Închide meniul

Simone Biles s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

Dan Roșu Publicat: 1 iulie 2024, 10:51

Reclamă
Simone Biles s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

Simone Biles s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

Simone Biles - Profimedia Images

Superstarul gimnasticii americane Simone Biles s-a calificat oficial duminică pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 (26 iulie – 11 august), unde speră să strălucească la trei ani după eşecul de la Tokyo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La vârsta de 27 de ani, cvadrupla campioană olimpică de la Rio 2016 a revenit pe drumul spre inelele olimpice, câştigând cu brio probele americane de la Minneapolis.

Simone Biles s-a calificat la Jocurile Olimpice 2024

Cea mai titrată gimnastă din istorie (23 de titluri mondiale, patru olimpice) a parcurs un lung drum spre revenire de la coşmarul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2021, când s-a retras din mai multe probe, suferind de „twisties” (pierderea orientării în spaţiu), înainte de a se destăinui despre problemele sale de sănătate mintală.

Biles a stat departe de sala de antrenament timp de mai multe luni, revenind la competiţie abia în august 2023, moment în care s-a pus la îndoială dorinţa ei de a merge până la Paris. Ea a oferit răspunsul duminică, după ce a recâştigat titlul mondial la individual compus în toamnă la Anvers şi titlul naţional la individual compus în urmă cu trei săptămâni.

„Am ştiut după Tokyo că nu s-a terminat totul”, a asigurat câştigătoarea selecţiilor cu 117,225 puncte.

Reclamă
Reclamă 4

Pe parcursul celor două zile (vineri şi duminică), gimnasta cu acrobaţii uluitoare a vrăjit publicul cu programele sale la sol şi cu salturile sale, în special cu „Biles II” (dublu carpé Yurchenko), atât de dificil încât nicio altă gimnastă nu l-a mai încercat vreodată în competiţie.

În ciuda acestui fapt, Biles a făcut câteva greşeli, cum ar fi o căzătură pe bârnă duminică, la sfârşitul unui exerciţiu excelent, care i-a adus totuşi o notă foarte bună de 13,900, pentru o performanţă mult mai bună decât cea din prima zi.

Ea va fi însoţită la Paris de Suni Lee, campioana olimpică en-titre, care îşi face, de asemenea, o revenire emoţionantă după ce a avut probleme la rinichi care aproape i-au pus capăt carierei.

Reclamă

„Întotdeauna am fost înconjurată de oameni care nu au renunţat niciodată”, a spus Lee, înainte de a izbucni în lacrimi la o ceremonie de selecţie care a fost orchestrată ca un adevărat spectacol.

Jordan Chiles, medaliată cu argint pe echipe la Tokyo cu Biles şi Lee, va participa, la fel ca şi campioana olimpică în exerciţiu la sol Jade Carey şi Hezly Rivera, în vârstă de 16 ani.

„Le iubesc pe aceste fete şi voi avea mare grijă de ele la Paris”, a promis Biles, acum cea mai în vârstă membră a echipei SUA.

Ajunge FCSB în grupele UEFA Champions League?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:59 2 iul.

„Ofertă de 5 milioane de euro!” Ilie Dumitrescu a pronunţat numele a trei antrenori care l-ar putea înlocui pe Edi Iordănescu

23:54 2 iul.

Programul sferturilor de la EURO 2024! Spania – Germania şi Portugalia – Franţa, duelurile de foc pentru semifinale

23:29 2 iul.

Gary Linker a comentat „controversa majoră” din România – Olanda 0-3. A primit imediat replica

23:00 2 iul.

Austria – Turcia 1-2. Turcii s-au calificat în sferturile de finală la EURO 2024, acolo unde vor juca cu Olanda

22:59 2 iul.

Ronald Koeman a dezvăluit slăbiciunile tricolorilor, după România – Olanda 0-3: „I-am analizat bine. Au avut mari probleme acolo”

22:40 2 iul.

Aroganţa incredibilă a lui Cody Gakpo, după România – Olanda 0-3: „Nu am simţit nicio secundă asta!”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 6 FotoValentin Mihăilă a semnat chiar din cantonamentul României! Contract pe trei sezoane şi un salariu uriaş
Citește și