picat anul trecut un test de eligibilitate de gen instituit de Federaţia internaţională (IBA), fiind exclusă de la Campionatele Mondiale.

Reclamă

Însă Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a susţinut prezenţa ei, precum şi pe cea a taiwanezei Lin Yu-ting, care fusese şi ea exclusă de la Mondiale şi care va urca în ring vineri, la Paris. „Toţi concurenţii respectă regulile de eligibilitate pentru competiţii”, a reiterat, joi, Mark Adam, purtătorul de cuvânt al CIO, care a adăugat că s-a ‘stabilit că sunt femei’.

„Testul de testosteron nu este un test perfect. Multe femei pot avea niveluri de testosteron egale cu bărbaţii şi pot fi în continuare femei”, a spus el.

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:04

„Ai avut sau nu COVID?” Răspunsul lui David Popovici, după ce a cucerit aurul şi bronzul la Paris: „S-a răspândit la toată lumea”

18:50

Alexander Zverev a fost eliminat de la Jocurile Olimpice! Surpriză de proprții în sferturi! Campionul en-titre, învins de Musetti

18:26

Carlos Alcaraz l-a învins pe Tommy Paul şi este în semifinale la turneul de simplu de la Jocurile Olimpice!

18:25

David Popovici, reacţie categorică după ce Pan Zhanle a fost acuzat de dopaj! Discurs de mare campion al românului

18:23

Arnold Garita semnează! Jucătorul care l-a impresionat pe Gigi Becali a făcut anunțul: „Este timpul să joc”

18:06

Marian Enache şi Andrei Cornea, după ce au cucerit aurul olimpic: „Am plâns / Nu mai există durere, medalia înseamnă enorm”

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și