Închide meniul

„Suntem pierduţi!” Ilie Năstase, discurs furibund după ce David Popovici a devenit campion olimpic: „E prea puţin!”

Viviana Moraru Publicat: 29 iulie 2024, 22:57

Reclamă
„Suntem pierduţi! Ilie Năstase, discurs furibund după ce David Popovici a devenit campion olimpic: „E prea puţin!

Ilie Năstase, discurs furibund după ce David Popovici a devenit campion olimpic

Ilie Năstase şi David Popovici/ Colaj Profimedia

Ilie Năstase a avut un discurs furibund, după ce David Popovici a devenit campion olimpic la Paris, la proba de 200 m liber. Fostul lider ATP a tras un semnal de alarmă şi a declarat că în sportul românesc ar trebui să se investească mai mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici a adus României prima medalie, la Jocurile Olimpice 2024. Sportivul de 19 ani a câştigat aurul la 200 de m liber, după o cursă extrem de strânsă. „Regele Nataţiei” a înregistrat un timp cu doar două sutimi mai bun faţă de cel înregistrat de Matthew Richards.

Ilie Năstase, discurs furibund după ce David Popovici a devenit campion olimpic

Ilie Năstase a transmis că se aştepta ca David Popovici să strălucească la Jocurile Olimpice de la Paris. „Nasty” a avut un mesaj ferm despre situaţia în care se află sportul românesc, mărturisind că ar trebui să devină o prioritate.

Năstase speră ca după succesul uriaş înregistrat de Popovici la Paris, investiţiile în sport să crească, deşi este reticent cu privire la acest aspect, fiind de părere că românii sunt deja „pierduţi”.

„De la el se aștepta această performanță, de la alții, nu prea se aștepta. Am văzut că a fost foarte strânsă cursa, câțiva centimetri, dar nu mai contează câți au fost, doi-cinci centimetri, a câștigat! Eu n-am avut șansa să joc la Jocurile Olimpice, pentru că, atunci când jucam, nu era introdus tenisul. După mine, Olimpiada înseamnă maraton de 42 de kilometri. Nu înseamnă fotbalul, baschetul sau tenisul. Au băgat toate sporturile astea. După mine, nu ar trebui să se mai numească Olimpiadă. Olimpiada vine din Grecia, de la maratonul de 42 de kilometri. S-au băgat foarte multe sporturi, care nu au treabă olimpismul.

Reclamă
Reclamă 4

(n.r ce credeți că va produce, în România, reușita lui David Popovici?) N-are cum să producă, pentru că sportul nu este o prioritate în această țară a noastră. Nimic nu e prioritate aici. Prioritate e să se fure și să se păcălească oamenii între ei. Când o să investească în sport, cum se investește în toate țările civilizate, o să vedeți diferența. Victoria lui Popovici nu cred că va da un imbold, e prea puțin! Dacă toți prim-miniștrii, care au fost la guvernare, au spus că sportul nu e o prioritate… înseamnă că stăm rău. Înseamnă că o să investim în sănătate de zece ori mai mult. Eu așa cred, că suntem pierduți. Nu cred că se investește nici 10% cât se investea pe timpul meu. A mai făcut performanțe Popovici și tot nu s-a investit. Sper să investească, dar nu cred”, a declarat Ilie Năstase, conform prosport.ro.

David Popovici, reacţie de mare campion după ce a câştigat aurul la Jocurile Olimpice

David Popovici a oferit o reacţie de mare campion, imediat după ce a câştigat aurul la Jocurile Olimpice. Sportivul de doar 19 ani a devenit campion olimpic, după o finală epică la 200 m liber.

David Popovici a fost extrem de emoţionat, după ce a adus României prima medalie de la Jocurile Olimpice de la Paris. Campionul s-a declarat foarte bucuros pentru reuşita sa, fiind de asemenea fericit pentru faptul că a fost urmărit de o ţară întreagă, chiar de Ziua Imnului Naţional.

Reclamă

E un vis împlinit. Sper să nu încep să plâng. Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie. Dacă eu am putut, un băiat obișnuit, doar cu o dorință foarte arzătoare și puternică, puteți și voi. Mă bucur, mă bucur foarte mult.

Cine știe, orice e posibil la JO. Mă bucur că am luptat până la final. Treaba nu s-a încheiat, bineînțeles că o să mă bucur.

Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes.

În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit. Au fost atât de mulți români și în tribune, părinții mei și sunt fericit că au urmărit și ei această cursă. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes.

Sunt un băiat care înot mai repede. Îmi cer scuze pentru emoțiile mele. Sunt un băiat obișnuit, care înoată repede”, a declarat David Popovici, conform TVR Sport.

Va câştiga David Popovici o medalie şi la 100 de metri liber?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:45 30 iul.

„Simțiți presiunea?” Neil Lennon nu s-a ferit de cuvinte după Petrolul – Rapid 1-0: „Sunt foarte frustrat! Nu există scuze!”

0:18 30 iul.

Cristi Săpunaru a dezvăluit ce discuție a purtat cu Neil Lennon: „Asta mi-a explicat!”. Ultimatum după Petrolul – Rapid 1-0

23:55

Petrolul – Rapid 1-0. Neil Lennon rămâne fără victorie în Liga 1. Start dezastruos pentru giuleşteni

23:55

Foto„Şi-a făcut datoria!” Ion Ţiriac s-a înclinat în faţa lui David Popovici, după medalia de aur de la Jocurile Olimpice

23:50

Pe ce loc a ajuns România în clasamentul medaliilor la Jocurile Olimpice 2024, după AURUL cucerit de David Popovici

23:26

Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 4. Finala la gimnastică pe echipe şi David Popovici ia startul la 100 de metri

1 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 3. David Popovici a câştigat medalia de AUR! Samara şi Ionescu, eliminaţi 2 FotoPrimul sponsor care şi-a anunţat retragerea după controversa cu „Cina cea de Taină”: „Nu vrem să fim părtași la batjocură” 3 David Popovici e CAMPION OLIMPIC! A câştigat medalia de AUR la 200 de metri liber de Ziua Imnului Naţional. Fenomenală cursă 4 Jaqueline Cristian – Angelique Kerber 1-2! Înfrângere dramatică pentru româncă la Jocurile Olimpice 2024 5 Dan Petrescu a răbufnit după CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-2: „De asta am avut nervii la pauză! De ce doar pe el îl trimit?” 6 Russell, ce păcat! Opinia lui Adrian Georgescu după Marele Premiu al Belgiei
Citește și